Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!

За пенсия от 300 лева обаче Гълъб Донев отсече: Не и на този етап!
30 апр 2017 12:43,
168
Средна заплата от 1500 лева след 4 години? Възможно е!
Снимка: Flickr

Всички предварително направени сметки показват, че на този етап пенсия в размер на 300 лева не е възможна, заяви служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ.

Той подчерта, че служебното правителство не е оставило мини пред бъдещото управление, особено що се отнася до социалната политика.

Още по темата

"Средна работна заплата от 1500 лв. в края на 4-годишния мандат е реална при непрекъснато нарастване на икономически ръст, повишаване на доходите, при повишаване на търсенето и предлагането на труд, при намиране на качествени работници и служители от страна на работодателите за свободните работни места или за тези, които преструктурират, както и при адекватно образование на работниците и служителите", обобщи Гълъб Донев.

Социалният министър изрази удовлетворение по отношение на постигнатото от служебното правителство в сферата на труда, като постави акцент върху защитата правата на работещите. Гълъб Донев призна, че данните на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" показват, че има затруднение при редовното изплащането на заплатите на работниците и служителите.

"Имаме проблем и с нерегламентираната заетост. Със съживяването на строителния бранш 587 са случаите на работа без трудови договори от февруари месец досега. Това, разбира се, е свързано със сивата икономика. Но има и една тенденция, че когато икономиката се съживява и имаме икономически ръст, когато имаме оживяване, когато имаме намаляване на безработицата, обикновено сивият сектор започва да изсветлява", посочи министърът.  Гълъб Донев беше категоричен, че държавата винаги е обявявала война на некоректните работодатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
0
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
До АнонименАко трябва да бъдем честни, СРЗ в публичният сектор. Тук е разковничето - по-голямата част от заплатите в ПС се определят по административен път. А към началото на годината, средната заплата в ПС е по-висока от тази в частният.
133
0
 
0
 
! Отговори
Некъв кестен преди 6 години
Ако питате миличкият бизнес, той обяснява, че средната заплата може да стане 1500 лева и това няма да е проблем, но видиш ли, ако вдигна минималната заплата с 10 лева, то бизнесът ще умре прав.
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Средната заплата е мерило за заплатата на депутатитеТова е.
131
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 6 години
То е възможно, ама не е вероятно.То акъл и навици не се сменят така бързо.
130
0
 
3
 
! Отговори
имигрант преди 6 години
ейййй не знам кой на колко сала ти е,но ние имигрантите сме в информационно затъмнение кажете за тези заплати от 2-3 000 лева в българия.ние също сме учили по на 50години сме инженери,финансисти,учители бивши сега сме имигранти.за 1000 лева реална чиста без данъци заплата 70% от нас ще се върнат.в европа е 8.60 евро на час направете го вие 8.60лева.олеле ама ги пишете едни.
129
0
 
0
 
! Отговори
ROM преди 6 години
Ако се присъедини към Турция може и повече да стане.
128
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНСКИ СОБСТВЕНИЦИ преди 6 години
Национализирахме и усвоихме и ВЕЧЕ ДОЙДОХА ИСТИНСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ!- А кои бяха лъжливите?- Ние пак ама тогава не бяхме собственици, а сега сме!
127
0
 
6
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Тя и сега е напълно възможна ,ако не бяха толкова лакоми управляващите и "работодателите " приватизатори в България !
126
0
 
5
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Izxod: Terminal 2Ili koi kakto moje
125
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Пари за църните шведи обаче има,за да се множат,а за българите НЯМА ,за да измират.Е,така е в ........съюз.
124
1
 
3
 
! Отговори
До Ха ха-134 преди 6 години
Тези с 3000 не парадират с това. Завърши училище ,поучи,поработи и ако си способен и амбициозен наистина ще взимаш 3000. За сега папкай и учи за матурата.
123
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да сме луди да ги чакаме тези още четири години и я стане,я не . Или да оправят доходите или да се махат и да идват други. Животът ни мина да ги чакаме!
122
8
 
0
 
! Отговори
XaXa преди 6 години
До До 115 и подобниАз взимам малко нас 3000 чисто.
121
1
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Трай коньо за зелена трева.
120
0
 
11
 
! Отговори
Факти. преди 6 години
Политиците не е нужно да правят нищо.Просто статистически когато бедните измират и напускат страната ефекта от това е повишаване на средната заплата.В държавата остават по малко на брой хора, но пък със по високи доходи.Ако всички бедни бъдат извадени от статистиката, в България средната заплата ще се изравни със тази западна Европа.
119
1
 
4
 
! Отговори
Факти. преди 6 години
Според мен целта е напълно постижима. Мнозинството от хората печелят малко над минималната заплата.5% печелят в пъти над средната заплата.Най големия растеж на икономиката идва от сектори където заплата е далеч над средната. Примерно ИТ.Хората със ниски доходи емигрират най често. А емиграция към западните държави няма да спре скоро.Значителен процент от работната сила ще се пенсионира в следващите 5-10 години.От това следва че политиците не е нужно да правят нищо.
118
2
 
13
 
! Отговори
До 115 и подобни преди 6 години
Мисля че 80 % от тук постващите не получават НИКАКВА ЗАПЛАТА. Просто не са започвали работа все още. Другите с по ,,400-500" лева или лъжат или са пазачи или портиери.Толкова ли няма нито един да каже ,,Аз работя за 950 лева. Всички сте бедни,не можете нета да си платите ,как така сте си купили лаптопи и таблети, по цял ден ,,вилнеете" сайтовете хленчите и плюете.Работа има ,ами вас хич ви няма,разлигавено и арогантно интернет поколение .Специалисти по всичко,а всъщност лаици.
117
0
 
6
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
До Анонимен 127 Филма сме го гледали при Жан Виденов. Кутия цигари 560лв. , тоалетно гърне 45 000лв.Един възрастен твърди че тогава било ной ,че взимол няколко хил. пенсия.
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тате ще ми купи колело,ама някой друг път.
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този филм сме го гледали.На всеки километър с Г.Вачков и С.Данаилов.