Радев даде гражданството и помилването на Йотова

Президентът подписа първите си укази, с които назначи част от екипа си
Обновена: 23 яну 2017 17:33 | 23 яну 2017 17:30, Веселина Йорданова
106
Радев даде гражданството и помилването на Йотова
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев възложи с укази правомощия на вицепрезидента Илияна Йотова и назначи част от екипа си.

Йотова ще дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него, ще предоставя убежище, ще упражнява право на помилване.

Още по темата
Държавният глава назначи Димитър Стоянов за главен секретар, Иво Христов за началник на кабинета си, Надя Младенова за началник на кабинета на вицепрезидента.

Емилия Друмева ще бъде секретар по правни въпроси, Атанас Кръстин - секретар по външна политика.
 
С други свои укази държавният глава назначи Илия Христозов за съветник по икономика и инвестиции, Невянка Кънева за съветник по правни въпроси, Николай Копринков за съветник по вътрешна политика и гражданско общество, съобщиха от прессекретариата на президента.
 
Румен Радев постановява Президентството да се състои от Администрация на президента и съвети, които да подпомагат президента и вицепрезидента при изпълнението на правомощията им.
 
Администрацията на президента включва главен секретар, началник на кабинета на президента, началник на кабинета на вицепрезидента.
 
Президентът на Републиката ще има:
- Секретар по външна политика;
- Секретар по българското председателство на Съвета на ЕС-2018;
- Секретар по сигурност и отбрана;
- Секретар по правни въпроси;
- Секретар по правни въпроси и антикорупция;
- Секретар по духовност и култура;
- Секретар по регионално развитие;
- Секретар по икономика и инвестиции;
- Секретар по социални политики и здравеопазване;
- Секретар по образование, наука и иновации;
- Секретар по вътрешна политика и гражданско общество;
- Секретар за връзки с медиите.
 
В Администрацията на Президента работят пет комисии:
 
- Комисия по българско гражданство;
- Комисия по помилването;
- Комисия по предоставяне на убежище;
- Комисия по опрощаване на несъбираеми държавни вземания;
- Комисия по наименуване на обекти с национално значение и населени места.
 
Към Администрация на президента се създават пет съвета – консултативни органи, които ще участват при вземането на решения, формирането на позиции и становища, както и при предприемане на инициативи в конкретни области на обществения живот: Съвет "Външна политика, сигурност и отбрана", Правен съвет; Съвет “Духовност и култура", Съвет “Икономическо и социално развитие", Съвет "Образование, наука и иновации".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
17
 
! Отговори
аз преди 7 години
Борисов не даде президентството.Борисов знаеше още в началото на миналата година, че рейтинга му пада- при това чвуствително.А в началото на лятото партийната му социология показа, че дори и той да се кандидатира за президент вероятността да не спечели е много голяма. А нали си представяте, той се кандидатира и губи какво би станало (или останало от Герб)= Герб вече са пътници, понесоха се по нанадолнището, право към НДСВ, СДС и тн...И това само заради огромното его на лидера им Бойко Борисо
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България трябва да бъде президентска република. 240 депутати са 5 пъти повече отколкото трябва. Хрантутници коита нища не правят,
77
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов е виновен за провала на изборите за предзидент,защото даде този пост на БСП,с неизбираемата Цецка.Сега се подготвя да сдаде цялата власт на столетницата,за да стане ужасът по-голям?!
76
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да пази България!Сега комунистката Йотова ,ще започне да дава масово гражданство на руснаци,които ще колоницират страната ни и един ден,Русия ще я анексира,ако е цялата,то Черноморието?!Като се усетим ще е късно,а и да я обвиним в държавна измяна, след мандата ѝ,пак ще е късно.
75
0
 
18
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
С 1900-Э. се оправяме чудесно у дома!Ние сми Патриоти, харчиме си парите тука....ха,ха,хааааа...по-евтино си е !
74
0
 
19
 
! Отговори
Умнико.. преди 7 години
КАКТО И ДА СЕ ПИШЕ ---ВСЕ СИ Е ИСТИНА!!!!!!!!За разлика от теб , се оправям и с английски... и немски!/... и не като Бареков и Президента обаче..ха,ха,хаааааааа..../
73
1
 
