Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15,
429

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
5
 
32
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Тоя червей от къде изпълзя?
286
2
 
29
 
! Отговори
РККА преди 7 години
за пореден път ибрикчията се подмаза на султана си от Анкара няма доживотен президент има доживотни васали
285
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези които гърмят бомби в Париж са интегриранимерсине искаме такава интеграция
284
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевньо, дори и един милион контролирани гласове за герп през настиска на местната власт и шефовете на фирми не са народа, за Радев са гласували над 3 милиона избиратели, кой кого разделя, по-голям мошеник и престъпник от ББ в политиката ни не е имало
283
6
 
44
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Малийййййй! Тоооози ще говори за разделяне на нацията от Президента Радев! Май много лошо му се е отразило детството в комунистическа среда. И в качеството си на какъв ще дава акъли, той е най-обикновен гражданин, да си гледа бизнеса, имотите и банковите сметки.
282
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив той също беше разделил нацията.Половината българи го мразеха,заради слугинажа му към САЩ и антибългарското му поведение,другата половина се подиграваха с него.
281
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мишок, що не се яви на избори, да ти каже народа какво мисли за тебе?
280
4
 
48
 
! Отговори
край преди 7 години
Плевнелиев я беше обединил нацията - 98% от населението нямаше търпение да му изтече мандата. Радев пак я раздели - на неговото мнение са само 75 % от нормалните българи.
279
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тоя жена си не можа да управлява, кво ли пък цял народ. Опитва се да вдигне самолета на БиБи, ама тая фондацийка....нещо смешна ми изглежда. Мъж президент излиза с лицето си! Имам жена, тя е до мен! Доказвам ценности! Децата нека не се появяват поради съобръжения за сигурност. Той БиБи все се снима само с магнолията. Демек.... Жена нямам, нямам семейство. И ще им вярвам на тия...ЕГО..изъм. Това е. А тоя да се скрие! Хейт!
278
5
 
37
 
! Отговори
80263 преди 7 години
Този, който ни резилеше при всяка своя поява, да си позволява да напътства Радев! Кого да интегрира, бе |Плюнко? тези, които искат да възстановят границите на Османсктата империя ти защоне ги интегрира, за да няма Радев тази грижа? Или сега с лекота хвърляш п разнонсловията, за да си докараш някоя и друга хилядарка отгоре от Онзи спонсор?
277
5
 
4
 
! Отговори
Във клубЪ преди 7 години
И двамата се ожениха когато разбраха че ще стават президенти...
276
31
 
5
 
! Отговори
Фатмак преди 7 години
Народа е казал под шапка акъл не вирее.
275
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има един клип как тоя марширува пред войниците,е няма такъв смях,и седнал да коментира Радев
274
8
 
32
 
! Отговори
Boyan преди 7 години
Плевнелиев обедини нацията - всички не го харесваха...
273
3
 
27
 
! Отговори
КомсомолецаЧехъл преди 7 години
Имахме си Президент комсомолски секретар. ББ много му се искаше на ни пробута партиина секретарка за Президент ама йок. И сега мъка, мъка. Няма кого да удря по главата.Плювналиев и той Мъка, мъка - няма кой да го шиба зад ушите.
272
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя го забравихме бе, що ни напомняте за него ?!?
271
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мале със всяко изказване на плевенлиев, все повече се гордея че Радев е президент
270
2
 
1
 
! Отговори
маалии преди 7 години
!?
269
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси анимацьонния герой !
268
5
 
36
 
! Отговори
*** преди 7 години
До Военните-много умниМоже и да си прав,но определено предпочитам Радев пред това недоразумение!