Полицай възпитава сина си: Бой с точилка, на колене в ъгъла...

Смятал, че с наказанията ще го направи мъж
20 яну 2017 17:50,
71
Полицай възпитава сина си: Бой с точилка, на колене в ъгъла...
Снимка: архив, Bulphoto

На системни изтезания - бой и казармени наказания, полицай от Пловдив подлагал 8-годишното си дете, за да го възпита. Карал сина си да стои час прав с вдигнати ръце и на един крак. Методът е известен като поза "Щъркел", уточнява 24 часа.

Малкият отмалявал и падал на земята. Бащата обаче смятал, че така ще направи от сина си мъж, достоен за глава на семейството.

Това разказа адвокат Милена Кадиева от фондация "Джендрал алтернативи", която се е съсредоточила върху преодоляване на домашното насилие над деца и младежи.

Майката на 8-годишното дете не издържала да гледа насилието и напуснала съпруга си. Тя многократно се опитвала да спре изтъпленията на съпруга си, но той бил непреклонен. Казвал, че е станал човек, защото и него така са го възпитавали. Бил убеден, че методите му ще дадат ефект и като порасне синът му щял да бъде годен да осигурява прехрана на семейството си.

Според Кадиева случаят е съвсем пресен и истински. Юристката твърди, че шамарите и физическото насилие продължават в съвременните български семейства.

Майката и бащата били женени от 10 години. Живеели с добри доходи. Той работел в полицейско управление в града на тепетата, а съпругата му - военнослужеща. Всеки път обаче полицаят избухвал, когато малкият задавал въпроси. Вместо да му отговори, той го шамаросвал през устата и му крещял да млъкне. Родителят се ядосвал, че момчето ги притеснява с питания.

Кадиева разказа, че наказанията били различни според степента на белята, извършена от момчето. Освен с поза "Щъркел", момченцето било наказвано да коленичи в ъгъла на стаята с вдигнати нагоре ръце. Друг път родителя пък го водел в кухнята, слагал му ръцете на масата и биел по тях с точилката.

"Това не е отживелица, а самата реалност", твърдят от "Джендрал алтернативи". Пред психолози на фондацията малкият разказал с пълни подробности изтезанията, на които е бил подложен. Бащата внушавал на сина си, че жените са неадекватни и трябва да се подчиняват.

В момента бащата и майката се съдят за родителски права. Делото е висящо в пловдивския районен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: побойнаказаниеполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
9
 
! Отговори
БГ преди 7 години
90 % от униформените полицаи са психопати.Всичко ,което не става за друго,се пише полицай.С малтретиране на безпомощните чисто и просто избиват комплексите,натрупани от тъпоглавото им безропотно подчинение !Затова и народа ги мрази,а те се оплакват...ами да си намерят по-достойна работа!
40
0
 
17
 
! Отговори
Мен точно преди 7 години
Навремето баща ми само с поглед внушаваше респект и подчинение, никога с бой или шамари.Това е "възпитание" на един слаб и неуравновесен баща, а фактът, че той самият е бил така възпитаван,доказва отново, че Насилието поражда насилие.
39
7
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е за прокурор ако е истина,нищо чудно,майката да лъже,при положение,че има висящо дело за родителски права,но във всички случай е работа на прокурор.
38
4
 
8
 
! Отговори
UK преди 7 години
Ами това е нещо нормално за варварска България. В България трябва да се говори за морал, дори трябва да се въведе тази тема в учебните занятия. Българина е склонен за 5 лева и майка си да продаде, да пребие детето си, да спи с жената на приятелят си. Несъмнено има и много нормални и добри хора в България, но те са по-скоро малцинство.
37
2
 
