За българи, за холандци: Електровелосипед от финансист!

Защо един експерт се принуди да си създаде електрическо колело
22 фев 2017 19:12,
14
За българи, за холандци: Електровелосипед от финансист!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Преди години Галин Бонев оставя сигурната си работа, за да прави електрически велосипеди. Изработените колела придобиват популярност зад граница и предизвикват фурор на международни изложения. Какво обединява свободния дух и предприемачеството, разказва Милена Енчева.

Смелост и упоритост. Това са двете съставки, с които Галин Бонев осъществява голямата си мечта. Преди 7 години, докато все още работи в голяма корпорация, финансистът се отдава на страстта на две гуми. Захваща се изработката на електрически велосипеди.

"Всъщност идеята се роди от необходимостта да намеря по удобно средство за предвижване в град Варна където съм аз, работих в сферата на финансите, офисът ми беше в центъра на града и беше кошмар да се намерят места за прибиране", спомня си Галин Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Като всяко ново начало и това не било леко. Галин извървява стръмен път до направата на първото си произведение. С помощта на части от Китай, превърнал собствения си велосипед в електрически. Работил на принципа проба – грешка.

Отнело му няколко месеца, за да намери първите си клиенти. Постепенно разширил дейността си, като заедно с партньора си отворили магазини в два български града. Днес Галин може да се похвали с цяла гама електрически велосипеди. В бъдеще младият финансист се надява все повече хора да преоткрият чара в живота на две колела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
лелемале преди 7 години
Голямата работа-дизайна на калниците е специален съобразен с климата ,дрън дрън глупости за българска фирма.Това е работилница!И цялата гама е тази която предлагат от Братски Китай. Тука само се сглобява както детски конструктор.Не плашете хората.Това че си изкарват хляба- ами това правят и баничарите-всяка сутрин има наплив на баничарницата !С такива фирми БГ-то няма да произведе национален доход.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си купих електрически велосипед от София за 1600 лева и ми го пратиха в Германия за 60 лева. По-добро е от велосипедите на това момче дето се опитва да ги продава за 4000 лева. Че те тука в Германия са по-евтини.
9
5
 
0
 
! Отговори
некъв луд? преди 7 години
Добре де аз ако ще се придвижвам, за 1000 лв ше вюема кола, а ако искам да се движа ще си взема нормален велосипед? Вижда се че е финансист момчето.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, и аз съм на мнение, че е височка цената! В Германия си купих добро колело за 500евро, умбаукит цяло задно колело със вграден електромотор, контролер и батерия - 420 евро. Общо 920 евро, което обърнато в левове е далече под 4000лева.Вярно е , че аз си го монтирах сам , но като гледам тук(в Германия) цените на електрическите колела са пак толкова 1000-1500евро(разбира се, че има и много по-скъпи! ) С електрическо колело мога да кажа , че направо "се родих"! Особенно, когато изкачвам наклон
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прегледах сайта му,действително са доста скъпи колелата,явно се е насочил само към платежоспособни клиенти,липсват бюджетни велосипеди
6
2
 
13
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Егати недомислиците. Вижте докъде свършва калника и на всичкото отгоре е по-тесен от гумата. Този калник ви предпазва само от.....нищо. И за това - 4000 лв. Абе аланкоооолу, 2000 кинта печалба на велосипед не са ли ти малко множко бе, лаком?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До suncho82от 6 години карам ел велосипед собствена сглобка,на мен ми трябва за транспорт и върши отлична и безплатна работа,така,че не всеки ползва велосипеда за спорт,някои им трябва за транспорт,тези колела са за това,ако искаш може и да го караш на *** и натоварването е по голямо отколкото на обикновен заради тежестта
4
0
 
6
 
! Отговори
1234 преди 7 години
До suncho82Скутера е по-тежък, иска по-голям мотор, повече батерии и натежава допълнително
3
11
 
5
 
! Отговори
suncho82 преди 7 години
това е голяма глупост. велосипеда е за спортуване, за да развива мускулите и естествено за придвижване.няма такова нещо като електрически велосипед. по-добре тогава да караш скутер било то електрически или друг. това е велосипедна деградация
2
2
 
5
 
! Отговори
Хелпър преди 7 години
eljoybikes/Ето го сайта на момчето.Малко скъпички ми се виждат ,но...
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момчето!Напишете, моля, в кои градове са магазините или поне някакви координати за връзка.