И сега какво с новите 240? Ами... нищо ново не очаква народът

Хората не вярват вече на партийните обещания
Обновена: 19 апр 2017 19:52 | 19 апр 2017 17:30, Камелия Цветанова
69
И сега какво с новите 240? Ами... нищо ново не очаква народът
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Първият звънец удари за новите депутати. Точно в 10 часа на 19 април те се събраха за тържественото си заседание и се заклеха във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа. Дотук добре.

Още по темата
После започнаха големите обещания. ГЕРБ ще работи за реформа в съдебната реформа, за намаляване на административната тежест на бизнес. От БСП ще се борят за по-високи доходи, за повече деца. Обединените патриоти са решени да не пускат мигранти, да осигурят достойни старини на хората в третата възраст, образование за всяко българче, профилактичен преглед при лекар за всеки - всяка година. ДПС заговориха за общото и за единството, а от Воля поискаха стабилно управление.

Всичко това звучи чудесно, но избирателите, уви, не го чуват за първи път.

Повярваха ли хората на новите 240 в парламента провери Dnes.bg.

"Глупости! Гледат само себе си да уредят. Знам, че за четири години в парламента поне апартамент и кола си купуваш, а кой знае още колко ще се облажат", оплака се възрастна жена, която се е скрила в столичен мол от дъжда.

Казва, че с нейната пенсия дрехи не си купува, на кино не ходи, но поне ходи на разходка в търговския център - да е сред хора, а и зимата там е топло, а лятото прохладно, в дъждовен ден – сухо. Макар и да е критична към новата власт, се надява, че наистина ще й актуализират пенсията.

"Ама с колкото й да качат, пак ще е подигравка, пенсионерите сме оставени да измрем от глад", обобщи баба Милка.

Младите, похапвайки бургери с картофки, явно хич не се и вълнуват от политиката. Едни не чули, че днес се събира 44-ото Народно събрание, други подочули нещо, но не задълбали.

Мария, студентка, въобще не е и гласувала и не я интересува кой колко депутати има. Знае, че на власт отново е Бойко Борисов с ГЕРБ и това е. Чувала, че парламентът е важна институция, но не знае нито какви правомощия имат депутатите, нито какво зависи от тях, учи икономиката и другото не й е по вкуса. 

"Който си ги е избирал, да си ги мисли", отсича 40-тодишният Георги. И той не отишъл до урните, нямало за кого да даде вот, нито един дошъл на власт не бил помисил досега за бизнеса, само спънки имал и рушвети раздавал.

"Толкова години гласувам, едно и също е. Властта у нас, а и май по цял свят, стана... шепа наглеци срещу народа", твърди Калоян, наскоро излязъл в пенсия, но още работи, че парите не стигали.

А Лидия иска нещо от новия парламент: "Надявам се поне, както обещаха, да се вслушат в гласа на народа, който каза на референдума, че иска депутатите да са по-малко, да не получават такива огромни субсидии от държавата, да има мажоритарно гласуване".


69
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
15151 преди 1 седмица
Нищо ново? Нееее , ще има нов държавен дълг . За новите заплати от къде толкова пари?
Чиновници бол, производители кът.
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прекрасен изборен плакат на управляващата партия ГЕРБ:през гугъла: добричавтогара.старазагора.org/автогара/автобуси-добрич-генерал-тошево
55
1
 
4
 
! Отговори
ГОЛЬО С БРИЧЕН ГЪЗ преди 1 седмица
До Лаврентий Павлович- Ти ,баино,не си живял при социализма,апишеш за него като ти подсказват.Запомни; имаше хляб по 1`5 стогитки килото, овче месо по 1,8о; агнешко по 2,5о,КОЛКОТО ИСКАШ.Карангии по 1 лев килото. Елтока беше 1 стотинка нощната и 2стотинки дневната.Народа имаше депозит в ДСК. 8о милиарда,които пари вие му открадохте след 10 ноември и пратихте народа в тръните-ДИМУКРАЦИЯТА
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Aнонимен -38 Хеле се намери един да види истината и да ни каже какво трябва да правим! ОТ 5 ЧАСА СУТРИНТА-ТАМ СМЕ! носете кой каквото си науми,че ще му е необходимо.-ОТ МЕКОТО ДО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТВЪРДОТО И ДЪЛТОТО!
53
0
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
Сега на народа дупе да му е яко.
52
0
 
10
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 седмица
Защо бе, брате? /44 Герчо с..../ По волята Божия, начело на една държава винаги застават хора с престъпни наклонности!! Там "горе, на високото" нормален,трудов,почтен човек не може да стои! Държавата никога не е била и няма да е на народа и! Стига фалшификации ! На първо време и "република" върши работа ! Ако питаш мен , най-хубаво е да се казва и пише "ББ"!! Нищо общо с нечии инициали-- просто БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ !!!
51
0
 
