Деца търпят тормоз и насилие и от приемни родители

По 19 семейства на месец губят правото си да гледат малчугани
Обновена: 29 мар 2017 07:47 | 29 мар 2017 07:40, Камелия Цветанова
16
Деца търпят тормоз и насилие и от приемни родители
Снимка: Булфото, архив

Средно по 19 приемни семейства на месец остават без настанените в дома им деца заради лоши грижи, тормоз или насилие. През миналата година 235 временни родители са били заличени от регистъра за приемна грижа, показват данни на Агенцията за социално подпомагане (АСП). Така на семействата се забранява да отглеждат нуждаещите се деца в дома си, а вече настанените у тях хлапета се прехвърлят при други приемни родители.

До тази мярка се стига, когато семейството не полага достатъчно грижи за детето или то е било жертва на насилие“, обясниха социални работници пред в. "Монитор".

През миналата година заради психически и физически тормоз над приемно дете отдел „Закрила на детето“ в Плевен е заличило от регистъра 55-годишна жена.

Временната майка отглеждала второ дете от дома за сираци, с което обаче не се справяла.

"Използвала е обидни квалификации спрямо детето, подценявала е възможностите му и го сравнявала с предходното дете. Признава, че шамаросвала детето, когато не можело да реши някоя задача, се казва в доклада на социалните. Проверката им показала и че 11-годишното момиче се отглежда в неподходящи условия.

„Детето е нощувало в една стая с непълнолетните внуци на приемния родител, с което е поставено в риск“, твърдят още от отдел "Закрила на детето“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен родителството трябва да се премахне.Всички деца трябва да се отнемат от родителите и да се гледат от държавата при равни условия.Така в децата ще ще изгради силна колективистична връзка и отдаденост към останалите.Образованието и възпитанието на децата ще бъде универсално и уеднаквено.Така всички ще имат равен старт в живота!Гледането на децата в семейства фрагментира обществото и обърква децата.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Незаконната заповед - образец с която социалните крият докладите си и прикриват докладите на фондациите на психолози твърдящи, че са "обучаващи" социални работнци и "обучаващи" осиновители.Докладите се крият от родителит. И кафе-машина може да настани дете:https://yordantodorov.files.wordpress/2015/05/d0b7d0b0d0bfd0bed0b2d0b5d0b4.jpgТочат се хиляди левове от фондации. С психиката на децата се играе, родителите се малтретират психически. Мреца за децата НИКОГА не е протестирала срещу това
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеята че всяко дете трябва да живее в семейство е изродена до манипулиране на определен брой семейства. Подлъгват ги, за да могат да ги запишат като псотоянни клиенти на НПО-та цел финансиране. Принуждават ги да спазват правила с които хората не са съгласни, и когато протестират ги обвиняват в насилие (без значение дали има или не) и ги изхвърлят. Зад социалните стоят фондации от обучители(!) отНПО на социални работници от ОЗД .
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експериментът приемни родители рано или късно ще спре. Социалните систематически тормозят и осиновотелите, като говорят насаме с децата и ги приучават да доносничат за всичко.Представете си едно дете сменящ всеки 2 години приемните (ПРАВИЛО) и всеки 3 месеца минимум, понякога по-често оставащо насаме със социалният (ПРАВИЛО). А фондаците от мрежа за децата ги принуждават (ПРАВИЛО) да имат и ежеседмичен психолог.Кое дете ще уважава такъв родител? Следят ги като ЖИВТОТНИ!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от статията не се разбира какъв е бил проблема с приемният родител.Няколко шамара, че го мързяло да учи или няколко псувни ,че е лентяй ......., а и да, преди сто години всяко семейство с по 5 деца е имало стая за всяко едно от тях.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко е, че децата са потърпевши от експеримента "приемни родители" . Всъщност за много хора приемната грижа е точно доходоносен бизнес, като дори съм чувала за даване на рушвет на социални работници, за да бъдат уредени с деца. Дори ни искам да си представям какво преживяват горките дечица, подхвърляни от семейство на семейство...
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може чалгари да гледат деца. ***.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато бяхме деца по цяло лято бяхме при баба. При къща на два етажа, всички спяхме в една стая. Аз и братовчедка ми на персон и половина, брат ми и братовчед ми в две единични легла. Най обичахме когато баба идваше да ни разказва истории и лягаше при някой от нас на леглото. Иначе стаи и легла много, но ни беше най-хубаво да сме заедно.
6
0
 
14
 
! Отговори
@ Lan преди 7 години
Действително и на мен ми направи впечатление същото, добре разбирам че не са братчета, но все пак 11 годишни изнасилвачи ??? Разбира се шведските семейства я имат тази традиция ...
5
1
 
14
 
! Отговори
Lan преди 7 години
1 Бизнес казваш! Истината е, че какъвто си, така отглеждаш и деца, независимо твоите или чужди. Бас ловя, че така е гледала и собствените си...НО е нямало кой да я следи!
4
2
 
12
 
! Отговори
Lan преди 7 години
Не мога да приема, че да спи в една стая с други деца е "риск". В нормалните семейства това е нормално! Едно време са спели по 6-7 човека в една стая! Какво се очаква - да не ѝ гостуват внуците ли?!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова животно ПРИЕМЕН родител.Прилагателните не променят същността на нещата, РОДителят е човек, който се радва, е не човек който взема, за да се мотка дете из къщата му...Родител, корена на думата е род и това не е случайно. Ако иска да се грижи за детето и наистина го обича, единственият начин е да го осинови.D Да му даде името си..
2
3
 
11
 
! Отговори
. преди 7 години
Съд за лелките и за приембите мародери.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защото за п,иемното семейство това е бизнес а не г,ижа за дете