Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.

Нелегалните мигранти са на кетъринг, другите – на готвено
Обновена: 16 яну 2017 08:37 | 16 яну 2017 08:30,
121
Храним бежанците за 5 лв. на ден, парите за болните – 2 лв.
Снимка: Булфото, архив

България храни бежанците с най-скъпата манджа. Храната на ден за мигрант излиза 5,23 лева, а за пациент в болница - 2,20 лв., пише "Телеграф". 

Интересна подробност е, че нелегалните мъже, жени и деца, настанени в центровете на дирекция "Миграция" към МВР, се радват на кетъринг. Тези, които пребивават в лагери на Държавната агенция за бежанците, пък се хранят с току-що сготвени ястия, приготвени на място.

Двойно по-евтино излизало изхранването на болните от рак хора, допълва вестникът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Винаги сме си давали най - милото на другите.
101
1
 
10
 
! Отговори
Уф! преди 7 години
5 лъва на ден не е скъпа манджа, но като са хиляди и не са внесли нищо в бюджета ... Няма логика да жънат, където не са сяли. Само това да беше, с халва да ги храниш, ама поне половината са цъкаща бомба със закъснител.
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци в немски Университети , е тва вече е 7-то Чудо на Света
99
2
 
10
 
! Отговори
Sozialamt-DE преди 7 години
Не случайно искат в Германия , там ще получават по 700 евро всеки месец освен това имат достъп за регистрация в Арбайтсамт(Бюрото по Труда) а също и достъп до Университетите тоест кандидатстване в немско УНИ , у нас ще умрът от глад и мизерия
98
3
 
7
 
! Отговори
Скептик преди 7 години
Категорично не вярвам на такива новини! Това е поредна хибридка на Путин. В Европа нелегални мигранти и проблеми с тях НЯМА. И никакви атентати и престъпления!!! Само мирни лекари, инженери и архитекти.
97
0
 
17
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
Направо като прочета такива статии и се чудя Защо изобщо дедите ми са си направили труда да идват и да уимират за вашата свобода . Да бяхте си седели под турско робствво . Да си ве колят и изнасилват и да изчезнете като род . Срам ме е че съм ви жащитавал толкова време . Както и да е дано с Новият Президент да се рестартира държавата и да доживеем по-достойни дни .
96
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от най-важните агенти на фамилия Ротшилд е Джордж Сорос. Като се представи за голям благотворител, той спомогна за реформите в Източна Европа и дари на тези страни милиард долари чрез организацията си Отворено общество. Названието, което той даде на организацията си, е най-малкото безсрамно лицемерно поради факта, че той е един от видните членове на най-затвореното общество. Той е грабител, който навреди на много страни и хора заради алчността си. Уилям Енгдал (William Engdahl) пише за това в статията си Тайната финансова мрежа зад вълшебника Сорос (The Secret Financial Network Be
95
0
 
25
 
! Отговори
българка преди 7 години
ТОВА Е ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАС, БЪЛГАРИТЕ, В СОБСТВЕНАТА НИ ДЪРЖАВА. И ТОЗИ ГЕНОЦИД СЕ ИЗВЪРШВА ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО НИЕ СМЕ ИЗБРАЛИ - ДА ЗАЩИТАВА НАС, УЖКИМ !
94
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е този предател Плевенлиев сега - да обясни как така африканците станаха по-европейци от българите.
93
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пратете сметките на Меркел и Брюксел!!!Ако те искат да плащат, тогава нека Гербарасти, реформатори, евроатлантици и сосос-ци да плащат....
92
0
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До Solar PowerВтора част: тези които не са плащали осигуровки нямат право да лежат в болница. Само спешен случай от катастрофа. Тези които са инвалиди държавата им помага. Тя и сега прави това. Така ще има и качество !
91
3
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименИ в болниците готвят. И месо има, но го крадват докторите и готвачите.Лично съм бил свидетел !За болните един боб се дава или кисело мляко с хляб и то ако кажеш,че си гладен.Със социална здравна система толкова. Така ще бъде и занапред.1. Решението е едно. Имаш си карта влизат ти паричките вътре. Никой не ги бара. Когато си болен ползваш според това колко си плащал. Можеш да помогнеш на съпруг/а деца, но ако желаеш. Когато гушнеш букета всичко се унаследява до стотинка.
90
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Защо сте недоволни? Баце каза ли ви, че Меркел плаща сметката, и е дала едни 160 милиона наскоро, за това? Друг е въпросът, чии фирми ще ги приберат, и към кого са приближени тези, които "хранят" бежанците, "строят" оградата, или "осигуряват логистиката" на гранична полиция. Кой каквото и да ви говори, става дума за едни пари, много пари, и по-точно-за правилното им разпределение, към правилните хора.Нищо случайно няма в това.
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До деси 92Докато си мислиш, че БСП посредством национализма се бори срещу СДС, които са за бежанците:а) издаваш колко литра събира главицата тиб) гарантираш си нова изненада от типа Брекзит или "Ау леле как така Тръмп спечели, нали Битивито казаха, че губи?"в) си идеалният полезен ***, защото ако осъзнаете опасността, може да предприемете мерки, но се задоволявате да игрорирате всичко, което не се вмества в жалкия ви светоглед
88
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюс това - ядат от най-скъпото месо: телешко и агнешко. Кога аз съм си купил телешко?
87
1
 
40
 
! Отговори
Скарлет преди 7 години
Не са бежанци а нелегално влеэли беэ документи ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е верно не са 2 лева ! - видях го с очите си една филийка хляб и 20 грама сирене струват ли 2 лева? Според мен са около 25 стотинки а другите 1,75 някой си прибира в джеба !
85
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идиотско сравнение! Болниците имат кухня в която работят хора на заплата, градата има амортизация и т.н. Не може в болницата да смяташ само разходите за продукти, а при бежанците кетъринг, който съдържа и други разходи освен разходите за продуктите.
84
5
 
3
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Да се направят сдружения и фирми, да се отвори по една дюнерджийница на всеки ъгъл във всеки голям град, така да се даде работа на бежанеца, да не прави мизери. А който от тях не може да прави суджу и дурум, да отворят по един фризьорски салон. Ей така ще решиме кризата из Европата!
83
0
 
18
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?