Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15,
429

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ БЕШЕ ТОЗИ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ДЕТО ПИШЕТЕ ЗЦА НЕГО ТУК?питах много познати и те не се сещат.
226
6
 
21
 
! Отговори
ГЕРБ е мафия преди 7 години
Ами възможно е да го върнете .Явно не е трудно.След като разполагате с любезното съдействие на БТВ и НОВА тв. и социолозите.Колко му е. Предизборни студия, в които усърдно работят платени от ГЕРБ "журналисти".Е, ще спретнат и някое друго соц.проучване,което пак да даде равен резултат и а-ха ден преди изборите ще дадат на ГЕРБ преднина.Ама че смешка беше.Другарката Б.Димитрова от Алфа Рисърч голяма схема измисли.Лошото е че се вързаха.Но ние ще се борим срещу Вас колкото е необходимо.До край.
225
8
 
29
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Мекотело, прибери се в дупката от която изпълзя и НИКОГА ПОВЕЧЕ не се смей да излизаш!Как пък отново събра смелост?
224
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И повя зловонен полъх от криптата.
223
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз за по-голям раздеител на нацията от Плевнелиев не се сещам. Дори Петър Стоянов и Желю Желев бяха по-умерени от него. Нека само да си припомним, че другарят Росен подкрепяше умните и красивите, които в крайна сметка се оказаха заплатени от Сорос, непрекъснато преминаваше границата с изказванията си срещу Шутин с единствената цел в последствие господарите му да го назначат на топло местенце я в Нато, я в ООН, неадекватно поведение и разделяне на хората нонстоп. Тръгнал да ми говори за единство.
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
210 - МЕКОПИШ
221
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ANATEMA NA TEBE MEKA KITKO.....
220
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, да Плевнелиев пък се спукваше от участове по ПРАЙДОВЕ на меките китки :))
219
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре Радев е Генералпрезидент на Задунайская, а Де факто Плевнелиев остава Президент на България !
218
46
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само гледайте - Радев освен протоколни събирания на президенти Никъде другаде не го канят, няма и да го поканят, освен при шефа му в Кремъл.Така беше и с Първанов, който го оставиха да чака 45 мин пред кабинета на Путин... излагация на световно ниво!Плевналиев беше канен по целия свят, представи България достойно, получи множество международни награди!Радев ще си стои в праха... никой няма да разбере кой е льотчика!
217
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народът ,,върна" Борисов трети път, с костинбродски бюлетини,ще го върне и 33ти път.
216
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - За Б.Б. грижата да го изритаме за трети път е наша...Обаче грижата да изберем Б.Б. за четвърти път пък е наша!
215
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да то тая мека китка ...само със гей толерантонст може да се запомни и лоши взаимоотношения с Русия
214
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ***...ходи и си организирай толерантни гей Прайдове , и све радвай на себеподобните си! Че гледам и тука има 2-3ма с меки китки дето ти се радват!
213
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти да видиш - това нещастно създание, което не мога да нарека човек, което прокара не разделителна линия сред народа, а цяла бразда, отвори фронт на Русия и където се появеше плещеше глупост след глупост сега има наглостта да се обажда. Млъквай и забрави да говориш недоразумение нещастно.За Б.Б. грижата да го изритаме за трети път е наша.Освен това и Винету ще спомогне за това.
212
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво трябва да вкарат в устата на,,президентът" Плевнелиев,та да млъкне ?
211
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плвналиев - единствният истински Президент на България!Радев - махай се в Русия!
210
4
 
11
 
! Отговори
AXE преди 7 години
Плевнелиев рече: " ...Не отива на Български държавен глава да е като мен! Не трябва да е продажник и разединител на нацията!..."
209
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала Плевнелиев ,Радев еМАГАРЕ
208
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, Плевньо се обади! А като не се взема никакво решение по този въпрос от години, кой се разделя бе ахмак.Или като се зарие главата в пясъка и проблем няма.То за това ти си най НЕ успешният Президент на БГ, понеже винаги си бил мишка и си мишкувал.