Три министърки в оставка в хор: Бомбите ги залагат от БСП!

Всичко в енергетиката и с еврофондовете било наред
Обновена: 23 яну 2017 19:50 | 23 яну 2017 18:00, Веселина Йорданова
156
Три министърки в оставка в хор: Бомбите ги залагат от БСП!
Снимка: МС

ГЕРБ е била в ролята на сапьор в енергетиката и е обезвреждала бомбите на БСП. Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова на извънреден брифинг в МС. Думите й са в отговор на депутата от БСП Таско Ерменков, че ГЕРБ са съсипали енергетиката и са "заложили бомба" в сектора.

Петкова подчерта, че по отношение на "драматургията", която са се опитали от БСП да разиграят днес, на първо место разбира, че енергетиката е болна тема на БСП.

Още по темата
"Когато някой се опитва да говори лъжи и да се заиграва със страховете на хората, трябва да се реагира. Ще си позволя да припомня няколко бомби. Първата е бомбата "Белене". Ние трябваше сега да я платим. Платихме 1,176 млрд. лв. Намерихме правилния подход и диалог с колегите и спестихме 90 млн. лв. от лихвите на българските данъкоплатци. Обезвредихме и бомбата с просрочените задължения към двете американски централи", коментира Петкова, цитирана от "Фокус".

Обезвредихме и друга много важна бомба – финансовият апокалипсис в енергетиката. Когато поехме сектор "Енергетика" на 6 ноември 2014 г., наличните парични средства на дружествата в държавната енергетика бяха 404 млн. лв., каза още Петкова и допълни, че сега наличният паричен ресурс е 1,113 млрд. лв.

Петкова увери, че има достатъчно вода в язовирите, за да се произвежда електрическа енергия. Нямало и опасност от режим на тока, нито липсвали въглища.

"Централите работят с необходимата мощност. Обемът на язовирите към днешна дата е 56,2% от общия им обем. Нека да бъдат спокойни българските граждани и призовавам да не слушат неверните твърдения на БСП“, заяви Петкова.

Поредният опит на БСП да изиграе силно драматургична постановка не се получи, каза и регионалният министър в оставка Лиляна Павлова, която пък отговори на обвинения за спиране на еврофондове.

По думите ѝ всичко казано от БСП е поредният фарс и поредната комедия. Тя определи това като проява на "политически цинизъм и некомпетентност и опити за внушения".

По думите й данните за еврофондовете са явна публична информация и показват, че България към днешна дата е сред държавите с много добро усвояване на всички програми.

Павлова каза, че към днешна дата са договорени 1/3 от всички фондове. "Това са над 36%. Имаме разплатени над 1,3 млрд. лева, така че всякакви опити за внушения, видно и от числата, са абсолютна измишльотина", увери министърът в оставка.

За програмата "Региони в растеж" Павлова обясни, че е в размер на 3 млрд., а от нея са договорени 50%. "От тях 11% са разплатени. Няма неизпълнени условности, а вече имаме и успешно завършени и отчетени проекти и сертификат към ЕК до дни за над 100 млн.", коментира Павлова.

Тя определи коментарите от БСП като "поредният балон от лъжи и манипулации, който се спука".

Министърът на околната среда и водите в оставка Ивелина Василева заяви, че липсата на компетентност и неграмотността, които по принцип са проблем, се превръщат вече и в проблем за държавата.

Според нея ОП „Околна среда“ стои във фокуса на БСП може би поради факта, че това е една тяхна "историческа травма" и е свързана с двукратно спиране на програмата - по времето на тройната коалиция и от октомври 2013 г. до ноември 2014 г. по времето на правителството "Орешарски".

Според нея няма никакъв проблем с програмата към настоящия момент и има отворени процедури на стойност 1,3 млрд. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
4
 
! Отговори
тя преди 7 години
Колко милярда изтегли борисов и къде отидоха?! Плати за КТБ , а другите?
107
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 7 години
Трите квачки се събрали и ква, ква, ква!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
240 прасета по 3000лв месечна заплата без да броим добавки и комисионни= 720000лв на месец.за година12месца 8640000лв.близо 9милиона на година???? За какво даваме тези пари???????? Нормални пътища,нормална здавна система,нормална съдебна система,нормална полиция,за какво??? Хора няма да се оправи нищо,ако си я караме така!!! Времето е в нас и ние сме във времето! Дали ще си останем само едни недоволни мишоци зависи само и единствено от нас!! Румънците ни показват как се прави промяна!
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Drugarkite ot germ hubavizite s km dardorat no ne kompetentno da otslabnat malko schte e po lesno na 6iva4ite im
104
1
 
5
 
! Отговори
Б.Б преди 7 години
Боко, Бокоооо и кадрите ти са като тебе прозди Калинки,но пък за сметка на това нагли и крадливи. Нали нямаше проблеми с тока, къв е този лозунг от днес за бога изключвайте уреди у дома за да няма проблеми.Върнахме се при тебе 30години назад.
103
1
 
