Малкият Байрям най-накрая отпътува за Германия

Лично директорът на Фонда за лечение на деца го изпрати
26 мар 2017 17:37,
11
Малкият Байрям най-накрая отпътува за Германия
Снимка: bTV

Малкият Байрям, който страда от остра бъбречна недостатъчност, замина към 8,30 часа с линейка на Спешния център в Стара Загора за детската клиника в университетската болница на град Тюбинген, където ще му бъде направена операция за присаждане на бъбрек. Лично директорът на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева изпрати тази сутрин 9-годишното дете, предаде "24 часа".

Още по темата

Донор ще бъде 43-годишната баба на детето Селима, която се грижи за него.

През февруари най-накрая момчето получи зелена светлина за операцията. Байрям и преди това имаше одобрение и осигурено финансиране за операция в Германия и трябваше да замине на 20 февруари. В последния момент обаче от Министерството на здравеопазването отказват да разпишат т.нар. формуляр S2 с мотива, че трансплантацията може да се извърши в България.

Директорът на правителствената болница "Лозенец" обяви, че може да направи операцията, но заради обществения натиск се отказа и в крайна сметка от министерството решиха да разпишат задължителния за пътуването формуляр.

Байрям е роден с неразвити бъбреци, 3 пъти седмично ходи на хемодиализа в Стара Загора. Днес той замина с надеждата да се върне здрав, "за да може да играе и подскача".

Д-р Христо Димитров, който придружава детето до Германия, увери, че линейката е оборудвана с необходимата апаратура, която да помогне на малкия да издържи дългия почти 1800 километра път до Германия.

Там очакват малкия си пациент утре, понеделник, към 8 часа сутринта. Все още не е ясно на коя дата ще бъде извършена операцията за трансплантацията на бъбрека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
5
 
! Отговори
USA преди 7 години
Da pukne
7
0
 
1
 
! Отговори
Тънково преди 7 години
До АнонименАми в самолета ако му стане нещо кво става??? Поне линейката е оборудвана и ще пътува с лекар специалист.
6
1
 
0
 
! Отговори
Schutztaffel преди 7 години
Нещо като кит на марс. Тъпо е сваляш дънките и да слагаш шалвари.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Искаш да кажеш и покажеш нещо, но лошо си учил. Развален чужд език...
4
2
 
0
 
! Отговори
Schutztafell преди 7 години
Във Тюбингенския университет има цяла колония кандидат доктори. .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще помогнат на детенцето. Не са ни толкова много българчетата, че да си позволим да не работим само на сигурно. Щели са да помогнат българските лекари, абсолютно вярно е, но щом преди това е обещано за Германия, вярата е там. И детето е с такава нагласа, а психологичната настройка е изключително важна в лечението. Ще се оправи детенцето, дай Боже! Всички му желаем успех!
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nobody fucking cares!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един самолетен билет ли не можаха да купят за това дете и баба му,която е и донор? болни бъбреци в линейка толкова километри?