КАТ няма спирка, 163 коли без регистрация за седмица

От 6 до 12 март са заловени пияни 272 шофьори
18 мар 2017 14:42, Красимир Ангелов
23
КАТ няма спирка, 163 коли без регистрация за седмица
Снимка: Булфото

Общо 16 296 са констатираните нарушения на пътя за периода от 6 до 12 март, съобщават от МВР.

Заради тях са издадени са 8389 фиша и са съставени общо 4933 акта. Издадените електронни фишове са 5076.

Само за седмица броят на установените неправоспособни водачи е 523. Моторно превозно средство след употреба на алкохол са управлявали 272 души, от тях 126 с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, за което се носи наказателна отговорност.

За периода са настъпили 113 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 10 души, а 134-ма са пострадали. От началото на годината при катастрофи са загинали 88 души, а ранените са над 1000.

За периода от 6-12 март пътните полицаи са установили 270 моторни средства без винетен стикер. Прекратени са регистрации на общо 163 коли – заради неправоспособност – 66 автомобила, употреба на алкохол – 77, наркотични вещества и аналози - 20.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
10
 
! Отговори
Аз казах преди 7 години
Не са ви виновни КОЛИТЕ а ГЛАВИТЕ !
17
8
 
7
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
До баю, това, което сте коментирали просто не е вярно. Много повече гориво се изразходва на светофари, пешеходни пътеки и при каране "газ-спирачка". И това е установено още отдавна. Ползвам автомобил, произведен 2010 г., като винаги го карам със запалени къси светлини през всички сезони. Досега не съм сменил крушка на фаровете и още е с оригиналния акумулатор!!
16
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за 6 дни 10 убити и 134 пострадали???? Това, при демографската криза си е направо свършек! Не ме интересува как ще го направят, но на тази война следва да се сложи край по най-бързия и безпощаден начин! Не регистрационни номера, направо колите да се конфискуват! Цената на един живот или един осакатен е многократно по-висока от ламарините на каквато и да е кола, щом на волана и е седнал ***!
15
4
 
31
 
! Отговори
баю преди 7 години
ДОБРЕ ДЕ А КАКВО СТАНА С ФАРОВЕТЕ НАЛИ ТЕ УЖ ЩЯХА ДА НИ СПАСЯВАТ ЖИВОТА? НЕ НЯМА ДА НИ СПАСЯВАТ ЖИВОТА А САМО НИ БЪРКАТ НАДЪЛБОКО В ДЖОБА ЗА АКУМУЛАТОРИ АТЕЛНАТОРИ КРУШКИ И ГОРИВО. НО ТОВА ИЗГЛЕЖДА Е ЦЕЛТА НА ЗАНЯТИЕТО!
14
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен за един ден в България се извършват примерно 200 милиона нарушения, а КАТ санкционира за 2 хиляди. Мен щеше да ме е срам да публикувам такива числа, каквито КАТ публикува, за да се хвали, че правели нещо, а всеки вижда, че КАТ нищо не прави.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русе КАТ извън неговата сграда няма. Щатът на служителите от пътния контрол е бил съкратен от София и в града всеки си кара както си иска.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ловне първоизточника които му е дал тоя акъл цена нема да има иначе на витоша нема да пият кафе следобеда *** това зависи от борда на директорите
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верно нямат спирка.В Младостите в София паркиралите по автобусни спирки и на уличното платно въпреки знаците са стотици, но КАТ преминава със затворени очи!
10
2
 
24
 
! Отговори
MINCU преди 7 години
А КОЛКО РУШВЕТ,ЩО НЕ ПИШЕ..КОЛКО СА ВЗЕМИ УНИФОРМЕНИТЕ? НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА СТАТИСТИКА...ПРЕДИЗБОРНО ТАКА,ДА СЕ ПИШЕ!!
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За алкохол и наркотици съм съгласен, за неправоспосибноср също, но за винетки и граждански не съм защото това е легален рекет! Пътищата в дупки, тези граждански са пълен та#ак, я ти изплатят я не, просто всички шофьори трябва да осъдим винетките и гражданските!
8
1
 
27
 
! Отговори
Много точно казано преди 7 години
Както казва и 8 по-долу. Това е капка в морето. Само като минеш от Централни хали до Лъвив мост ще видиш поне 50 нарушения (е, не са 150 км/ч и пияни, но са си сериозни нарушения). Следователно само в София стават поне 100000 нарушения всеки ден. Но честно казано никой не ги сакционира. Даже колите на МВР са в нарушение, тях пък кой да ги контролира. Още се иска. Много
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За пилите съм съгласен, санкции. А за тези които не могат да четат и пишат, какво прави КАТ? Те са по-опасни пт тези които са пили.
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистика показващо, че КАТ не работи. Нарушенията са десетки хиляди пъти повече от тези, които КАТ е санкционирал.
5
7
 
35
 
! Отговори
ДЕДО ЙОЦО ГЛЕДА преди 7 години
ТОЧНО ТАКА....САМО ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ.....ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА....ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКАТА ( ТЯ И БЕЗ ТОВА Е ФАЛШВА) И ОТНОВО НА КУРСОВЕ ДОКАТО РЕАЛНО ПОКАЖЕ ЗНАНИЯ И УМЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА МПС
4
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера, за побитост от хвърлено камъче на предното стъкло, даже не и пукнатина, но до винетката, и за това го е видял полицая, е спряна колата на сина ми от движение...Била технически неизправна...
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия фалшиви книжки !? Кво става с тях !?
2
3
 
42
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"....броят на установените неправоспособни водачи е 523... "E ,и ?!! Ще вкарате ли в затвора тези потенциални убийци !
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С колата на пожарникарски какво стана? Медийно ембарго май, а?