Караниците в семейство – причина за 43% от самоубийствата

Депресиите също водят до взимане на фаталното решение
12
Караниците в семейство – причина за 43% от самоубийствата
Снимка: Reuters, архив

Най-честата причина за решението самоубийците да сложат край на живота си са проблемите в семейството.

43% от самоубийства в България се дължат на конфликти в семействата, обявиха от Националния център за обществено здраве и анализи.

Депресията е едно от най-честите психични разстройства у нас, посочи д-р Захари Зарков - началник на отдел "Психично здраве " в Центъра.

По думите му психичните разстройства, депресиите и тревожните разстройства са на второ място по причини за опити за самоубийства.

Статистиката показва, че две седмици преди човек да сложи край на живота си, търси помощ, добави той.

Д-р Зарков обясни, че заради симптоми на тревожност и депресиите хората търсят личните лекари.

За да се повиши чувствителността на джипитата и да намалеят самоубийствата стартира и специален проект по програма БГ07 "Инициативи за обществено здраве", с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 и финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джоба? Половината живеят в лицемерие, лъжа и неудоволетвореност.
5
1
 
1
 
! Отговори
до д преди 7 години
за малко да познаеш но не позна50% умират о легалното биологично оръжие изпозвани в храната,водата,въздуха един от тях се нарича ГМО и виж кой стои зад това и ще удариш джакпода
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо никой не казва, че основната причина за караниците в семейството е празния джоб?
3
1
 
13
 
! Отговори
До отвратителен сл. преди 7 години
Никога не бих се карал много на децата си за оценки, че те са просто нищо не значещи цифри. Бил съм и пълен отличник в средното и пълен тройкаджия в университета и съм разбрал, че оценките не правят човека. Който си има акъл си го има независимо от оценяването. Като цяло трябва да си пестим нервите, защото винаги има една тънка граница, която прескочи ли се става страшно.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дКакво скриха със звездичките?
1
0
 
15
 
! Отговори
Отвратителен случай преди 7 години
отпреди около 30 г.:Към края на последната учебна година, проклета даскалица или даскал решил(а) да пише петица на абитуриентка, която дотогава е била пълна отличничка и така да развали отличната й диплома, а момичето разчитало да завърши средното си образование с медал! Девойката се надявала на утеха и на подкрепа отстрана на родителите си, но те й вдигнали у дома невъобразим скандал. Докато траели истеричните им изстъпления, момичето неочаквано се хвърлило от балкона пред очите им.