Мъка! Бивши депутати – на борсата

Ана Баракова, Никола Хаджийски... безработни
Обновена: 27 фев 2017 11:41 | 27 фев 2017 10:52,
59
Мъка! Бивши депутати – на борсата
Снимка: архив, Bulphoto

Бивши депутати от 43-ото Народно събрание, които нямат шанс да се класират за пореден мандат, опряха до... търсенето на нова работа. Някои от тях се връщат на старите си места, а други усилено търсят новото си поприще.

Доскорошният областен управител на Варна Стоян Пасев се е регистрирал като безработен на борсата, пише "Труд". Той беше сред първите 12 губернатори, освободени от служебния премиер Огнян Герджиков. Пасев по професия е адвокат. За изборите на 26 март той влезе от гражданската квота в листата на ГЕРБ, където е на пета позиция.

Лидерът на СДС-Пловдив Никола Хаджийски след разпускането на 43-ото Народно събрание се регистрира в Бюрото по труда като безработен. Той ще получава в продължение на една година по 1600 лв. месечно обезщетение, ако не си намери друга работа или не влезе в 44-ото НС. Хаджийски е водач на листата на Реформаторския блок в 20 МИР Силистра, а в 16 МИР Пловдив-град е под №4.

В града под тепетата водач на РБ е доскорошният министър на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, който на миналите избори влезе в парламента от 17 МИР Пловдив-област. Тогава водач на пловдивската градска листа бе доц. Д-р Димитър Шишков, който скочи срещу "парашутиста" Ненчев и номинирането му за №1 под тепетата и обяви, че няма да участва в битката за втори депутатски мандат.

Д-р Шишков вече се върна на старото си работно място като началник на урологичното отделение в УМБАЛ "Пловдив".

За разлика от него случайно попадналата в НС с преференции и благодарение на "фаталното число 13" в листата на ББЦ ("България без цензура") Ана Баракова отказа да се върне като учителка по биология в VI и VII клас в училище "Найден Геров" в кв. "Столипиново", където й пазеха мястото, и подаде молба за напускане. В момента Баракова е със статут на "волна пеперуда" и е на път да напусне и родния Пловдив и да заживее с новата си "голяма любов".

Сред доскорошните депутати на ГЕРБ-Варна безработни няма. Административният секретар на партията Павел Христов е ИT специалист и мениджър, д-р Руслан Тошев е управител на Очната клиника в града. Колегата му д-р Красимир Петров е хирург. Нели Петрова е председател на сдружението "Карай умно, искам живот".

Разградският депутат от ДПС Ахмед Ахмедов отново води листата на партията в областта и няма намерение да се регистрира на борсата. Д-р Хасан Адемов вече е водач на кандидатите от движението в Добрич.

Гюнай Хюсмен, който беше независим след изгонването му от ДПС, сега е втори от гражданската квота в листата на ГЕРБ в Разград. Водач там е бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Трима от депутатите от 16-и и 17-и МИР в 43-ото Народно събрание няма да се борят за нов мандат – това са проф. Борислав Борисов (АБВ), Димитър Дъбов (БСП) и Мартин Иванов-Данона, който единствен остана докрай верен на ББЦ и лидера му Николай Бареков, а сега е на път да се върне и поеме фамилния бизнес.

Всички други се натискат пак за парламента, като има и такива, които през зимния "трансферен прозорец" успяха да сменят "отбора". Видният борец с агентите на Държавна сигурност Методи Андреев се е прицелил в исторически "хеттрик". Той вече е човек на "Нова Република" и е оглавил листите в Ловеч и Разград.

Благоевградчани не познават голяма част от бившите депутати, избрани от региона. За един от тях научиха от телевизионно предаване и останаха шокирани, че има такъв човек, който се води народен избраник от района. Това е Борислав Миланов от Реформаторския блок, който никога не е стъпвал в региона.

Водач на блока бе ген. Атанасов, но той влязъл от друг район и така Миланов попаднал на неговото място. В Пиринско обаче никой не му е виждал очите.

По сходен начин стоят нещата и в листата на ГЕРБ. Традиционно първите две места са заети от Цветан Цветанов и областната лидерка Даниела Савеклиева. Но оттам нататък лицата са нови. От ДПС пиринският регион беше представен от Алиосман Имамов, който също не е в пиринските листи за новия парламент.

Муса Палев беше другият кандидат, който стана депутат с преференции. Но отказа да напусне парламента и ДПС го изключи от редиците си. Палев също сега си гледа бизнеса.

И още едно непознато лице бе депутат от Пиринско. Това е Светлин Танчев от ББЦ.