6
 
! Отговори
locust преди 7 години
Физическо насилие над малолетни ? Това не е ли за прокуратура? Нещастното дете попаднало на психични родители.... Баща - милиционер , майка волнонаемна :-)))
36
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
От време на време, един хубав шамар или задвратник в подходящата ситуация е просто задължиъелен! А, на тоя тиквeник полицая трябва да му оставят детето, един ден като стане на двадесетина години да му спука дъртия зaдник от бой..
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СКАНДИНАВИЕТО САМО ЧАКАТ ЗА СИГНАЛ ЗА ПОДОБНО ОТНОШЕНИЕ НА РОДИТЕЛ КЪМ ДЕТЕТО СИ,ЗА ДА ГО ПРИБЕРАТ СОЦИАЛНИТЕ ВЛАСТИ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО! СЛЕДВА РАЗСЛЕДВАНЕ НА СЛУЧАЯ,КАКТО И НА САМИТЕ РОДИТЕЛИ КАКВИ СА ИМ ПРОБЛЕМИТЕ,СЛЕД КОЕТО СЛЕДВАТ СЪОТВЕТНИ ПРИСЪДА И САНКЦИИ! ОТ ТАМ НАТАТЪК НАБЛЮДАВАТ"ПОД ЛУПА"ПОВЕДЕНИЕТО НА РОДИТЕЛЯ И ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ НЯКОГА ДА ПРОДЪЛЖИ С ГРИЖИТЕ ЗА ДЕТЕТО СИ! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗЗАБРАНЕН Е! ОТНАСЯ СЕ ЗА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ВЪЗПИТАТЕЛИ/учители,треньори и т.н./!!!
34
1
 
21
 
! Отговори
ПОВЕЙ преди 7 години
Полицай... -Що е то? -Аз не знам. -Знам от опит,че е същество,което се поддава на дресировка,но му липсват умствен потенциал.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всеки път обаче полицаят избухвал, когато малкият задавал въпроси. Вместо да му отговори, той го шамаросвал през устата и му крещял да млъкне. Родителят се ядосвал, че момчето ги притеснява с питания." - този е ***,за разлика от детето му,което явно е любознателно.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После се чудите що милицията е пълна с такива бичмета - щото поколения наред са ги възпитавали по този начин!
31
0
 
9
 
! Отговори
Донев Учителя преди 7 години
той боя не да разгражда, той изгражда
30
3
 
26
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Бащата е полицай-това обяснява всичко!
29
9
 
8
 
! Отговори
ом преди 7 години
не недейте да си възпитавате децата това според новите ценности е подсъдно нека децата възпитават родителите за това виждам днешното поколение колко е подготвено за велики дела времето ще покаже кое е правилно но определено ми се струва че не е на добре
28
2
 
9
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До df:Да разбирам ли ,че ти харесва сега Европа?Германия ,според теб, добър дом ли е с мюслите?Тя беше чиста и цареше ред,такъв,че всяка минута се стресираш дали не правиш нарушение за солидна глоба.
27
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Физическото наказание понякога е важно, ама това дето го описват съвсем не е нормално- да задаваш въпроси и да те пребиват защото ги притесняваш???По скоро психичен проблем има в семейството.
26
1
 
29
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Като чета за такива неща и не ме напуска мисълта, че който е решил да става родител, предварително трябва да се подлага на обучение, да се явява на изпити и изследвания... и ако всичко му е ОК - може ...А не всеки да се размножава безразборно
25
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** те жените си ги обичат такива.Корави смръщени да бие,да мачка да ръга.След някоя и друга година като почне да и чупи тиквата или да насилва децата се сещат,че мъжете са ***.А не е ли вината в самите тях че си избират такива ***?Може да е просто най-обикновен садист.Като погледнете кандидат полицайте в школото им на кво ви приличат?На нещо средно между мутра и бияч,нали.Еми като завършат и като побачкат в системата кви стават?Просто доста бг жени обичат е такива типове.
24
3
 
36
 
! Отговори
InShadow преди 7 години
Понеже съм израснал без баща, дядо ми ме пребиваше брутално с колани, юмруци, тояги... Буквално ме е правил в кръв целия... Майка ми му съпортваше яко. Пребиваше ме до 15 годишен, докато веднъж не го набих аз. Доста корав беше, спор няма. Изнесох се от нас на 20 г. и повече не се върнах. От тогава веднъж не съм ги потърсил за нищо. Единствено майка ме търси от време на време, но не й вдигам телефона. Знайте ,че хората са различни и не всички биха постъпили като мен. Някои хора превъртат тотално.
23
10
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До Анонименможеше ли да кажеш тези думи преди 27 години ---тогава децата слушаха мама и тате а сега-- обратно и децата се вече с евроатлантически ценности в празните си ТИКВИ
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
четете на края че в момента се съдят за родителските права.истината е някъде там.