10
 
! Отговори
Стоил Парлапанов преди 1 седмица
Гъмжило за собствени интереси. Куклата Плевенлиев тарикатски прехвърли въпроса за броя на депутатите на КС, ако това е съд изобщо. Сега калабалъка е същият кой яде кой дроби не се знае. Власт власт и нищо друго. Лукс, комфорт, уж "умни" приказки -ден да мине мандат да тече, мир и любов по улиците, глад и нищета по селата и провинцията и това е. Трайте си и гледайте партийните телевизии.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как така нищо ново ? Има много нови очаквания . Например - Успешно и ефикасно Управление на ЕС през този мандат . Овладяване на Пазарната Икономока и съобразяването и с интересите на хората . Въвеждане на разумна стоково - парична политика чрез пряк контакт с големите търговски единици . Образование , Правосъдие , Здравеопазване , Сигурност . Ангажиране на Безработните с труд .
49
1
 
13
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 1 седмица
лапачката да започне!
48
1
 
18
 
! Отговори
Заслужихме си ги! преди 1 седмица
ГЕРБ имаше две алтернативи - "Българска пролет" и "Възраждане".
Статукво се променя с масово гласуване. Като видях празните секции в София, логично ГЕРБ спечелиха изборите - те имат 1 милион и сто хиляди гласа от корпоративен вот и семействата им. Резултатът от управлението им за БГ е:
27 милиарда заеми, 2-пъти оставка, фалиране на банка. Да те изберат трети път, говори за тежка диагноза на б-я избирател.
Разбира се, веднага поскъпна всичко, това резултатът от управлението на ГЕРБ, ПФ и ДПС.
47
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Новото ли?Ще продължат благословиите,по адрес на старите другари,които уж избрахме.
46
19
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 1 седмица
Като гледам форума, най-добре е ***, които пишат в него врели-некипели, да се върнат във времето преди 1989 г., та да поживят с опашките за всичко, от шпеков салам до тоалетна хартия, с режима на тока, да им нахлуят конфекцията, която единствено се намираше по магазините, да им пускат Христо Кидиков вместо Фреди Меркюри и да гледат ококорени витрините на Корекома. Пък който не слуша, ха в Белене да го превъзпитават с тояги или в Скравена да чук;а камъни.
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората нищо не очакват, не вярват в нищо от новите / стари / 240.
На всички ни е до болка познато на какво са способни и какво да очакваме в бъдеще. От всички 240 никой не мисли за народа. Всеки гледа всячески да се намести в властта с цел да облагодетелства лични и нечий интереси, все слушат някой който им казва нещо.
За мен това не е политик, министър или депутат, това е слугинаж който съсипва Държавата.
Жалко много жалко, а народа страда 28 години от този вид политика.
44
1
 
10
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 1 седмица
Обещаха след клетвата в името на народа -да му си върнат отнетото име-,,Народна република България,, Българска народна армия,, Общински народен съвет,,Министерства на народната аотбрана,народната просвета,..... и така до края на света! Ха дано това да стане!
43
1
 
21
 
! Отговори
Аматйори преди 1 седмица
До Анонимен
Как три пъти правиш едно и също и очакваш различен резултат.
Не, брато - същото ще е - свинетки, заеми , високи цени, беднотия, хаос в болниците, тук таме някой ще даде фира(кръсти се да не станеш неволна жертва), малко наводнени -компенсирани с безплатни погребения, малко изгорени (и за тях опелото е без пари).
Те така.
42
2
 
35
 
! Отговори
Великият ПодрисоФф преди 1 седмица
До Анонимен
Съгасен съм - Бойко Борисов не обещава като социалистите, Той откровено ЛЪЖЕ.
Толкова много откраднаха Герб от България за 8 години, че достойно могат да се нарекат наследници на Тошо от БКП.
Господин Борисов ще го пишат в историята като бандитът, който макар и осъден за убийство три пъти е начело на БЪЛГАРИЯ.
Нормално е отрепките да му се възхищават.
41
1
 
17
 
! Отговори
От Турция преди 1 седмица
Чакайте сега аз точно събирам багажа за България, а вие викате да емигрираме и т.н. мислех че при вас е демокрацията.
40
0
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 седмица
Драскайте си вие, драскайте, а БХ купонясва на ЧРД при наш Воленчо!
НЕЩАТА ВЧЕХА ДА СЕ ПОДРЕЖДАТ!
39
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде хайърлия да е да им дадем поне 700 дни па може да променят нещо.
38
3
 
34
 
! Отговори
Aнонимен преди 1 седмица
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България
04.05.2017 г.
Пред Парламента!
Ти Решаваш!