Главсекът бил натискан "на четири очи" да си тръгне от МВР-то

Георги Костов отрече да е принуждавал полицаи да напускат
66
Главсекът бил натискан "на четири очи" да си тръгне от МВР-то
Снимка: БТА, архив

Главният секретар на МВР Георги Костов, когото правителството предложи на президента за освобождаване, заяви пред журналисти, че е подал сигнал до прокуратурата за начина, по който е отстранен. Той допълни, че смята да търси правата си в съда.

Костов заяви, че в разговор "на четири очи" министър Пламен Узунов му казал, че има натиск от премиера Огнян Герджиков за отстраняването му, а мотивът бил загубено доверие.

След като миналия четвъртък заедно с Узунов заявиха, че не са в обтегнати отношения, днес Костов призна, че ден преди това министърът все пак му е поискал оставката. След този разговор Костов сезирал прокуратурата за това, че му е оказван политически натиск.

"Не съм запознат с намеренията за проверка на дейността ми, а за предложението да бъда освободен разбрах от медиите", каза още Костов, цитиран от БТА.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов обяви предложението на правителството за освобождаването му след редовното заседание на МС днес.

Като мотив бе посочено това, че главният секретар принуждавал свои служители да напускат или да преминават на по-ниска длъжност, като изтъквал политически натиск за това върху самия него. Узунов заяви, че с действията си Костов е уронил престижа на МВР.

Главният секретар отрече обвиненията: "Натиск върху полицаи не съм оказвал. Интерпретацията издава непознаване на закона за МВР, защото главният секретар няма отношение по освобождаването на професионални ръководители", поясни Костов и допълни, че миналата седмица е бил потърпевш от действия, които сега му се вменяват.

"Слабости в работата ми не са констатирани, има забележки", коментира Георги Костов и обясни, че те били за административната реформа в МВР.

По думите му интерпретираните факти по неправилен начин внасят дестабилизация в системата. Отстраняването ми не е самоцел, то е послание към всички в професионалното ръководство на МВР, коментира Георги Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До художникаХехе, друго си е да си нагъл гербераст - те го гонят, то се опъва да остане.....Кат сте толкова "умни и красиви" - що всички от герб веднага не си подадохте сами оставката веднага, като малоумния ви вожд? А?А иначе ми ми дрънкате за морал.....Ама морално е само като ви изнася, нали?
49
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toja ne e kompetenten polizsi ne moje da govori s kakvo obrasovanie i s kolko esiks e 4ovek na zz bb ba4varova i toja baha mnogo smeschna dvoika na interv. Po tv da se pensionira ne stava ispal si e pesenta takiva ima mnogo v mvr tata partiizi bkp prebojadisani v gerb novi möadi intel. Hora s snania i 4ujdi esizi v mvr ne tupani mar mar mar
48
0
 
34
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен36 Според теб, само Герб има право да си подготвя служебна победа на изборите, така ли? То не бе Костинброд, то не бе мъкнене на чували с бюлетини от депутати, нямащи нищообщо с комисиите в деня на изборите, то не бяха чудеса по места.Аа, забравих, бюлетините в Костинброд шефа на печатницата сам си ги бе отпечатил, без заповед отгоре, за да ги ползува за тапети у тях си., като половината били производствен брак при това.Нали така казаха от съда, който , знаем, е обективен и безпристра
47
0
 
34
 
! Отговори
Василе преди 7 години
Колко пари смъкнаха от хасковския шеф-бизнесмен.Първо ДПС и след това алкохолика и ".други".Хасково се прочу с директора си,който за 7-8г.от сержант стана старши комисар.Нека му видят висшето образ.
46
0
 
39
 
! Отговори
Костоф преди 7 години
ъъъъъъ. Ммммм/ ъъъъъъъъъ мммммммм голям речник имаше човека определено ще ми липсва
45
1
 
37
 
! Отговори
Трима братя преди 7 години
Гледай какъв голям гущер, а плаче.
44
0
 
39
 
! Отговори
ссс преди 7 години
Тоя как го играе жертва
43
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са си затворили по едно око та срещата да е на две очи, нали обичат потайностите...
42
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пияница и некадърник. И най- лошото- гербераст.
41
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този два дни го чакат да изтрезнее да му връчат оставката
40
2
 
45
 
! Отговори
Илийката преди 7 години
За да си работи спокойно мафията, плаща на полицията, а тя пълни касичката на партията която е на власт.Не може Герберче да носи мръсни парички на БСП .Логично е, да го сменят.Боко се мръщи, щот е взел аванс, едни пари от мафията и ще трябва да връща.А такива хора знаят само думата: ДАЙ !
39
3
 
32
 
! Отговори
Baklava kadaif преди 7 години
Dps upravliava ms i mvr - chestito!
38
2
 
54
 
! Отговори
TAKA преди 7 години
Не се ли сещате за Истинската причина ?Помислете малко - този човек винаги се явява по тв почерпен , и то добре . Не ни трябва алкохолик за главен секретар на МВР .
37
11
 
38
 
! Отговори
художника преди 7 години
До Анонимен 38Типичен гербаджийски кадър - захапе ли властта - няма пускане-----------------------------------А бе т-панар, да си видял Станишев или някой друг комунист сам да си даде оставката?То бива, бива червено облъчване, ама вашето минава всякакви граници.
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плаче Огчо, плаче малкото юначеняма веч да има власт, софри и сексно на хората им писна той обачебаба му ще прави вече вкъщи кекс.Ще плаче на колянцето на кака Корнище моли я горещичко за още властмамата ще им разкажа аз на тези роби нека цялата ни власт да е за нас. Народа вече гневно го нарече гномНе иска го не мож да го понася да иде и изчезне там до стари Ломи повече със хората да не се занася.
35
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ти поискат оставката политически натиск ли е
34
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плаче Гошко, плаче малкото юначеняма веч да има власт, софри и сексно на хората им писна той обачебаба му ще прави вече вкъщи кекс.Ще плаче на колянцето на Бате Бобище моли го горещичко за още властмамата ще им разкажа аз на тези роби нека цялата ни власт да е за нас. Народа вече гневно го нарече гномНе иска го не мож да го понася да иде и изчезне там до стари Ломи повече със хората да не се занася.
33
2
 
52
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Е малко ли далавери стават в полицейските управления съмнителни назначения без конкурси единственият критерий е да си гробар и да кихаш на партийните лидери и Караянчева това е реалността в област Кърджали.а за началниците на РУП да не говорим служебните коли въртят повече километри за собствено частни нужди е господин бивш главен секретар ако не сте запознатс тези факти значи не сте запознати с действията на подчинените си и не сте провеждали контрол и не сте предприели нищо за преодоляване
32
3
 
54
 
! Отговори
До пост. № 35 преди 7 години
Много правилно. Винаги ме е заболявала главата от едната страна когато слушам как говори Георги Костов. Хващам се на бас, че той и Димитър Пенев (тренера) са братя. По тази линия и двамата имат родствена връзка с доцент Борисов. Тримата имат абсолятно едни и същи - изказ, словоред, речников запас и стилистика.
31
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, гробари, кога гонихте вие било правилно. Когато по същият начин гонят вас, не било правилно. Вашето квичене е музика на Менделсон в ушите на изстрадалите от вас българи.