Омаловажаването на насилието над животни – престъпно

Гаврещите се с животни са три вида, и трите еднакво опасни
Обновена: 26 апр 2017 12:45 | 26 апр 2017 10:37,
63
Омаловажаването на насилието над животни –  престъпно
Снимка: архив, Reuters

Възприемането на насилието над животни като дребен и маловажен проблем е престъпен от страна на разследващите органи, посочи Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" пред Bulgaria ON AIR.

Преди дни в социалните мрежи хиляди се възмутиха от поредната проява на насилие над животно. Става въпрос за снимка на коте, пронизано от стрела на арбалет. Тя беше преминала през предната част на гръдния кош на животното, а то като по чудо е оцеляло.

Още по темата

"Жената, която спаси котето, пронизано с арбалет в село Герман, трябваше да чака 4 дни, за да подаде своята жалба срещу нападението", коментира Гечев. Лекярат, спасил котето, кръстено Тигър, пък съобщи, че то ще бъде осиновено.

Психологът Анна Тодорова описа какъв е профилът на агресора над животни. По думите й има три типа насилници: "Първият е човек, който самият той е бил малтретиран и иска да се почувства властен и в контрол чрез насилието. Вторият тип агресори са психопатите или социопатите - на тях им е интересно как животното ще реагира на различните манипулации", описа Тодорова.

И, като трети тип насилници над животни, психологът посочи онези, които имат роднини, в миналото на които културата им е била такава, че животните нямат никаква ценност.

По-късно днес Фондация "Четири лапи" ще проведе среща с полицай в столично Районно управление, който ще приеме жалбата и доказателствения материал - стрелата, която е пронизала котето.

Като основен проблем, който стои пред българите, които не се ангажират да помагат на пострадало животно на улицата и решават да подминат, Теодора Иванова от доброволната група "Бездомните ангели" определи това, че лечението е продължително и скъпо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
1
 
! Отговори
природa 2 преди 6 години
Брaво 45,много добре кaзaно....aуу убих мухa,я веднaгa aсоциaциятa зa зaщитa нa мухите дa ми се обaди63715
47
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Има няколко прости признака, по които може да се разпознае дали човек говорещ или пишещ на тема кучета, поне малко знае каква е реалността. Първият признак е незнанието и това си личи много. Хората, които не разбират какво е това куче обикновено използват термини като: пес, псе, кучелюби, антифриз, глутница, психясали кучкари и други подобни. Друг признак е страхът. Да се страхува от кучета, може само човек, който не знае какво е това куче. Трети признак е омразата, пак по същата причина.
46
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Истината е, че хората мразещи животните и страхуващи се от тях, си вярват на глупoстите, които пишат. От омразата и страха, до социопатията май има само една крачка.
45
1
 
1
 
! Отговори
природа преди 6 години
До 45 Казаното от мен, демонстрирано от теб...
44
0
 
4
 
! Отговори
@№43 преди 6 години
Не ме размивай. Преди 20-30 години и аз имах куче и поне малко съм наясно как се отглежда куче. Твоите брътвежи са отражение на твоите погрешни представи, а не на реалността. В последните години почти всички собственици на кучета почистват след тях, но странно защо хора като теб, никога не го виждат. Хора като теб не виждат и че като отглеждат кучета хората стават по-здрави, по-спокойни и по-добри. Единственият начин да прогледнеш е да отгледаш от малко едно куче, което да е поне 20 кг като въз
43
1
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 6 години
По-добре недей да изваждаш на показ твоето невежество и комплексарщина! Нищо не знаеш за природата на кучетата, ама съвсем нищо. Само страх, невежество и комплекси има при теб.
42
5
 
2
 
! Отговори
природа преди 6 години
В природата кучета няма. Има лисици, има вълци, кучета не. Кучетата са генетично извращение, създадено от хората. С нищо не помагаме, ако ги пазим живи. Те са по природа кръвожадни и агресивни, държат се иначе само след професионална дресировка, каквато вашите най-вероятно нямат. Не са подходящи за питомници. Притежанието им извън ферми или специални съоражения е знак за невежество и комплексарщина.
41
3
 
