Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.


138
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
121Нели коя е бе , тиквар?Сигурно имаш в предвид Руми ,Нушка ,Лили ,Ивето ,Мендито, Деси Дуловса или баба Цуца от курника на банкянския дебелак.
97
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Така, видяхме "новите лица" в политиката. Та да минем по същество - доносник до доносника, комунист до комуниста, рубладжия до рубладжията и тем подобни червени, просъветски боклуци, бабички и муцуни от ДС архива, изплуваха от мръсния червен канал и се закотвиха във властта. Да видим обаче до кога...
96
1
 
3
 
! Отговори
да е ясно преди 1 месец
Българина очаква справедливост,а не фалшиво ровене ,което повече прилича
на "Дръжте .крадеца...",
защото това шумене май повече прилича на заглушаване на шума от смяната на собствеността на наличните резерви ...и все пак лицеприятно е да има и посочен виновник!!!
95
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От младите лица в БСП може да те побие страх.На лицата им кариеризъм,
омраза и високомерие.Зад всеки от тях стой я дядо,я баща , я някой
близък роднина.А помните ли N15/15. Сега е евродепутат.Класически
кариеризъм.Захапа си кокала момчето и не го пусна.
РР Предлагам на всички членове и симпатизанти на ГЕРБ ,в отговор на
Боко Тиквата ние пък да пишем Нели Курветината
94
8
 
4
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Колко е "доволен българинът от ревизиите" е доста съмнително.ГРОБ имаха достатъчно време да заличат престъпленията си.Всичко е хвърляне на прах в очите на наивните българи.И какво показаха ревизиите? ГРОБаджии чисти като сълза.Да бе.Друго няма как да бъде.Борисов беше самодоволен ,ехиден и спокоен,че Герджиков и Сие работят за него.Разчистват му пътя към парламентарната победа.Българинът ку чета го яли,но той сам ще реши дали ще си продължи агонията или ще се бори за достоен живот....
93
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 1 месец
Това не е ревизия , а реваншизъм и пропагандна атака......или прах в очите на слепите.......

.....за точна оценка е необходимо много време и поне дне независими експертни комисии...всичко извън тези две условия е крайно несериозно и фаршиво
92
1
 
8
 
! Отговори
От софиянци преди 1 месец
Господин М-р Председател,кой дава право на американският посланик така грубо и безпардонно да се меси във вътрешният живот на нас българите,какъвто е случаят днес 18-февруари с негово разрешение от паметника на Васил Левски да започне и се проведе така нареченият ,,Луков марш,,. и с това да се опошли 144 -та годишнина от обесването на Левски.Да се повика и да се обяви като,,персона нон грата,, и да хваща пътя заСАЩ.
91
3
 
2
 
! Отговори
VARBAN преди 1 месец
napravi reviziy na stanihevoto upravlenie
90
7
 
4
 
! Отговори
До Годзилчо преди 1 месец
Кучето не е заровено в 90-те, а в 45-те години социализъм, национализация и житейски трагедии, които промениха естественото развитие на българина, превръщащи го в мързеливо безропотно същество, чакащо Партията-Държава да го нахрани, облече, стопли, изучи и т.н. В крайна сметка народът оскотя.
89
1
 
5
 
! Отговори
До 110 преди 1 месец
Тъn е, защото е беден или е беден, защото е тъn?
88
0
 
7
 
! Отговори
Радвайте се, българи преди 1 месец
Още, и още, и още...
Битият и .......ят насита нямат!
87
0
 
17
 
! Отговори
Годзилчо преди 1 месец
Кучето е заровено далеч в 90-те год.Когато едни комунисти наречени ,,социалисти,, и други комунисти наречени ,,опозиция и демократи,, начертаха на една ,,кръгла маса,, светлото бъдеще за тях и техните дечица.Начертаното включва и как ще връткат бедния и глупав народ през годините. Някой да припознава тези партии на ,,промяната,, и сега ?????????
86
0
 
25
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 1 месец
И НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ПРЕДЛАГА РЕВИЗИЯ НА „ДЕМОКРАТИЧНИЯ„ПРЕХОД 1989---ДО СЕГА И ОТГОВОРНОСТ ЗА НАНЕСЕНИТЕ ЩЕТИ НА ДЪРЖАВАТА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ДО СЕГА АТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ БАНДИТИ С РАЗЛИЧНИ ИМЕНА ---СДС ДСБ ДПС ГЕРБ БСП РБ И Т Н НОВИ ТЕ ИМЕНА НЕМА ДА НАПРАВЯТ НИЩО СМЯНАТА НА СИСТЕМАТА СТАВА ЕДИНСТВЕНО С--РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ПРЕВРАТ
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Арест за русенските полицаи, които са гръб на контрабандиста Румен Бубянов, който прекарва джихадисти през границата.
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българинът е TЪП и БEДЕН.
83
0
 
11
 
! Отговори
агент преди 1 месец
Проверка и затвор за шефа на РУО-Кърджали,Гроздан Колев!
82
3
 
14
 
! Отговори
2233 преди 1 месец
БКП=БСП=ГЕРБ+ДПС Който не го е разбрал ,значи не е живял достатъчно дълго в тази страна , или е обикновен алчен за власт герберолизец.Просто и ясно.
81
5
 
16
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 месец
103! Не се пеняви гербавиЙ.Гробарите до един са все бивши комунисти.Споко ,тикварю.
80
2
 
14
 
! Отговори
цоле преди 1 месец
арестите кога започват
79
3
 
16
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
До 101! Човече ,сигурно имаш предвид големия банкянски комунист Боко? Най-младия член на БКП и личен слуга на Тато няма да умре никога! Няколко поколения ще връщат милиардите , които Боко открадна.