За 3 март на Шипка: Без коли, само с автобуси

Спират движението към върха за празника заради сигурност
1 мар 2017 10:52,
10
За 3 март на Шипка: Без коли, само с автобуси
Снимка: архив Булфото

Движението с автомобили до историческия връх Шипка за тържествата на националния празник ще е забранено.

МВР предприема ограниченията заради мерки за сигурност. Коли няма да се пропускат по пътя Габрово - връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март.

Миналата година тържествата на връх Шипка минаха на фона на огромни задръствания по пътя към паметника.

Сега от полицията предупреждават, че автомобили ще бъдат пропускани, само ако превозват участници и гости на тържествата, както и организиран междуградски превоз. Те ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка от 05:00 часа до 14:00 часа.

Транзитният поток ще бъде пренасочен през Хаинбоаз, уточниха от полицията и препоръчаха на гражданите, които искат да се включат в честванията на връх Шипка, да ползват обществения транспорт.

Препоръката за ползване на организиран транспорт се налага заради ограничените възможности за паркиране на автомобили под връх Шипка, обясниха още от полицията, цитирани от БТА.

Близо до мястото на тържествата ще има обособени паркинги, които ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока към Габрово.

На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и лица без документи за самоличност.

В началото на прохода - в района на кантон "Любово", полицейски служители ще предоставят информация за създадената организация на движение.

Водачите трябва да знаят, че движението в посока Габрово и Казанлък ще бъде възстановено не по-рано от 14:00 часа на 3 март.

В прохода, служители на Пътна полиция ще указват точното място за паркиране на всеки автомобил.

След паркиране гостите на тържествата е необходимо да вземат личните си вещи и да не оставят в автомобила ценни предмети, документи и пари, а превозните средства трябва да бъдат заключени.

В Габрово, при необходимост, ще бъде спряно движението от 07:00 часа до 11:00 часа по улица "Скобелевска", площад "Възраждане" и булевард "Априлов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
Наказани бяха тези ,които силно желаеха да присъстват на този велик български празник-3-ти март.Беше пълно с коли от цялата страна и беше необходимо хората да извървят 15 км. за да се доберат до заветния връх Шипка.Твърде уморително и твърде неприятно за един такъв велик празник!!!!Добре ,че видяхме толкова ентусиазирана младост,която вдъхваше любов към Отечеството!!! Дано в следващите години се помисли за по приятен поход към празника!
7
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Ще бъдат ли допускани домашни любимци?
6
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 7 години
....Боянчо -ВКР, Калфин към Гоцевото ВКР, което прикри историята с изхвърления тр.п през прозореца на хотелската стая на Калфин, в гр.В.Т. - негов украински бизнес партньор!:) Огнян Герджиков е част от архива на ВКР!:) Наслаждавайте се на цирка, запасете с пуканки!:)
5
0
 
1
 
! Отговори
Минувач преди 7 години
Тази история е тест за морала на българите: Ако имат морал, на Елена Поптодорова ще й бъде отнет дипломатическият й паспорт и ще бъде изпратена в небитието! Ако нямат морал, ще се размие истината, основаваща се на обективни, документирани факти на Полските официални власти, с неистини и демагогска пропаганда от съветници на ВКР, БСП, ДКМС, Костов и ГЕРБ, т.е., Целият БГ държавен апарат!:) Аз повече няма да споделям, само ще напомня, че и Боян Чуков и Калфин са производни на една и съща структура, дори и да имат някакви таланти, и това е по тяхна воля. Боянчо -ВКР, Калфин към Гоцевото ВКР, коет
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От как живея в чужбина имам възможност да наблюдавам от вън българския характер... Ами само се оплаквате бе хора! :) Едно безкрайно хленчене.. и мързелуване! :)
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР и празниците ли вече ни взехте?То не е комунизъм,а направо милиционерска диктатура...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се спира движението още долу,на кантон Любово в Габрово до върха са си едно 15 км.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли до къде ще може да се движат колите ? На какво разстояние от стъплбите за изкачването на върха ? 1-2 км или още долу при Габрово ще се спират колите?