Атанас Стоянов бе депутат от ВМРО, той е от Сандански. Сега е водач на листата на патриотите в региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
До Стефан 45 преди 7 години
Най-оплювани са изборните длъжности защото повечето тайно се надяват да заемат такава,а и защото не мислят че заелите такава я заслужават. Не знам от дали някои е давал 200 бона но знам че за по-предните избори за парламент за водач на БСП в Ямбол цената е започвала от 40 бона. Колко е стигнала нямам информация. Предполагам че ако не всички то повечето партии си имат ценоразпис.
43
0
 
3
 
! Отговори
Ах преди 7 години
За дисциплинарно уволнение май не се полага обезщетение?
42
1
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
достойните които не са крали и заобграждали с офшорки сега отиват на борсатанагушилите се облажили от властта отиват на вилата на егейско морекои ли от тях заслужават аплодисменти ?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До стефанЗнаеш ли какъв е ритуалът когато се избере Папа? Пита го :- Искаш ли да станеш папа ?- Не.- Искаш ли да станеш папа ?-Не-Искаш ли да станеш папа.- Ами добре,хайде.От мен да мине,щом толкова настоявате един вид.Та и нашите депутати и кметове са така явно. Не искат,ама като ги помолиш отстъпват,от добро сърце.За папата,трябва да внимващ,да не кажеш "Не" при третия път,че тогава изборът се анулира.
40
3
 
0
 
! Отговори
стефан преди 7 години
Най - оплюваните в тази държава са хората избрани с избори, кметове, депутати и съветници. И знаете ли защо??? Защото са на мандат,от тази дата до тази дата, "от дя накъдя комшията ще е кмет " !!! Българина завижда и шопската поговорка " Аз не искам да съм добре, аз искам комшията да е зле". Никой да не си мисли, че лесно се става кмет, съветник или депутат, вие вярвате ли, че някой дал 200 000 лв. да си плати мястото, защото аз не вярвам????
39
1
 
5
 
! Отговори
Диди преди 7 години
Екакво му е мъчното. Търсят си работа хората. Не разбрахме какво стана с хората на БСП. Те в нелегалност ли излязоха . . .
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да му мислят тези,които нямат професия.Цецка например е лесна. Качествени стругари се търсят много. Под 2000 лв,няма да падне.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно закона е такъв, хората се възползват и с право. Но не е нормално на борсата на плащат два пъти повече от на трудещ се. Това само у нас го може.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като се регистрираш в бюрото по труда не получаваш обезщетение , дава ти го нои - ако си работил де .
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Х12Мислиш ли че като пишеш от различни имена мнението ти тежи повече. Май ти си на хапчета е имаш проблем с раздвоение на личността. Ако това твоето може да се нарече личност. Има две причини да няма доволни хора около тебе или пречупваш всичко през злобния си поглед и изпразнено от съдържание ежедневие или цялото ти обкръжение е от хора със злобни малки душички с които се привличате
34
1
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 7 години
ТИЯ КЪРЛЕЖИ -ДЕПУТАТИТЕ ПАК ЛИ ЩЕ ГИ ХРАНТУТИМ ?
33
1
 
5
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
КАКВО БЮРО ПО ТРУДА...??? КАКВИ ПЕТ ЛЕВА??? НАЛИ РАБОТНИТЕ МЕСТА НА ДЕПУТАТИТЕ ИМ СЕ ПАЗЯТ ДО ЗАВРЪЩАНЕТО ИМ. ИЛИ КАТО РАБОТЯТ ЩЕ ВЗИМАТ ПО-МАЛКО ПАРИ ОТ ТЕЗИ КОГАТО СА НА БОРСАТА...
32
2
 
2
 
! Отговори
Х12 преди 7 години
До Анонимен 21интересно ми е, брато, на какви хапчета си.. ти май освен Планета Пайнер - друго не гледаш. Гаранция че нямаш повече от 22 години
31
1
 
4
 
! Отговори
М преди 7 години
Аууууууу, УЖАС!!!! Ами сега????
30
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ММНе се учудвам че около тебе няма доволни жени. С тоя злоба и негативизъм няма и да има
29
1
 
8
 
! Отговори
**** преди 7 години
Питам се защо кандидат парламентаристите не се кандидатират от местата по местоживеене и околностите,а се кандидатират от другият край на България,защото там откъдето са, ги знаят що за по......я..ри са и,че нямат шансове да влязат в парлсмента,и докато това не се отмени,кандидатите да имат право да бъдат избирани от районите по местоживеене,ще влизат само лъжливи б......ци.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо тези които имат фирми имат право да се регистрират в бюрото или да работят държавна работа.
27
1
 
11
 
! Отговори
ММ преди 7 години
До Анонимен 21май ти трябва да излезеш от "Пайнер" и да пораснеш, за да разбереш, че като се казва "жена" нямам предвид момичета от 16 до 25 години. А ти май наистина трябва да пораснеш преди да даваш мнение, защото "доволните жени" за които ти говориш освен във фейсбук и чалга дискотеките - навън отдавна ги няма
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Ми веднага се вижда кой е злобния. Израза "тъпо животно просто" показва колко ти е интелектуалния капацитет. Освен в мола, ходя на театър, кино, разхождам се в парка. Ти като кибичиш само пред компа няма как да срещнеш хубави хора, тука може да срещнеш само злобни форумни герои и себеподобни
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да им дадат и помощи,горките те...Откраднали са тоолкова мноого,че ще им стигне до 10 коляно.