Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!

ГЕРБ: Нито има зловещи злоупотреби, нито ще ни спират пари
110
Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!
Снимка: архив, Булфото

Макар че лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов сам заръча на служебното правителство да се разрови в работата на министерствата, бивши министри от кабинета му обвиниха наследниците си, че са иззели функциите на контролните органи.

Повод за това бяха обявените по-рано днес от премиера Огнян Герджиков резултати от проверките по отделните министерства.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви това за недопустимо и посъветва като одитор това да не се случва отново. Нейното министерство бе сред тези, в които не бяха посочени нередности.

Петкова съобщи, че преди броени часове Европейската комисия е отпуснала на България 920 хил. евро за предпроектно проучване за газовия хъб "Балкан" и отделно над 180 хил. евро за модернизация на газопреносната мрежа. "Смятате ли, че ако не се спазваше законът за обществените поръчки, някой щеше да ни отпусне тези пари?", попита тя на брифинг.

Колежката й Лиляна Павлова пък коментира, че и служебният кабинет подлежи на проверка, каквато се надява следващото правителство да направи.

"Митът за някакви зловещи злоупотреби от правителството "Бойко Борисов 2" не бяха доказани и няма как да бъдат доказани", отсече Павлова.

От ГЕРБ си задавали въпроса защо докладът от проверките ще се публикува чак в понеделник.

"Някой ще го дописва или просто целта беше да се изрекат някакви думи, внушения, за да може три дни да има храна за говорители, предизборни спекулации", коментира Павлова.

Тя определи като опит за дискредитиране на АПИ и държавни дружества изнесеното в доклада. Според нея проверката е фокусирана върху двата договора за поддръжката на магистрали от държавната фирма "Автомагистрали". Според Павлова някой има нездрав интерес към държавната фирма с цел да бъде фалирана и приватизирана или частни интереси да бъдат пуснати в поддържането на автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

Ексминистърът на земеделието Десислава Танева успокои, че няма риск пари по настоящата програма за развитие на селските райони да бъдат спрени.

Тя посочи, че служебното правителство не трябва да бъде участник в предизборната кампания, а да организира изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво страна с КТБ,народа плати 4 милиарда.Къде са?
47
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цял Букурещ въстана срещу крадливи политици.Ние мълчим...
46
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков, който два мандата беше в НДСВ и е пряко отговорен за ограбването на България от Тройната коалиция някой вярва ли?
45
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново под слънцето. Посредствени актьори , с променен грим , други маски и с други дрехи излизат на политическата сцена да играят отново една до болка позната ни политическа пиеса. Играна, преигравана и гледана , та чак втръснала вече. Мисля, че само някой престанал да мисли вече или не в трезво състояние, или душевно болен може да гледа един и същи филм безспир.
44
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вие отдавна заличихте далаверите с оставането ви 2 месеца на власт след подадената оставка
43
14
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Герджика щял да пази подстъпите към Мусала.
42
0
 
34
 
! Отговори
пусти номера преди 7 години
Разиграват циркове!Герджо най-много да даде някой на съд,и съдията ЕСТЕСТВЕНО ще го оправдае!И повече няма да го пипнат!Щото закона не позволява!
41
3
 
17
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
До 48! Мистър Куку! Каква Америка бе ,га.лош? Сега там хората спят.Ти си си обикновен тиквар.
40
4
 
35
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Хареса ми един коментар "Да отиват на магистралата всичките тези дебеланки.Хем ще пазят асфалта , хем ще агитират за ***". Но като ги знам колко са грозни и тъпоглави ,и този бизнес ще съсипят.Всичко до което се докоснат мръсните герберски ръце ,става само за бунището.
39
17
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
До Анонимен39 Къде да се срещнем ?Пред пилоните на НДК или на ПОзитано 20 ?Ако искаш, да те поканя , да ми дойдеш на гости в Америка.И да уредим тия пусти сметки.Много сте се надъхали, ама след изборите, искам да ви видя всички в мишите си дупки.
38
2
 
37
 
! Отговори
кой преди 7 години
не работа на Герджика да проверява, не е работа на прокуратурата да ги съди, не е работа на българския народ да им казва да си ходят. Абе вие за богове ли се взехте????
37
24
 
8
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Герджика се разгони яко.Сега му е паднало да покаже колко велик е бил навремето , ама не е оценен и започна да преиграва.
36
2
 
37
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Пък много обидчиви са НАРЦИСИТЕ пардон ,герберите !!!
35
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боко се отказа два пъти от задълженията си, няма право на претенции
34
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можело да уволняват областни. Вой до небето. Не можело да им се правят проверки. Пак вой. Е какво МОЖЕ. Само да им се ръкопляска понеже разкостиха държавата.
33
0
 
35
 
! Отговори
Нас преди 7 години
То че ,няма да ги осъдят ,ами поне народа да знае за кого гласува !!!
32
1
 
44
 
! Отговори
крада-значи живея преди 7 години
Дали е служебен премиера или не,няма никакво значение!Щом ще управлява,той е ДЛЪЖЕН да провери ситуацията в страната!Никъде по света,освен у нас и в Румъния,я няма тая наглост на политиците!
31
2
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
В ТОЗИ САЙТ ТРИЯТ КОМЕНТАРИ, В КОИТО НЯМА НИЩО ПОШЛО ПО-ЗЛЕ И ОТ ПИК И БЛИЦ! ПОЗОР!!!
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека *** дето се занимават със строежите и ремонтите по пътищата да дадат обяснение защо тротоари се асфалтират а спирките се правят с тротоарни плочи ? Не им ли е известно че бетона се руши от солта и става на люспи. Значи където стоят хората и чакат градския транспорт се сипва сол върху плочите. Това ли е гениалното развитие на Фандъкова. Още един пример. Прави се тротоар от нови плочи и бордюри. След половин година се махат и се асфалтира а на спирките се оставят. Смърди на ГЕРБ !
29
30
 
8
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Като чета коментарите,пак едни и същи , като всеки ден.Пишат си коментари и един на друг си слагат плюсчета.Който не вярва да погледне. 5:06:18:18:010:1 ,14:1,14:0 13:1,18:0 все едни и същи гнуслювци от БСП и няколко стари ергена от Атака.