Мръсният въздух – пагубен, състарява кожата скоростно

Почиствайте я, но не с химия, приемайте витамин С, колаген
16 фев 2017 09:33,
8
Мръсният въздух – пагубен, състарява кожата скоростно
Снимка: Reuters, архив

Замърсеният въздух в градската среда води до състаряване на кожата. Това заяви дерматологът д-р Валерия Дингилева пред Bulgaria ON AIR. Тя коментира ново изследване на западни дерматолози, които са установили, че мръсният въздух вреди на кожата на лицето.

"Оказва се, че той води до по-бързата поява на бръчици на местата, където кожата е по-деликатна, появяват се по-тъмни петна, кожата става по-отпусната", посочва дерматологът.

Запитана как можем да се предпазим, д-р Дингилева отбеляза като главна необходима съставка приемът на Витамин C.

"Колагенът, който е важен фактор за еластичността на кожата, най-много се унищожава от замърсяването, така че е хубаво да се използват различни серуми, които съдържат Витамин C".

Дерматологът изброи и кои необходими навици трябва да предприемем, за да предпазим кожата на лицето си от вредните замърсители във въздуха:

"Важно е кожата да се почиства вечер след работа, но не с тежки химични съставки. Важно също е да се прави неутрализация на лицето с Витамин C, антиоксиданти, диацин, Витамин B. Да обърнем внимание и на здравословното хранене, на различни продукти, които съдържат антиоксиданти като плодовете малини, боровинки и ягоди. Пробиотиците също могат да се използват.

Третото важно действие, което е хубаво да предприемем, отбеляза д-р Дингилева, е защита на бариерата на кожата, която е увредена от фините прахови частици, които запушват порите и се уврежда омазняването на кожата, като се съхранява влагата вътре в нея".

Дерматологът заключи, че замърсената градска среда може да доведе и до здравословни проблеми, като някои от тях могат да се появят под въздействието на стреса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се вдишва и отива в дробовете бе еййййй!
4
2
 
5
 
! Отговори
не4о преди 7 години
яжте лютиво..наи доброто лекараство
3
3
 
6
 
! Отговори
тра ла ла преди 7 години
да перифразирам:Баба ми казваше "В една къща ако няма серум с витамин Ц, колаген и диацин, зян е!"
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да се пие мляко от бик! :D
1
2
 
5
 
! Отговори
порицание преди 7 години
Замърсеният въздух замърсява кожата,което означава да се къпе с вода и маже с крем.Сухата кожа е набръчкана,овлажнената не