18
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До край(90)Тоя те е излъгал. Или просто е ***.А с $2000 на калпак в Бг ще е добре.
72
1
 
19
 
! Отговори
Граматик преди 7 години
До Не позна, Крайчо...(91)Да си беше си купил барем една българска граматика да прочетеш, да научиш че не се пише "простотий".
71
0
 
22
 
! Отговори
Не позна, Крайчо... преди 7 години
Живея си в България и бачкам навън!Като съм си у дома , дори не гледам ТВ ....само Новините и то от ТВ-Европа или ТВ+.Омръзнаха ми политическите глупости и простотий!Продадох , де що имаше имоти на родителите ми , дадох парите на децата си да учат и пътуват навън!Тука , да нямат работа ,вече ....НЯМА НИТО СМИСЪЛ...НИТО РАЗВИТИЕ, НИ БЪДЕШЕ!
70
2
 
26
 
! Отговори
Това е положението! преди 7 години
Докато има комунисти от БКП/бсп на власт ....все такива бедняци и нещастници ще сме си!От 20-години не разчитам на никого , освен на себе си и работя в чужбина на запад!Родих се втори път и живея добре , аз и семейството ми!Истината е:Работа навън ....парите във валута и чужда банка и -----ДУШАТА В РАЯ!Неми пука вече --кой е на власт!!Сам съм си Президент и Министър Председател!
69
2
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
администрацията при която и да било партия е добре за тях няма партия да му мислят частниците що щото на нас се формира тая администрация ние частниците да му мислим какви данцъи ще плащаме служителя си на заплата и а му се забави ден два ще му се изплати ние да му мислим
68
1
 
20
 
! Отговори
gost преди 7 години
тоя маи е като един де го гледах наскоро искам да го питам в един малък град бюрото по труда по 20 години не намери работа ня хората работим кои де свари почертавам сме се ри родители вече станах на 41 е ажеба тоя за кво работно време и работодатели и почики ми говори а и за топиенето било намаляло стига с този строи господа стига народа избяга аз не се знае докога ще съм тук защо кави работни места разкриха никакви а за някои с по пет рабти що само за техните си мислят що ли вие се сетете
67
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Служебният кабинет на Румен Радев ще е следният - фуражка, ***, руски поцелуйко,фуражка, ***, руски поцелуйко,фуражка, ***, руски поцелуйко ... и така до последния министър!
66
4
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Президентът добре се ориентира кое първо трябва да направи, но хаоса в България е голям и всичко е важно, вкл. да разпусне парламента и да насрочи дата за предсрочни избори. Разбира се президента ни се нуждае от добре работеща администрация и разпределение на функциите между президента и вицепрезидента, както и направи според изискванията на Конституцията и няма нищо неочаквано. щеше да е неочаквано, ако не беше възложил на вицепрезидента помилванията и българското гражданство.
65
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тук добре. Сега трябва да назначи служебно правителство и да махне Бойко Борисов от властта.
64
9
 
33
 
! Отговори
Пешо Грейдера преди 7 години
Йотова не знае на кой свят е. Представа няма от реалността
63
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Йотова е поела помилването забравете да има наказани за гьола Белене и КГБ...пардон КТБ !
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 77: "Президентството - половината армейски г.з, а другата - калинки от Позитано."Да, но "калинки"те от Позитано са независими !!!
61
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ. ПОГЛЕДНАЛ СЕ ПАК В ТИЯ. ТОЛКОВО ЛИ НЯМА МЛАДИ ОБРАЗОВАНИ ХОРА КОИТО ДА ПОВЕДАТ ДЪРЖАВАТА ПО НОВ ПЪТ? АМА КАК ДА ИМА КАТО ВСИЧКИ СЕ ИЗНЕСОХА ОЩЕ В СРЕДАТА НА 90-ТЕ ГОДИНИ!? ТУКА ОСТАНАХА ОТРЕПКИТЕ И ВРЪЗКАРИТЕ!
60
2
 
30
 
! Отговори
шок преди 7 години
Радев е бил предложен от съюза на летците ПЪРВО на дпс в списък с още пет кандидата сред които българските космонавти !!!