На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?

Майка иска да се бият след направени изследвания
Обновена: 25 мар 2017 14:04 | 25 мар 2017 14:02, Петя Славова
178
На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?
Снимка: архив, Reuters

Все повече родители се притесняват от големия списък със задължителни ваксини и възможните странични ефекти от тях.

Ваня Ботева е майка на деветгодишно дете и домакиня. Според нея родителите трябва сами да избират, дали да ваксинират децата си. Възмутена е, че още с първите глътки въздух, бебетата се имунизират.

Самата тя забелязала промяна в здравето на детето си след една от ваксинациите. Твърди, че лекар я е посъветвал да отложи имунизациите. Не пожела да назове точно проблемите, защото вярва, че е по-важна каузата, съобщава Нова тв.

Още по темата

Ваня установила, че самата тя като дете е ваксинирана много по-малко. Прави сравнение с настоящето."До годинка съм получила 7 ваксини със 17 различни зарази, които фигурарт потях. А на моето дете са 17 ваксини до годинка с 66 различни вируса. На какво се дължи това увеличение на поставените брой ваксини?", попита тя.

Ваня следи и актуалните новини около откритите случаи на морбили в Пловдив. Знае и за епидемията, и смъртните случаи в съседна Румъния.

Не на последно място Ваня е възмутена, че няма компенсации, ако децата пострадат от ваксините. И все пак детето на Ваня е ваксинирано. Защото без имунизации не може да ходи на детска градина и училище.

В същото време зам. министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов обясни, че ваксината за морбили няма никакви странични ефекти.

„В момента болните от морбили у нас са осем. Всичките са неимунизирани, от ромски произход. Правим всичко възможно да не се даде тласък на това разпространение в страната”, каза той.

По думите м, ваксините работят, просто обхватът в Румъния не е достатъчно висок. Статистиката показва, че в последните 15 години само от морбили са спасени 20 милиона детски живота", съобщи още д-р Каменов и допълни, че се базира на статистиката. Според него не може да се правят изводи от един случай.

Той коментира още, че броят на ваксините се увеличава, тъй като науката се развива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 27Много па си информиран, нема що......ваксина с живи вируси се слага по българския календар - задължително!!!!! Приорикс се зове и е срещу морбили, паротит и рубеола, много актуална точно в този момент. Аман от неинформирани ама много искащи да се изкажат хора!
104
0
 
2
 
! Отговори
Кифла хомеопат преди 7 години
Абе ясно е че сте поне братчеди с Атанас Мангъров. Явно не си имал сериозен здравен проблем и си мислиш че медицината може да лекува нещо. За жалост тя нищо не може да лекува, а само тушира симптомите. За хомеопатията - на тебе ли да вярвам или на очите си?
103
0
 
1
 
! Отговори
Козуначена кифла преди 7 години
Доказателства ще имам ако аз раздавам комисионните. Или съм шеф на фармацевтична фирма, която праща докторите на екскурзии по екзотични дестинации, плаща участия в конгреси и др. Обаче когато на листовката на една ваксина пише страничните и ефекти и лицето Доц. Д-р М. се изпъне по телевизията гордо : "ваксините са абсолютно безвредни" възникват основателни подозрения, че или е лично заинтересуван или няма достатъчно акъл. Аз подозирам и двете (друг цитат: "хомеопатията е абсолютна измама").
102
0
 
1
 
! Отговори
Кифлата преди 7 години
Разбира се че знае какво прави Доц. Мангъров - прави кинти. И *** го слушат. Аз обаче му измислих прякор - Мефисто (на галенко). Иначе скоро минаха два конкурса за ваксини в МЗ-то. За около 20 милиона лева. А Москов пък пусна конкурс за 1.2 милиарда лева за лекарства като вече беше в оставка. И той ще да е знаел какво прави.
101
5
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ваксини без тест за поносимост към консерванти и антибиотици за настинка и без анбиограма НЕ СЕ ПРИЛАГАТ! Ама нали едни пари, едни комисионни тука ше дойдат.... А булгара слушка и си изтребва децата доброволно.
100
1
 
2
 
! Отговори
Кифла с мармалад преди 7 години
Алтерниращ вагинист=Доц. Д-р Атанас Мангъров
99
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не знае какво точно съдържат тези ваксини и защо много деца са пострадали,както каза една американска лекторка в ю тууб.При тези напреднали нанотехнологии и наука,не се знае какво точно се вкарва в организма.Такава масова акция и хвърляне на пари,явно нещо се прави,но какво точно,един Бог знае.
98
5
 
2
 
! Отговори
Старите рефрени преди 7 години
Всички това, което го казваш сме го чували един милион пъти. И едва ли имаш собствена мисъл, а само знаеш да повтаряш като папагал заучени фрази.Дали ще имаш смелостта да наречеш някоя от майките на увредено от ваксина бебе "конспиративна кифла". Два такива случая излязоха по медии само за последните няколко седмици.
97
9
 
