Родни ученици смайват с технологични постижения

Вижте идеите на децата от Технологично училище "Електронни системи"
Обновена: 23 апр 2017 09:30 | 23 апр 2017 07:40, Красимир Ангелов
31

Електронни игри, приложения и роботи, създадени от ученици, бяха представени в Деня на отворени врати в Технологично училище "Електронни системи" към Техническия университет.

В демонстрациите участваха ученици и екипи, завоювали призови места в състезания по компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи и роботика.

През септември ТУЕС ще приеме ученици в три паралелки специалност "Системно програмиране" и в една паралелка специалност "Компютърни мрежи". А междувременно идеите и постиженията на учениците в училището препускат със скорост по-висока и от тази, която развива болидът Стела - кръстен на директора на ТУЕС.

Ива Григорова и операторът Тодор Тодоров ни разказват за интересните идеи на учениците в следващия репортаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Ание правиме по велики опити
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смаян съм. Да дадат на децата да "оправят" и "стрийминга" на клипа, понеже не може да се "превърта". Хайде успех деца и утре да заселите Марс!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рес еоодСвета не свършва с държавната граница всеки е свободен да живее и реализира където си поиска общо взето а факта, че сме в ЕС им дава дори повече леси опции. Истината е че в България няма база за подобно развитие и е напълно нормално да го търсят в по напредналите страни.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-доброто училище в България.. Завършваш това училище и почваш на повече 2000лв заплата във Вистеон и др. фирми .. колко студенти от ТУ 3-4 курс..немаа такова средно училище на което възпитаниците взимат колко инженери..
3
0
 
19
 
! Отговори
рес еоод преди 6 години
и утре в чужбина ....
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда няма да се размине без некадърните плювалници които за нищо друго не стават освен да си изливат простотията по коментарите да си правят густо на малките душички.
1
2
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Това е най доброто училище в България!