Влизаш в забранена улица и книжката изстива за 3 месеца

Предвижда се и глоба от 1000 лева за нарушителите
12 яну 2017 09:30,
48
Влизаш в забранена улица и книжката изстива за 3 месеца
Снимка: архив Булфото

До три месеца без книжка и 1000 лева глоба за шофьори, които влизат във временно забранени за движение пътища и нарушават полицейско разпореждане.

Такива предложения за промени в Закона за движението по пътищата се очаква да гласуват депутатите днес.

Народните представители са решили още, че ако шофьор навлезе в затворен за движение участък при поставен пътен знак, ще бъде наказван с един месец лишаване от шофьорска книжка, 300 лева глоба и спиране на превозното средство от движение.

До промените се стигна след няколко блокади по пътищата, предизвикани от камиони. Всички тежкотоварни автомобили бяха навлезли по забранени за движение пътища и бяха аварирали.

Именно такава беше причината и за блокадата в навечерието на Нова година край Карнобат и Айтос.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35 най вероятно Вие сте полицай от " умните и грамотните" . Реподбор за такива.
39
1
 
4
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Това ако се прилага цялото 1-во РПУ в София трябва да се самоглоби. Само не знам после кой ще кара патрулките, като си вземат един на друг книжките. Може да помолят хигиенистките. То и без това голяма разлика в качествата и на едните и на другите няма.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой,кара с книжка и плаща глоби бре чоджум?
37
5
 
15
 
! Отговори
ponti преди 7 години
аз предлагам да ги разстрелват ня място! що не си е**те майките бе?! 1000лв., затвори, спиране от движение, а заплатата 400лв. Ами пенсионерите също карат коли. Знаеш ли кога ще вземеш на баща ми с 200лв пенсия 1000лв. глоба? Точно никога. Ще се изсмее на милиционера и ще му каже че ще му я плати като се видят на оня свят. Тя колата му струва преко сили 500лв. Палячовци... Но така е в страната на глупавите мутри - за кокошка няма прошка и за милиони няма закони
36
2
 
37
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НАЙ-НАИВНО ДА ПОПИТАМ ДАЛИ ТЕЗИ НАКАЗАНИЯ ЩЕ ВАЖАТ И ЗА МУТРИ, ДЕПУТАТИ, ЧЕНГЕТА И ДР. ПОДОБНА *** ??
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
samo gluposti
34
1
 
3
 
! Отговори
Imposs преди 7 години
Gorkite, nemat daje 1 turist!
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не е умишлено не карай кола. Колата е за грамотните и дисциплинираните хора!
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки е ходил в друго населено место особено в по голем град който не познава и се е обърквал, влизал е и в забранено просто защото не познава града и друг начин нема - това не е умишлено и ся за това три месеца без книжка че и глоба. И пак започват пазърлъците с полицаят от рода кво ще праям ся.
31
0
 
16
 
! Отговори
Кой? преди 7 години
И кой ще прилага закона? Аз в последните 27 години не съм видял в България някой да налага спазването на Закона за движение по пътищата.
30
1
 
19
 
! Отговори
правила преди 7 години
А как се наказват тези ,които изобщо нямат книжка, тези потенциални убийци? Никак!!! Депутатите не желаят да се приемат много строги наказания за подобни ***. Според мен трябва да му се отнема автомобила и ако е предизивикал и катастрофа -в затвора.
29
1
 
9
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Трябва да има сериозни глоби за джигитите.Някои го обърнаха все едно колела карат - както искат, когато искат, откъдето искат.
28
0
 
19
 
! Отговори
художника преди 7 години
В Равда от години го правят тоя номер. Те образно кръстовище и на него само знак СТОП, а под знака няма друг, който да те упътва на къде да завиеш.Оказва се, че улицата е еднопосочна, ама няма как да разбереш. Ако случайно завиеш на дясно си в нарушение, защото влизаш в насрещното и точно там чакат куките. Вярно че има знак влизането забранено, само че той е перпендикулярен на погледа на шофьора и .. влизаш в капана.
27
1
 
5
 
! Отговори
друг път преди 7 години
До булгаропитекНе си прав. Когато те снимат с камера например, ти пращат писмо след някакво известно време, където ти пише регистрационния номер, къде си карал и с колко си превишил и ти дават срок от 2 седмици да си платиш глобата по банков път. Може да си поискаш снимката да видиш, но отнема 2 седмици и след като отнеме 2 седмици ти вече си закъснял с плащането и глобата става по голяма :)
26
7
 
6
 
! Отговори
булгаропитек преди 7 години
В нормалните държави действа един принцип,"ПЪРВО ПЛАЩАШ, ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАШ"- а не да обжалваш докато намериш инстанция, която срещу едни пари да те изкара светец.Открийте разликите...
25
3
 
11
 
! Отговори
ДО 21 преди 7 години
А според вас когато за всички останали хора положението е бедствено какво ще прави полицай с кола на пътя? Той не е ли човек или трябва да стои да го затрупа и него? А как си представяте дали полицията има възможност да слага по една кола на затворен път - те физически с толкова коли не разполагат а и в правилника за движение на всяка страна има така наречените забранителни знаци. Ако знаците не могат да спират тогава всеки си носи последствията ама често страдат много заради глупостта на 1.
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е глобите да са много строги и да се събират! БЪЛГАРИНЪТ РАЗБИРА САМО ОТ ТОЯГА ИЛИ КОГАТО МУ БРЪКНЕШ В ДЖОБА! Като няма пари ,да не кара кола! Като няма книжка или е пил ,да си стои в къщи! Колите на всички пияници или на каралите без книжка трябва не само за им свалят номерата, но и да се конфискуват, а след това да се продават на търг!
23
0
 
11
 
! Отговори
Аха преди 7 години
До Анонимен 15,"глобите трябва да са като в Швеция: Пропорционални на парите коиот има човек"- в нашата цaцaкрация няма как да стане - всеки втори с BMW ще докаже мигновено, че едва свързва двата края.ТРЯБВА ДА СА ПРОПОРЦИОНАЛНИ НА ЦЕНАТА НА АВТОМОБИЛА !!!
22
0
 
15
 
! Отговори
ТЕОРЕТИЧНО преди 7 години
А дано, ама надали.В тая "държава" престъпленията са на всяка крачка, но всичките са ОТ НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ. Държавата на невинните престъпници. А едно пpacе завива цaцaтa в станиол...
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глобите и законите са добри, но няма да ги ПРИЛАГА!! Тия от КАТ никакви актове не пишат. Дори и да напишат няма кой да събере глобите..