"Фронтекс" ни помага при бежански поток от Турция

Европейската гранична служба може да изпрати помощ до 3 дни
24 мар 2017 19:22, Анисия Иванова
19
"Фронтекс" ни помага при бежански поток от Турция
Архив: Reuters

Европейската гранична служба "Фронтекс" може да изпрати помощ на България в рамките на три дни, ако се засили миграционният натиск от страна на Турция, обяви в Бургас евродепутатът Мария Габриел.

"Тридневният срок за реакции на "Фронтекс" е записан в новия правилник на службата", посочи тя.

Има възможност за бърза реакция, когато се установи или уязвимост на дадена граница, или страна-членка поиска тази помощ. В Европейския парламент директорът на "Фронтекс" Фабрис Леджери потвърди това в случая с България, с конкретен пример – българо-турската граница. "Фронтекс" има готовност в този момент да ни помогне.

"Европа засилва и мерките за сигурност заради опасността от тероризъм. България ще има водеща роля в новата система за влизане и излизане", коментира Габриел.

Това е нова автоматизирана система за контрол, която още на границата ще изчислява необходимия престой такъв, какъвто той е регламентиран спрямо закона на лицата, влизащи и излизащи от ЕС.

"Оттук нататък се криминализират и всички пътувания до места, където терористични групировки провеждат обучение на хора, както и подстрекателството към тероризъм", добави евродепутатът, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Фронтекс" има готовност в този момент да ни помогне..................не на нас, на целия ЕС помага. ние сме просто границата на ЕС. защо само ние да я пазим?
10
0
 
1
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе помага раздали са им св.ирки на нашите да ги насочват в правилната посока за да не продължават нататък къде Меркел ханъм.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фронтекс ще ни контролира да не ги пускаме към Европа...
8
7
 
5
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
ОЛЕ ТАКА ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ЧЕ МЕ Е СТРАХ ЧАК..
7
10
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Единствено може да г спре ако чуят че границите са под контрола на Руската Армия. Останалото са дрънканици.
6
5
 
21
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Къде да повърна? След 3 дена като сме напълнени вече с измeт те ще дойдат да ги регистрират и да ни кажат да ги обгрижваме добре! Само стрелба на месо е решението, първите 10 като паднат останалите 10 милиона ще мирясат!
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kak ще помага? Ще ги нахрани, напои и облече ли?
4
1
 
22
 
! Отговори
90057 преди 7 години
Я, стига измишльотини - нали отидоха в Гърция, уплашиха се от миграонитте и поискаха гръцкото правителство да им осигури охрана!
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Освен че ще помага да преминават ще ,,помагат ,,да ги регистрират,да ги прономероват ,прошнуроват ,сиреч безпрепятственода бъдат приютени . Да благодарим на ГЕРБ и мекотелото Борисовъ, гарант за бежанците .
2
2
 
20
 
! Отговори
8 преди 7 години
тия не ни трябват - те не спират арабската измeт а само се грижат да ги регистрираме тука с отпечатъци
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че те Фронтекс са най-големите каналджии, бе! Съвсем официално изпълняват тази дейност, няма мигрант, който да е тръгнал към ЕС и Фронтекс да го е върнал. Даже от крайбрежните води на Либия ги събират и ги доставят в Италия.