80 млн. за лекарски кабинети в училище, ама преди 10 г.

Сметката: Само за заплати на училищни медици трябват 120 млн. лв.
12
80 млн. за лекарски кабинети в училище, ама преди 10 г.
Снимка: архив, БулФото

80 млн. лв. са необходими за пълното обрудване на лекарски кабинети в училища, детски градини и домове за деца, лишени от родителска грижа, според изискванията за провеждане на лечебна дейност.

Още по темата

Това заявяват в позиция от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, като уточняват, че това са разходи, изчислявани преди 10 години, когато е започнал дебатът по тази тема.

Той се разгоря с нова сила след смъртта на 11-годишно момиче, ритнато в корема от свой съученик в 52-ро ОУ "Цанко Церковски". По времето, когато вече е ясно, че детето не е добре, медик в училището няма, защото е изтекло работното му време.

Предвид броя на училищата, университетите, детските заведения, домовете за деца, лишени от грижи, който е над 5 хиляди, се предполага и наемането на толкова лекари и сестри.

Годишно в медицинските университети в страната се дипломират около 300 лекари, уточняват още от сдружението.

Около 120 млн. лв. годишно ще са необходими за заплати и осигуровки на училищните лекари и медицински сестри, изчисляват от сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лекарите от телковете да работят в училища.Стига са пенсионирали хора здрави хора .Излагация.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пари и да се намерят и кабинети да се направят, хора няма...щото плюхте и ругахте по лекарите,бихте ги а сега ги търсите!!!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Частното училище на депутатските деца ( даровити??) си има и лекар и сестра и заплати за тях
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде ще вземат лекари??
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да направят и операционни в училище. Лекар с голи ръце какво може да направи, те с линейка идват вътре дефибрилатор няма, а по света ги има на обществени места и спасяват човешки животи. Трябва спешна помощ с модерно оборудване, а хората да са обучени какво да правят. Ако средата в която живеем беше по-нормална нямаше да се стига до такива инциденти и ако госпожата не беше карала момичето да върви безсмисленно до и без това затворения кабинет, а и да беше какво от това. Навременното обаждане!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
А за заплати на депутатите колко пари трябват или по-точно колко пъти повече пари трябват и се намират.
6
0
 
4
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Здравето на децата ни не може да се оценява в пари,а що се касае за самите пари е много лесно:спират се издръжките на богоизбраните шведи и тълпищата арабухи и даже ще остане нещо за кражба.Лесно нали!
5
0
 
4
 
! Отговори
Здрав Разум преди 7 години
На темата да има или не лекарски кабинети в училищата не може да се разсъждава единствено от финансова гледна точка. Разбира се, че поддръжката на такива кабинети и наемането на лекари за тях струва доста пари, но тук иде реч за живота и здравето на децата на България, които бездруго са все по-малко и по-малко. Тези неща не се измерват в пари и държавата е длъжна да полага грижи за подрастващото поколение. Такава грижа е да има лекари в училищата.
4
2
 
0
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Не са нужни никакви 120млн.! Достатъчно *** взимат заплати и си барат оная работа.Да ги разпределят и без това са в излишък.
3
4
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Да се премахне системата на джипитата и част от тези джипита да отидат в училище. И без това полза от тях няма. Нито лекуват адекватно, нито наистина си познават пациентите. само едни бумаги пишат.
2
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Просто търсят нови вратички за да крадат!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и след като оборудват кабинетите, откъде ще намерят лекари, които да имат желание да работят в тях?