Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой открадна парите от КТБ, 4 милиарда Български лева
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този още малко и ще захване КТБ, Булгартабак, Панаира, заменките, бетонирането на Черномрието, приватизацията, куфарчетата, репарациите, търговските регистри на Симеон Велики, кръщелното свидетелство на Борис-Михаил, чашата на Крум, ризата на Аспарух, пръчките на Кубрат, препаската на Спартак, змията на Олимпиада, лирата на Орфей, моминската роба на Европа, междинното звено...
30
5
 
10
 
! Отговори
морски преди 7 години
до 46Комунистите го изградиха комунизма на морето.Ела на работа на другарските хотели и строежи.
29
1
 
15
 
! Отговори
Заменките? преди 7 години
Някой ще ми отговори ли какво стана със заменките? ГЕРБ развалиха ли сделките, както бяха обещали на изборите през 2009? Вкараха ли в затвора виновните политици от БСП? Или щом дойдоха на власт забравиха за обещанията си?
28
3
 
15
 
! Отговори
Хохохо преди 7 години
ГЕРБ просто имаха невероятни шанс да управляват по времето на големите пари от еврофондовете. Така хем народът доволен, че има нови пътища, хем фирмите на Бойко яко се нагушиха с пари.П.С. Няма никакво значение, че новите пътища, които струват 1млн лв километъра, тази година трябва да бъдат ремонтирани. Защото качеството е покъртително. Но нищо- нали парите влезнаха в правилните джобове. ДА живее ГЕРБ, че строят такива извънземни пътища.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Компромати и внушения за далавери ще ви осигурим, но за машинки за гласуване не можем!Ще бъдем честни!
26
15
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До Анонимен 32: По тях останаха поне нови магистрали и пътища - Струма, дъгите около София и прочее! А по БКП-то е след като след ядрен взрив! Само ями!
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не беше ли от оня,дето щеше да оправи държавта за 800 дни
24
7
 
17
 
! Отговори
Давай, Герджиков! преди 7 години
Давай, Герджиков, с теб сме :-) Искаме пълна ревизия на всички обществени поръчки. Ако има нарушения - искаме наказания. Не може постоянно да си затваряме очите.
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе верно - какво стана с тези заменки? ГЕРБ развалиха ли сделките?
22
2
 
20
 
! Отговори
Ех, обещания преди 7 години
"ОСКОТЕЛИ ОТ ЗЛОБА КОМУНИСТИ ВИЯТ НА УМРЯЛО ПРОТИВ ЗАПАДА. ФАКТА ЧЕ ГЕРБ НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА ГИ КАРА ДА ПУКАТ ОТ ЗЛОБА"А останалите българи вием от липса на надежда. Само си припомнете колко много ни обещаваха ГЕРБ, как разправяха, че щели да правят ревизии, да наказват виновниците от БСП. И какво стана? Нищо - да сте чули някой от БСП да е влезнал в затвора.А сега ГЕРБ отново обещават ли, обещават. За 8 години не направиха нищо, но наближат ли избори- пак се почват обещанията
21
9
 
9
 
! Отговори
Герб - популисти преди 7 години
"Какво остана след всяко едно управление на БСП?"И аз това се питам. Помните ли ги скандалните заменки, които ощетиха държавата с милиони? Помните ли ги? Тогава ГЕРБ бяха обещали, че ще развалят всички съмнителни заменки и ще накажат виновните. И аз с надежда гласувах за ГЕРБ, защото исках да има осъдени комунисти за това престъпление спрямо родината. А какво се оказа - ГЕРБ дойде на власт и на свой ред започна да прави заменки, а обещанията за наказания бяха забравени.Оттогава знам ГЕРБ=БСП
20
15
 
9
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Радостен съм, че този *** на снимката ще се махне скоро и ще отстъпи мястото си на следващия премиер - Бойко Борисов!!!
19
0
 
7
 
! Отговори
Тъжно преди 7 години
А бели хора(европейци) живеят в 21-ви век.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този лакей така се е забързал със стомните...
17
8
 
25
 
! Отговори
Крадците от ГЕРБ преди 7 години
Крайно време е всичките тези регламентирани обири да спрат.Помните ли скандала с обществените поръчки за спирки на градския транспорт? След като цената на билета скочи на 1.60 излезна информация, че са правени обществени поръчки за наши хора с огромни злоупотреби. Тогава Фандъка накара Любомир Христов да си подаде оставка и успяха да замажат положението.А това е просто една от хилядите обществени поръчки, в който Боко и компания крадат на поразия.Ама щом ГЕРБ краде, може да си затворим очите
16
19
 
10
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Списъкът с кражбите и лъжите на Столетницата е неизмерим! Аз искам да попитам: Какво остана след всяко едно управление на БСП? Отговора е - фалирала държава и национални катастрофи, които трябва да се изучават в учебниците по история и икономика!
15
3
 
9
 
! Отговори
БАНДИТИ МНОГО преди 7 години
а малко куршуми. Пък и Хелзинския Сороски комитет е обхванал с пипалата си съдебната система Хуман уоч гледа. Та затова не се строят нови затвори, а старите се реновират да им е комфортно на престъпниците.
14
0
 
23
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Дано да видим дебеловратите и дебелогъзи бандити на посъдимата скамейка...
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споделям копнежа да видим промяна от служебното правителство, но истината е че и по конституция (а и по срок), то има само една основна цел - да организира избори, като наред с това осигури функциониращи институции. Но е радващо, че служебният премиер успя да върне малко от сринатия престиж на тази институция (дори най-малкото като нормализиране на говоренето).