6
 
! Отговори
Насилствена ваксинац преди 7 години
Принудителната ваксинация е чудовищна гавра с човешка раса и връх на глупостта и егоцентризма на едно определено съсловие. Дори и едно убито или осакатено от ваксина дете е твърде много.Не само, че трябва да се забранят, ами и да се обявят за най-голямото престъпление срещу човечеството. Един ден ще има нов Нюрнбергски процес за създателите, разпространителите и лобистите на ваксини. И тоди ден няма да е далече!
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сто човека не спали и писали тук,заради някакава хомеоПатка
95
4
 
2
 
! Отговори
Ще станат #2 преди 7 години
Всичките тези ваксини рано или късно ще се пробват да ги направят задължителни с целия фанатизъм на света. Просто чисто технологично им трябват няколко месеца или дори години по изпълнение на операцията. И не го и крият - преглед на статиите показва това. Варицелата опасна, нямаме ваксина. Първо доброволна. После ще се отчете невероятен успех и хиляди спасени животи. А накрая задължителна и който не се ваксинира фашист и опасен за общество. А отговорност при увреда от ваксина - йок. Няма никой.
94
3
 
1
 
! Отговори
Ще станат, ще станат преди 7 години
Ще станат задължителни и още как и тези ваксини. Просто физически не могат да принудят хората насила (засега) и затова още не са ги направили. Играят гнусна и извратена игра - убеждават хората колко са нужни и когато процентът на доброволно приелите ваксината се увеличи, отрязват ритуално главата на останалите в името на общото благо, защото и без друго според тяхната теория няма полза, ако поне 95% не са ваксинирани. Друга песен ще пееш много скоро.
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една майка пролет не прави.Да се информира за разликата между бактерии и вируси първо( ако й е по силите).После - за ваксините.И това с " единия лекар дето я посъветвал да отложи неясно каква ваксина" си е в реда на нещата. Защото болно дете не се ваксинира, ама то да правиш дете и да го лекуваш са две различни неща. За първото не се иска нито ак.ъл, нито образование.Правилто е децата да ке ваксинират и санкциите да са по сериозни.Спирайте им помощите на тия малолетни майки , примерно
92
3
 
2
 
! Отговори
До 131 преди 7 години
Изобщо не се мълчи, а точно обратното - този новоизлюпил се термин сега се раздухва навсякъде по медиите и е част от пропагандата в полза на непрекъснато увеличаващите се насилствени имунизации,която сега е в разгара си. Пропаганда от типа - едно дете има морбили,дай да ваксинираме 5 милиона, че да не тръгне епидемия.Същото е сега с варицелата, ротавирусите и HPV - ваксинаторите дебнат момента да нанесат своя смъртоносен, решителен удар по въвеждането им в задължителния имунизационен календар.
91
1
 
6
 
! Отговори
Мое преди 7 години
Ромките като отидат да се запишат в социалното за детски тогава разбират, че им трябва имунизационна карта на детето , тогава се намира доктор за някой лев да им даде .. и тука идва проблема с така наречените "кухи ваксини". Защо се мълчи зА това престъпление ?
90
2
 
1
 
! Отговори
Мое преди 7 години
До "До Разбирачите" Ваксините в България не са задължителни, дали са ти право на избор, но няма да си пуснеш детето на детска или ясла, на училище може. Пропаганда се води от медиите, никой не си прави труда се обърне към нашите институции МЗ или РИОКОЗ и да се интересува ваксинират ли се хората или не, колко хора се разболяват от тези болести и ваксинирани ли са били.
89
6
 
0
 
! Отговори
До един фашист преди 7 години
И какво, да не се уплаши Канада. Още са доброволни ваксините. Така е в нормалните страни. Във фашистките и комуниститеските хората ги задължават. Няма да разбереш, не се опитвай... Ти си ваксинирай децата, ако ги имаш, и не казвай на хората фашисте!
88
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я не се правете на луди!ваксините трябва да са задължителни и толкоз!!Ега ти и демокрацията,щом някоя неграмотна майка ще избира да има ли болести или да няма
87
0
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 124 (Господин Разбирачов)Разбирачов, зае*и Канада. Ще ти дам пример за епидемия от морбили:"In 2000, measles was declared eliminated from the United States because internal transmission had been interrupted for one year; remaining reported cases were due to importation.Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reported that the three biggest outbreaks of measles in 2013 were attributed to clusters of people who were unvaccinated due to their philosophical or religion."
86
14
 
2
 
! Отговори
До разбирачите преди 7 години
Една изостанала и примитивна страна като Канада дава право на избор за ваксинирането. В България ваксините са задължителни. Дали някой министър не е взел едни пари да ги наприви задължителни, че те ваксините не са безплатни, ако не знаете. Моите деца като бяха ваксинирани против шарка, защот я караха? Верно, че я караха леко, но я караха. Хайде специалистите да се изкажат. Какво ще кажат майките на бебетата дето пишат писма с упреци, ако бебето им се зарази от ваксиниран, а?