8
 
! Отговори
върли антикомунисти преди 7 години
кой са най-големиет антикомунистичовекът с партийната книжка, охранителят на Т.Живков - Бойко Борисоввнучката на чавдареца Митко павлов, който 1т 1965 до 1989 е в ЦК на БКп - Лиляна ПавловаПартийната секретарка цецка цачеваСинът на Партийният секретар - Сергей Игнатовшофьорът на "вечния" заместник -министър на ДС - Григор Шопов - Цветав Цветанов........върли антикомонисти няма що.....
102
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пътят през Кресненското дефиле зацикли..... но какво се изнедваме.най-смешно е че внучка на един от най-видните комунисти - митко павлов, чавдарец, цлен на ЦК на БКП от 1967 до 1989, близък довереник на Т.живоков, в три правителстав е предсесадетел на комитета на химическата индустрия - днес е видна антикомунистка......тц.тцъ.тцъ.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лиляначе от какво разбираше ти, че на 37 години стана министър.Магистралиет които направи с турските фирми - с дупкиМетрото което тръгнахте да строите - пропада, а при софиянски не пропадаше.винетките се вдигнаха, за ТОЛ -системи говориш, но асфалта е некачествен. не спазваш изикванията на ЕС - да има 90 процента инфрастктура - в цяла северан България няма пътища. не спазваш изискванията на Ес - не може хем винетки, хем ТОЛ - системи.винетките ги дадохте на Цв. Бориславова.
100
1
 
3
 
! Отговори
ЕЛИ преди 7 години
До неразбрал - Не обиждай учителите!
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И трите са типични селянки.
98
2
 
16
 
! Отговори
дядо СТАНЧО преди 7 години
..... И ТРИТЕ ДЯДО ПОПЕ, И ТРИТЕ.....
97
8
 
7
 
! Отговори
Бесепар преди 7 години
ние можем да лъжем много, нас са ни учили и Гоцето и Хамстеро. Г-жа Лъжа е нашата вдъхновителка.
96
11
 
6
 
! Отговори
Сега преди 7 години
Двете каки от Позитаното и Бруксело ша викнат третата да им мета ябълки. Много са умни - особено г-жа Лъжа
95
5
 
14
 
! Отговори
БГ преди 7 години
РОЗКАТА НЕ СЪСТАВИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ,ЗА ДА ОСТАНАТ В ОСТАВКА И ДВА МЕСЕЦА ДА ПРОДЪЛЖАТ ПРОГРАМАТА СИ,КОЯТО Я НЯМАТ,ТЕ РЪКОВОДЯТ САМО ПО ПАРИ,БЕЗ НЯКАКВА ПРОГРАМА,САМО ПО ПАРИ,БЕЗ ПРОГРАМА,САМО ПО ПАРИ,ПАРИНОМАНИЯ,ТОВА ИМ ПРОГРАМАТА,ТРИТЕ КАКИ ,КАК СИ ПРИЛИЧАТ.,ДОБРЕ ЧЕ ИДВА КРАЯТ,КРАЯТ НА ПАРИНОМАНИЯТА.
94
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 122.Няма такъв заем,защото не гледате фактите,а слушате ***-кокошката,която кудкудяка от медия в медия.Справката я има в БНБ,затова не вярвам на такива крадливи милионерки,които дойдоха на власт,като разтриваха оная работа на разни олигарси.И челна стойка да направите пак ням да ви вярват,защото,който е поискал е прочел,че България е с най ниския външен дълг в ЕС.Ти проектите остави,ама ГЕРБ складират оръжие на Луната,ти да видиш!*** на Посерано те ще ти кажат КОЙ изнася БУМ!
93
1
 
24
 
! Отговори
Пипи преди 7 години
Ало МВР-то ли е? А бе бутнах три патки, какво да ги правя? - Сритай ги в канавката и продължавай.- А с Пежото им какво да правя?
92
1
 
22
 
! Отговори
честит преди 7 години
тетки. Ако и летя лу Цеци беше на снимката можеше да я кръстом Boyko's Angels. Душички.
91
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига ревахте бе ГЕРБ,няма как да си отиде от власт с 1 500 000 избиратели.Къде се бутате вие от БСП.А вие питащите тук кока Бойко ще влезе в затвора,ами НИКОГА.Когато бяха на власт другите партии,защо не го опандизиха?Нали са много силни,умни честни не крадливи.Питам ЗАЩО?10 години го гледат в политиката всички партии и БСП какво направиха.НИЩО,защото са по изцапани от ГЕРБ,ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ-КРАДЛИВИ,ЛЪЖЛИВИ,НЕ МОЖЕЩИ,НЕ ЗНАЕЩИ АМА МИЛИОНЕРИ. ГЕРБ строят Ало!Не се занимават клюки!
90
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
я каква тв съм загледал искам да го попитам тоя частник може ли да спреш които си плаа данъците интересно местна тв не бях гледал от 5 години обеснявики за работно време ми ако съм отишъл до тоалетна сигорно ще см в нарушение колкото до топещите му простотии съжалявам комуниза и отиде работи се стендартно ако има работа се стои ко няма не се стои искам да го питам конкуренцията като бие цените тях ли проверява или другия
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни министърки да си обършеш зад...ка . Две педи сняг и светът за ГРАБ се срива всяка година . Събрани от кол и въже и единственото което ги обединява, е комунистическото потекло на правилегировани потомци . Умственият им багаж стига да това че най-най ,,умната ,,от тях ще спестява от,, ток и ОСВЕТЛЕНИЕ ,,Добре че дядо беше партизанин ... ,, И...................... ток купуват от Румъния и Турция -гарантирано ...ГРАБ