На избори: С тоягата на Данко Харсъзина, с парите на Гочолу и Дочолу

Николай Урумов: Алековата схема е печеливша и днес!
23 фев 2017 20:47, Анисия Иванова
9
На избори: С тоягата на Данко Харсъзина, с парите на Гочолу и Дочолу
Снимка: Bulgaria On Air

Актьорът Николай Урумов, с който се свързва образът на Бай Ганьо в киното, гостува в Bulgaria ON AIR. Той коментира абсурдите в предизборната битка, като посочи, че схемата за печелене на избори, описана от Алеко Константинов преди толкова години, се оказа печеливш ход - "с тоягата на Данко Харсъзина, с парите на Гочолу и Дочолу".

По думите му нещата продължават по старо му и няма никаква промяна.

Урумов сподели, че забелязва изключително много свои колеги в листите - и певци, и артисти, но според него те няма да успеят с това, с което се аргументират защо са там.

На въпрос каква е оценката му за свършената до момента работа за културата от страна на държавата, той каза, че в началото е харесал реформата за това заплащането на актьорите да бъде на база свършена работа.

"Обаче критерият за "свършена работа" се оказа единствено икономически - какви билети са се продали и на каква цена и оттук вече се гледаше само комерсиалната страна, а не качеството на спектакъла", посочи той пред.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докъде се стигна "с" и как се "излезе" "от" демокрацията на Бай ***?Изходът е един- не партийни, а народни представители!Не партийна, а власт на представителите на народа!А кои са народа и неговите представители?Народът е властта и капитала,които създават благата!Формулата на Т.Живков че правилното е да управлява човекът с пари е погрешно!С чии и колко пари самия той започна да управлява БГ през 1954-56 г?Парите трябва да са "отчет" за договорена и доказано постигната цел ,а не капитал!
3
1
 
6
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 7 години
Съвременната интелигенция да си заеме мястото. Да не се прави на ощипана мома ужким да протестира пред раята за да получи "народната любов", а с другото да намига на моите подопечни - Дочоолу и Гочоолу да им подхвърлят я някое топло местенце по етажите я за кратко депутатско местенце да задоволи тшеславието им. Има една показателна картина на Делакроа - " Свободата води народа." Ентилигенцията да се замисли дали ще води народа или ще се опитва да го води за носа. Продължение
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе 20 години сме така и сетила се мара да се побарапоне да не се излага- до сега къде бешетака наречената интелигенция е продажна както мафията каза за нюйокските полицаи -на тон
1
1
 
11
 
! Отговори
Ееееей! преди 7 години
Не се излагайте, бе!Как така ще се отказваме от класиката:- Един синковец с т/у/пан - той е агитаторът;- Друг с пищов, запасан така, че да се вижда;- Третият - с тояга!Вторият и третият са предизборните съветници, които убеждават избирателите да пуснат правилната бюлетина.Запомнихте ли? Т/у/пан, пищов и тояга.Иначе нЕма резултат!Ваш предан,Политикан и агитатор под прикритие :)