Местан: Слагаме край на Сараите, ще има изненади на изборите

ДОСТ се явява на предсрочните избори в коалиция
4 фев 2017 17:54,
88
Местан: Слагаме край на Сараите, ще има изненади на изборите
Снимка: Dnes.bg

Партията ДОСТ ще се яви на предстоящите парламентарни избори като Обединение ДОСТ- коалиция между партията на Местан и партия "Свобода и достойнство" с председател Орхан Исмаилов. Това стана ясно по време на пресконференция, дадена от Лютви Местан в Пловдив, предаде репортер на Dnes.bg

След близо два часа дебати Националният съвет на ДОСТ възложи на Местан да сключи коалиция на изборите. По думите на Местан обединението е в следствие на надпартийна кауза за осигуряване на истинска демокрация без Сараи.

"Допусната е грешка, че на ДПС е даден феодален монопол в етническите райони. Трябва да се разбие този монопол и това ще стане от нас! Трябва да се постави точка на явлението Сараи!", бе категоричен лидерът на ДОСТ.

От партията са сигурни, че на предстоящия вот бариерата от 4 процента ще бъде прескочена.

"Въпросът е с колко я прескачаме. Очакваме силна подкрепа от всички български граждани и от тези, които не по своя воля живеят извън страната. Искаме нормална европейска демокрация без Сараи", допълни Местан.

От партията заявиха твърдо, че на изборите ще сме свидетели на много изненади - както във вота, така и от подкрепата към партията.

Основното притеснение на новата коалиция е репресията. Според лидера има груб и тоталитарен натиск към всеки, който иска да се запише към ДОСТ.

"Емисари на Сараите за кратко бастисват семействата. Заплашват ги, че ще изгубят работата си", заяви Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
тоя има две професии политик и предател но предател се появи в бг нова професия която се плаща в евро и долари а не в левове
66
5
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
местанееееее 30години лиза за..дни...ци в сараите,вече мислиш,че си станал политик ли,ако не са медиите,досега си бил забравен,никой не иска предател ,като тебе,да се криеш в турското посолство,и сега да се правиш на голямата работа.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репресии има в Кърджали от страна на Цвета Караянчева.Само,че тя не заплашва,а директно бастисва хората,пряко или косвено,но е факт!Стотина са вече жертвите на нейните безчинства-ранно пенсионирани/насилствено/,уволнени,съкратени...За сега няма само разстреляни!
64
3
 
3
 
! Отговори
Нафарфорий преди 7 години
Местане,Местане!Да та *** който та хване!
63
7
 
9
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
тоя пак ли се появи на белият свят ей предател и продажник я се махай то бг ти предаде дпс и продаде бг
62
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кажи за аудито на свадбата от посланика на турция нали тои заплашваше хоратав кьрджали че ще им секне бизнеса ако не гласуват правилно хаиде изчезваите в турция и не се врьщаите
61
5
 
6
 
! Отговори
голяма изненада преди 7 години
До Некъв кестенТоя,ако ДС не го подпрат с броенето на бюлетините,ИЗОБЩО не го виждам в парламента!Ама изобщо!
60
7
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ДА ЩЕ ИМА ИЗНЕНАДИ---ДОСТ И ДПС ЗАЕДНО С НПСД--ПАТЕРИЦАТА ЩЕ СА ИЗВЪН--ЗАКОНА ЗА ПАРТИИТЕ ТЕ СА ЕТНИЧЕСКИ И АНТИ БЪЛГАРСКИ
59
5
 
20
 
! Отговори
Некъв кестен преди 7 години
Това е изключително дразнещо. Тоя по мои спомени е бил около 20 години в ръковдството на ДПС. И тоя, като авера си Боко, много скача на ръката, която го е хранила. Не, че харесвам Доган или комунистите, но не е нормално да ги венцеславиш докато си с тях, а като не си - изведнъж да са лоши. Боко е същият - всички в ГЕРБ са антикомунисти и всичките са партийни членове(БКП). И Местан не е по-стока. Говориш ми за евроатлантизъм и ДПС са зли, ама беше с тях и беше в ДС. Ай сиктир е, аман от вас.
58
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vsichki turci,pomaci i romi da se saberat pod shapkata na DOST istinskata partiya na naroda,DPS tova rakovo obrazuvanie zaedno s komunistite oglozgaha BULGARIA
57
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре боянски сараи, отколкото истанбулски такива !
56
10
 
14
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
Е, на това му се казва РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ , и то своите!
55
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя колко години трябва да го гледаме. Българите дето се имат за турци до кога ще вярват на празните приказки, а няма да забелязват, че им взеха поминъка и реално нищо не правят за тях. 27 г. само празни приказки и една шепа живеещи добре. Такива разделящи народа хора трябва да бъдат наказвани, а не да живеят на гърба на другите. На всякакви партии вече е дошъл края до тук нищо не направиха, а само си напълниха джобовете. Народа не живее добре и се е върнал 100 г. назад.
54
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А когато беше шеф на ДПС, не говореше за етническия монопол на ДПС.Мислех Местан за по-умен,а той си бил елементарен демагог.Българските турци вкусиха сладостта на европейската демокрация и Европа без граници и няма да гласуват за човек който е на пряко управление от диктатора Ердоган.Различията в манталитета между нашите "европейски" турци и ердоганските ще пораснат дотолкова,че нашите ще се срамуват от забулените си братовчедки.Дано още 100 год. управлява Ердоган,а Местан да го ду...
53
8
 
26
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Местане, Местане..и ти и Касим Дал и Исман Октай.., докато ви назначавах за лидери и си живуркахте, беше супер и ДПС беше най-великата партия и Доган беше най-великия държавник! Новите партии не сте с нищо по-различни от партиите на статуковото, към което се отнася и ГЕРБ вече! Промяната няма да бъде извършена от стари изтъркани политически ***.....и!
52
5
 
22
 
! Отговори
До Българина преди 7 години
ДПС беше регистрирано т БСП. Медиите затъмниха това като оставиха хората с впечатлението че това стана под натиска на СДС. Това обаче не е вярно.
51
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да ходи да пасе овцете...ще види 4% на върба
50
4
 
25
 
! Отговори
глупак си преди 7 години
До БългаринаДПС го регистрираха комунистите ,защото всички турци щяха да гласуват за СДС.ДПС и БСП са създания на руските служби и резултатите са видни в момента.Не случайно ДПС заби нож на първото правителство на СДС.Що за дурак си ,за да напишеш такова порно.Или си ***,или платен ***.
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 1989г. до сега почти всички партии бяха във управлението на държавата пряко или косвено със задкулисни уговорки,освен Дост и Евророма сега е техен ред да ни Оправят отвсякъде.
48
9
 
30
 
! Отговори
Лъв преди 7 години
Как така ще се бориш със сарайте,докато ДОСТ се управлява от сарая на диктатора Ердоган