2
 
! Отговори
мизофония преди 6 години
За котето, жалко, може някой да е спасил птиче, може да е станало инцидентно, може и да е бил психопат, не се знае, и няма значение, станалото станало... Но всички които търсите права за кучетата, ***, докато вашите ЛАЕЩИ *** със зъби ме стряскат денонощно и не ми дават мир да си отпочина, изхождат ми се по тротоарите и върху джантите на колата ... и ядат на хората дъщеричките, евентуално и моята един ден, не се и съмнявайте какво отношение ще имам към тези "животни".
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Do 33 ЗоологАми погледни на вън ! Масово куче води човек, а не обратното. Кучето макар и младо е тлъсто и трудно подвижно. Виж кучкаря - отекчен и бърза да си прибере хайванчето. Виж произволна детска площадка - кучешко аки до аки. Никой кучевъд не си прибира-изхвърля изпражненията на "любимеца".Половината песове са без каишка, а почти никое с наморник.За садистите "ловджии" няма да коментирам !
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог е създал животните преди човека,а Исус казва?Не са ли пет врабчета продавани за две монети и нито едно от тях не е забравено пред Бог".Един ден яденето на животни ще бъде спряно от самият Него защото така е определено от началото.Тези,които виждат животното само като нещо ,което да премине през дебелото им черво и не могат да оценят безграничните им способности да обичат,служат,помагат и даряват искренна обич,то тези хора стоят на по-ниско ниво и от животните.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
33 Зоолог и 37 (до 26),вие към коя от трите групи сте?Социопати, малтретирани като деца или от третата група?
37
2
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 6 години
Засега единствените психясали са песомразците, по твоята ненормална терминология.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна подкрепа за фонда Четири лапи.Г-н Явор Генчев,вие сте се нагърбили с много тежка и благородна работа,защита на тези спътници на човека ,които нямат глас за да се защитят,но ние сме техния глас,не обръщаыте внимание на тези,които омаловажават важната ви задача,техните просташки,безсърдечни коментари само разкриват едно от лицата на злото,което както мрази животните,така не е в състояние да обича и невинните деца за които претендират,че много ги е грижа.
35
0
 
1
 
! Отговори
Do 33 Зоолог преди 6 години
Твоите представи как се отглежда куче, са много далеч от истината, ама наистина много. Трети път прочетох каквото си написал и пак нищо вярно не намерих.
34
7
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Бе ти връзка с главния имаш ли?Хайде като искаш остави си бебето сред глутница кучета и ме извикай заедно за гледаме как ще се грижат за него!За N-ти път се убеждавам колко сте психясали песоводците!
33
8
 
4
 
! Отговори
до Zagl преди 6 години
И още нещо, в случай на насилие над животно да има присъда- ефективна + полагане на години обществено полезен труд в кучкарници, за които говорите. Не може да има безнаказаност и липса на контрол.
32
10
 
13
 
! Отговори
ZAGL преди 6 години
Гръмко заглавие, което всъщност са думи на 1 кучккар Яворчо Гечев, който вместо да работи нещо смислено се занимава с това да проси пари от Държавата за глупости. И се крие в миша дупка когато кучета нахапат хора. А днес утепах една муха с вестник. Утре ще ям прасе заклано. Ще повикам да пръскат мазетата срещу плъхове (гръбначни) и ***. Да приберете ВСИЧКИ псйета от улиците и да чипирате всички домашни и да глобявате всеки кучкаар за простотии и ще спре омразата към кучетата.
31
3
 
16
 
! Отговори
ivailo1403 преди 6 години
Безпричинната жестокост към животни не е нормална... Както не са нормални зоо и екофанатиците.
30
2
 
18
 
! Отговори
Зоолог преди 6 години
Да "отглеждаш" 50 кг. активно куче в 50 кв/м. панелка и да го извеждаш веднъж на ден за да се изходи в близката детска площадка е насилие. Да разтрелваш с оптика диви животни /т.н. лов/ е насилие.Да ама половината ни "съграждани" са или кучевъди или ловджии. Те са наши роднини, съседи...Няма оправия !
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше един филм с Киану Рийвс и Дженифър Коноли от 2008, римейк на филм от 1951, в който една високоразвита цивилизация дойде на Земята, за да я спаси. Да я спаси от хората, като ги унищожи. Животните си бяха наред. Идеята на филма е приложима за тези, които се смятат за нещо повече от останалите животни.