Малката Мерал е със заболяване, бори се за живота си

Нуждае се от спешна операция, а парите от Фонда се бавят
Обновена: 21 мар 2017 12:49 | 20 мар 2017 19:48,
13

3-годишната Мерал е изключително жизнено дете и с нищо не показва, че всъщност страда от рядко генетично заболяване - Синдром на Жун. Тя е от айтоското село Карагеоргиево и се нуждае от спешна операция, за да живее.

Детето вече е претърпяло две успешни интервенции, но за да продължи лечението й, семейството очаква финансиране от Фонда за лечение на деца, което се бави.

"Синдром на Жун" е синдром на късото ребро - състояние, при което гръдният кош не се развива правилно, ребрата растат неправилно навътре.

Първата операция на Мерал е извършена през юни 2015 г. Тогава хирурзите в "Пирогов" разширяват гръдния кош на детето с две титаниеви пластини. Осем месеца по-късно е направена втора интервенция. Разходите са поети от Фонда за лечение на деца. Семейството очаква ново финансиране за импланти на Мерал, но нямат отговор. Казват, че чакането ги убива. Последната молба е от 27 декември 2016 година.

Преди години семейството е загубило първото си дете - на година и осем месеца, което страда от същото генетично заболяване. Сега живеят със страх да не загубят и Мерал.

Майката на Мерал Гюлбахар обяснява, че Мерал трябва да се оперира периодично, докато навърши 15-16 години и спре да расте. А за поредната операция са нужни 84 000 лв.

Всеки може да помогне на Мерал! Ето и банковата й сметка:

Мерал Мехмед Исмет
BIC: UNCR BGSF
IBAN: BG25UNCR70001522815036
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анонимен Всеки е дошъл на земята ,за да живее.Няма значение ,как се казва и къде е роден.Ако можем да помогнем,ако ли не да не пречим с *** изказвания.Всички сме равни на този свят,раждаме се с празни ръце и с празни си отиваме.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Мерал пари ще се намерят, както се намериха за Байрям.А ако имаш нещастието да се казваш Иван, Мария, Петър, Райна и т.н., ПАРИ ЩЕ ИМА ЛИ?
9
1
 
4
 
! Отговори
65 преди 7 години
Може да е грях това което ще пиша,но защо не потърсят помощ отДПС или Дост.Ще гласуват за тях със сигурност.Детето да оздравее,да порасне ,хубаво_от сърце желая
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пожелавам на тези тук,които говорят против това дете да им се случи на техните деца !!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 7 години
За спешно лечение в Турция нали :) много ги вземе Турцията...
6
1
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
е нали в пирогов са направили вече две успешни операции, от какъв зор пък трябва в чужбина? впрочем тоя фонд и въобще тая практика с лечение в чужбина ей затова няма бъдеще (както и всички глупости които добрите хора измислят) защото за отрицателно време всеки ще иска да дои фонда, дори когато може и в българия, щото уж нашите са "калпави". е, искате или не, на калпавия матрял се полагат калпави доктори, това в някои среди дори се нарича справедливост, макар че тия среди не са точно вашите.
5
4
 
10
 
! Отговори
край преди 7 години
Доста елементарни хора си мислят - в тоя фонд едни чиновници не щат да дадат на деца които са болни едни държавни пари за да се излекуват а се канят да ги откраднат. Работата в този фонд е тежък КРЪСТ - по тежък отколкото елементарни човечета можете да си представите.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направете ДМС
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е ДОСТ на султан Ердоган? Е за това трябва да се бори
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аджъбадем, защо не откликват. Бяха спорсори на ФК Левски, та за едно дете ли? Не ги е срам.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте сметка