Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
20
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Всички гербести на пангара. н.в. ген.Боко Тиквата беше последния диктатор в Европа. Време е гербестите да си платят за грабежа ,лъжите ,погрома над бизнеса и геноцида над българския народ.И да върнат милиардите, с които ни заробиха тези пар.азити!
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От целия свят в България ще умре последния комунист . Тука най много обичат да не работят и да крадат .На това ни научи комунизма на бай Тошо . Сега др. Лъжа обещава , че ако БСП спечели нямало да има бедни и богатите щели да се облагат с по големи данъци . Маргиналите се връзват и чакат да лапат без пари .
70
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ,ЧЕ КОРНЕЛИЯ Е ПО-ДОБРА ОТ БОЙКО ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖИ.....И ДВАМАТА СА ЯРЕТА НА ЕДНА И СЪЩА КОЗА.....ХАЙДЕ СЕГА ДА НЕ СПОРИМ КОЙ ПО-ВЕЧЕ Е ОТКРАДНАЛ ,ЗАЩОТО АЗ ТВЪРДЯ ЧЕ И ДВАМАТА СА КРАЛИ ДОСТАТЪЧНО. КОРНЕЛИЯ БЕШЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КОСТОВ ,ЗАЩО ЛИ ? ЗАЩОТО ТЯ И КОСТОВ БЯХА СЪПАРТИЙЦИ И СТАРИ ЛИСИЦИ А СЕГА ЗАД НЕЯ ТВЪРДО СТОИ ДРУГАРЯТ ОВЧАРОВ-ДЪЛГИЯТ ИНКАСАТОР.ВСИЧКИ КОИТО ИЗБРОИХ МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРА А НЕ НА НОВ ГЛАС ДА СЕ ПРАВЯТ НА НАРОДНИ ЗАЩИТНИЦИ!ФАЛШЪТ НЕ ГО РАЗБИРАМ.
69
15
 
8
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Вярвах в генерал Радев, понеже много хора от квартала го познават лично и твърдяха, че е достоен човек. Но както и предполагах БСП ще му дърпат конците. Тяхната предисборна кампания започна с назначаването на това правителство. И понеже българинът е ***, той ще се върже и отново ще има национални катастрофи със социалистите на власт.
68
12
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До don 93 Абе то хубаво Герджиков да покаже какви далавери са правени, ама вместо да извади очите на ГЕРБ им изписа веждите , защото далавери няма.Сега да ги изсмуче от пръстите си.
67
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заразата започва от БСП не сме го забравили особенно по-възрастните,тези дето знаеме ,че комунистите никога не са били лява партия.Тя е най-крадливата партия,тя е тази дето отвори очите на бандитите как се краде и сега се отрича от тяхните възпитаници Костов и Борисов и ЦецкаЦачева и Лилито-дебелото.Те са с един и същ манталитет-крадливи,насита нямат лъжат като врачки,баламосват народа от години.Не са ли най-големити милионери все от тази партия,не е ли Герб и ДПС тяхна рожба.Те разграбиха Бълга
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не го величайте другари, другарят Герджиков.Този човек си е стара номенклатура.Нима не си го спомняте от председателството му в Народното събрание? Колко пъти се мъчеше да ни убеди,че огромните харчове на търтеите и нищо не правещи депутати били оправдани а новото му изказване,че е против намаляване на субсидиите на партиите. Този човек не е цвете за мирисане.Само приказки не са достатъчни ,хайде да видим един политик от ранга на Станишев,Гоце Борисов,Пеевски в затвора и тогава ще се радваме.
65
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не кажете, че БСП-то и Галъп са едно ?
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До donСАМО ГЕРБАДЖИЙ ТАЗИ СУТРИН В САЙТА.-------------------------Няма думи в мн.ч. завършващи на Й !!!
63
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ЛЪЖЕТЕ ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ Е ДОВОЛЕН.ТОВА Е ПРАХ В ОЧИТЕ !ИСКАМЕ ДА ГИ ВИДИМ ПО ЗАТВОРИТЕ КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ БСП-ИЗВОРЪТ НА ЗАРАЗАТА,ПА СЕ МИНЕ ПРЕЗ ДПС И САРАИТЕ, И ГЕРБ С ГОЛЕМИЯ БОЙКО И НЕГОВОТО АЗ,ДА НЕ СЕ ПОДМИНЕ И БОЛЕН СИДЕРОВ И НЕГОВИЯТ СЛУГИНАЖ.ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА И НАРОДА ДОКАТО ВСЯКА ВЕЧЕР СИ ПРАВИ СМЕТКАТА КОЛКО МУ ОСТАВАТ СЛЕД КАТО ПЛАТИ СМЕТКИТЕ ЗА ХЛЯБ НЯМА ДА СЕ УСПОКОИ!ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ УПЛАВЛЯВАЛИ БЪЛГАРИЯ В ЗАТВОРА.ЗАБРАВИХ ЗА ГЛАВНИЯТ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ПЕЕВСКИ И
62
6
 
4
 
! Отговори
въ преди 7 години
на крадливия дедо цар хората налазиха ще окрадът де що може
61
9
 
4
 
! Отговори
..... преди 7 години
Как лъжат така чистят и уволняват масово хората при този както нито един кабинет не го е правил . Вижте го вчера уволнил е директора на аерогарата един от малкото свестни и кадърни хора който вдигна предприятието на крака и назначи един позорно изхвърлен преди заради тежки злоупотреби Стюард (явно е хубаво Йотова за братовчед ) явно ще трябва да изчакаме още 15 години докато тези неграмотни пенсионери вече не почнат да се на**кават и спрат да ламтят за власт.
60
7
 
16
 
! Отговори
верту преди 7 години
от къде се дяна сега тоя герджиков по цял ден за него пишете, и какво е това българите доволни били, мен никой не ме е питал, човек с човек не си прилича, питали 20 човека и си направили статистика, което са превърнали в новина, междудругото е дори доста антипатичен даже тоя арменец
59
6
 
15
 
! Отговори
Абе, този е преди 7 години
Такъв блюдолизец като Герджиков не се е появявал отскоро.Той бие направо и Орешарски
58
5
 
14
 
! Отговори
Туй Галъп нали преди 7 години
Оказа се, че както имаме поръчкови агенции като ГалъпТака имаме и Поръчков министър ПредседателГерджиков, да знаеш, че умно куче в мъгла не хапе ................Защото може да ухапе Господаря си.
57
0
 
12
 
! Отговори
в преди 7 години
А за КТБ Герджика защо нищо не казва? Няколко милиарда изчезнаха. ам ревизия няма ли да има?
56
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приятелите на БСП от разни други държави искат да излезнем от ЕС. Същите приятели искат да излезнем и от НАТО. Второто стане ли, ставаме съвсем лесна плячка я за Турция, я за Русия. Първото стане ли, народа ще ги помете. Обаче защо е нужно да се стига до там? Няма нужда. Просто не гласувайте за БСП или ДПС. Просто е.
55
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИКОГА Герб! НИКОГА бсп!
54
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само на Бойко Подрисов, не му харесва...
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои съвсем умишлено съсипват конкурентни филми с внедрени хора, няма защо да ги спирате от излъчване, сякаш вие сте ги превърнали в проблемни.Има също липсващи сцени и подменени версии.