Вицеадмирал Евтимов пое временно шефския пост в отбраната

Наградиха досегашния началник ген. Попов със "Свети Георги"
Обновена: 18 яну 2017 19:12 | 18 яну 2017 18:50, Веселина Йорданова
13
Вицеадмирал Евтимов пое временно шефския пост в отбраната
Снимка: МО

Вицеадмирал Емил Евтимов пое задълженията на временно изпълняващ длъжността началник на отбраната, съобщиха от МО.

С указ на президента Росен Плевнелиев вицеадмиралът пое поста временно - за срок не по-дълъг от една година, до назначаването на титуляр.

"Изказвам благодарност към генерал Попов, който е носител на много висок морал и наред с всичко останало е изключителен генерал, човек и професионалист", каза министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев на церемонията днес.

За изключителен професионализъм, високи постижения в службата и заслуги към отбраната на страната генерал Константин Попов беше награден с награден знак "Свети Георги" – първа степен от министъра на отбраната в оставка.

"Надявам се, че генерал Попов ще остане свързан и ще продължи да помага под различна форма на хората в отбраната, защото опитът, който е придобил в годините, е изключително ценен“, каза Ненчев. Той пожела успех на вицеадмирал Емил Евтимов, който показва висок професионализъм, познания и компетентност в работата си.

"През изминалата година най-важното е, че обърнахме отношението на обществото и политическия елит към Българската армия и ясно се разбра, че България все повече има нужда от своята армия. Затова искам да се обърна към всички - грижете се за Българската армия, а към командирите - градете армията", каза в обръщението си досегашният началник на отбраната генерал Константин Попов.

"Нашата цел е да развиваме хармонично всички нива на воинската пирамида", заяви в изказването си вицеадмирал Емил Евтимов. Той отбеляза, че е в ход работа по промяна на подзаконовата нормативна уредба за постигане на адаптивен модел на кариерно развитие на военнослужещите."По модернизацията ще продължим да даваме безпристрастна военна експертиза, за да постигнем най-доброто с отпуснатите финансови ресурси", допълни той.

Вицеадмирал Ефтимов посочи още, че наред с традиционното участие на Българската армия в утвърдени мисии и операции зад граница, 2017-а година се характеризира с високо темпо в коалиционен и съюзен мащаб като през юли на територията на страната ще се проведат няколко мащабни учения под единен замисъл и обща организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата армия, барабар с адмиралите, генералите и гейшите им, назначени на държавна хранилка, не могат да напълнят трибуните на националния стадион. Позор!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все се награждават, и за какво никой незнае!
6
1
 
5
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
мн дървени философи, един ф е с ви трябва адмирал не български да ви начесва по ....
5
2
 
13
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Къв е тоя адмирал на една пробита фрегата и 2 самолета без двигатели. Тиквостан.
4
0
 
13
 
! Отговори
ВОИНИК преди 7 години
ЕДИН ВИЦЕАДМИРАЛ ТРЯБВА ДА КОМАНДВА --4 САМОЛЕТОНОСАЧА 12 ПОДВОДНИЦИ 2 500 МОРСКИ ПЕХОТИНЦИ 8 РАДАРНИ СТАНЦИИ----КЪДЕ Е ТАЗИ НАШАМОРСКА АРМИЯ ДОКОГА ЩЕ ИМАМЕ ГЕНЕРАЛИ И АДМИРАЛИ БЕЗ ---ВОЍНИЦИ СПРЕТЕ ТОЗИ КРАН
3
0
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Познайте кой от тримата на снимката ще отиде на "курорт" ,ако гнилите ябълки си свършат работата.
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Росене. Тези хора заслужават!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вожд , малко индианец.