Нито дума, нито поза, а участие! Фандъкова за патриотизма

Делата на всеки един от нас чертаят пътя на България!
19 фев 2017 19:45,
35
Нито дума, нито поза, а участие! Фандъкова за патриотизма
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Любовта към България не е дума или поза, а участие - делата на всеки един от нас чертаят пътищата пред нацията ни. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на церемония пред паметника на Васил Левски по случай 144 години от гибелта на Апостола на свободата, предаде "Фокус”.

Още по темата

"Паметникът, пред който се прекланяме е първият български паметник, издигнат след Освобождението с даренията на хората. Тук, на мястото на бесилото народът издига паметник на безсмъртието и свободата", заяви Фандъкова.

"Наричаме Левски Апостол на свободата, защото като Апостол преподава веруюто, че за Освобождението на Отечеството се дава жертва, че той не се бори за пост или собствена слава. Васил Иванов Кунчев е можел да бъде монах или учител, но избира да се бори за свободата на България", допълни тя.

По думите й това е изборът на свободния дух и мисъл, който превърна идеята за чиста и свята република в национален идеал и кауза, която стои и днес отвъд нашите всекидневни и лични цели, която Левски ни учи свободно да избираме с лично усилия и собствена воля.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ УПРАВЛЯВАЛИ ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 27 ГОДИНИ СА СРАМ ЗА СТРАНАТА НИ. ТОВА СА КРЪВОПИЙЦИТЕ НА НАРОДА ! НА ФОРА НА ТОЗИ ВЕЛИК ЧОВЕК ЛЕВСКИ СЕ ЧУДЯ КАК ГОВОРЯТ И С КАКВИ ОЧИ ГЛЕДАТ НАРОДА СИ ....
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали има нормално мислещ човек от София който да не вижда слугинажа на Юрданка към Вожда на Вождовете. Нима тя не знае за кражбите от обществените поръчки , нима не получава от тях, нима не препраща към Вожда, за който се знае, че колкото повече остарява, толкова повече обича паричките. И тя се изпъчила да говори за подвига на Левски, за безсмъртието му!!! Тази нещастна женица на фона на Дякона е като прашинка в окото, дразнеща и противна. Нейното премахване ще даде шанс на София.
20
1
 
12
 
! Отговори
"народе"?? преди 7 години
- Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха САМО ТРИ заптиета? -Не знам ага. -Аз така заповядах!!!Можех да пратя 300, но изпрати само трима! И знаеш ли защо? За да могат твоите апапи да им скочат отгоре и да те освободят. Видя ли, че никой не ти помогна, а се кълняха в теб. Ха сега, да видиш, Джингиби, за кой народ си тръгнал курбан да ставаш.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука явно доста не познават История на България , само глупости и несвързани работи
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Турция е залята от радикален ислям.Когато диктаторът Ердоган е избил и вкарал в затворите хиляди интелектуалци,не зачитайки никакви човешки права,връщайки страната си в 18век,е важно чии ще е хотелът,болницата,МОЛът и дали неговият слуга Местан ще влезне в парламента.
17
2
 
16
 
! Отговори
Турци сте преди 7 години
Продажният кабинет на Борисов направи доста сделки с турски бизнесмени.Една от най-големите болници вече се казва Аджъбадем.В Младост Борисов продаде най-апетитното парче земя на турците,да строят болница и МОЛ.Култовото за софиянци кино Сердика беше разрушено и сега турците ще строят хотел.Не случайно атнибългарската партия на турският шпионин Местан беше регистрирана от съдът.
16
1
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Аман от неграмотни хора. А бе иване, цъкни си в гугълчето да видиш чия собственост е "Hyatt" ( пиша ти на латински, че иначе няма да можеш да се оправиш), толкова е лесно. Веригата е америкаснка, но и турска да е, какъв е проблема? Апостола лоша дума за турците не е казал. Борил се е против душманите, били те турци, българи гърци. почети малко, не боли!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На последните избори за местна власт най-пазената тайна беше колко души реално имат право на глас в София.Това щеше да разкрие колко са 100% и колко души реално са гласували за Фандъкова.Като се вземе предвид слабите кандидатури на опонентите и,както и нежеланието на хората да гласуват,се оказва,че кметицата на София се ползва от подкрепата само на своята партия.
14
2
 
19
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
И какво ще стане, турски хотел със задължително турско знаме на 20 метра от паметника на Апостола?????? Това нищожество Фандъкова задължително на съд!!! Продажна и подкупна душица. И тя ще говори за величието на живота и подвига му! Безсрамие!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 7 години
ДО ПАМЕТНИКА НА В. ЛЕВСКИ СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕ ТУРСКИЯТ ХОТЕЛ "HAYAT" НА МЯСТОТО НА КИНО СЕРДИКА ! СРАМ! СРАМ И ПОЗОР ФАНДЪКОВА !
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фандъкова обградила си се със крадци лъжци и мафиоти.Кога ще почнеш да уволняваш оялите се шефове на Общинските предприятия.Започвай от Румяна Милова шеф в ЦГМ синя зона и карай до 9то коляно..
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена не се ли гледа в огледалото, не знае ли как изглежда в очите на българите? И тя, продажна, зависима и крадлива, с цялата си наглост застава пред Левски и говори за пидвига му??? Нагло, предизвикателно и унизително за нас българите. Това крадливо подобие на кмет, 1000% зависимо от Тулупина на републиката няма срам!!!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мишка, *** и параван на Крадеца на столетието, БМБ, която крие зад уж скромната си усмивка откраднати милиони от бюджета на София. Тя няма право да произнася и ето на Левски! Съд за нея защото превърна София на клоака, едно нещо не е направено качествено защото е окрадено още в зародиша си. И тя крие този грабеж. Дано българина се събуди и им потърси сметка, но така, че следващите да треперят когато си помислят да усвоят средства!
9
1
 
18
 
! Отговори
а ти какво избра? преди 7 години
А ти вместо да и останеш директор на училище и просветител избра да станеш вторият човек в партията на мутрата Борисов и да крадеш безогледно.
8
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Родоотстъпници, национални предатели и слуги на чужди господари се скъсаха да се кичат с името на Левски ...
7
4
 
26
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Картофка Самоковска не трябва да си показва кратуната , когато става въпрос за Левски.В нейното тефтерче има само комисионни.
6
2
 
31
 
! Отговори
студент преди 7 години
Данче, хубави думи, ама защо не се разходиш до студентски град и не си хвърлиш оставката си тогава
5
2
 
27
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Важното бе са сложи знаме на герб в антарктика,това е важно..къф е тоя Левски..нали *** фАндуклъ?!?..докога ще,я избирате таз бе чалгари?
4
23
 
7
 
! Отговори
TROL преди 7 години
Не знам какви *** могат да напишат горните коментари.До там ли я докарахме, че две смислени слова не можете да напишете.Само плюнки, гной и смрад от устите ви ...
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апостоле апостоле видяли докъде я докарахме? До под кривата круша Апостоле! Видяли какви наглеци ни управляват а твоята Чиста и Свята република я погребаха безвъзвратно Апостоле. Дойде време в което човека за човека стана вълк. Едни които до вчера бяха мутри и овчари се правят на умни и управленци. Ти си записвал народните пари кое за какво си харчил а тези мутри краднат милиарди Апостоле. На народа казат че така казали едни триполови. Световна банка и мвф. Унищожиха ни Апостоле тотално!