Патриотично от Каракачанов: Казармата – как, кога, защо?

МО ще проучва и планира условията за връщане на наборната служба
5 май 2017 10:45,
390

Военното ни мистерство, под ръководството на Красимир Каракачанов, ще предприеме реформа, която ще включва и връщане на наборната военна служба, обяви пред Bulgaria ON AIR доц. Милен Михов от Обединените патриоти.

Въпросът за връщането на наборната военна служба, който беше поставен преди близо година, срещна тогава отпора на БСП, а от ГЕРБ се въздържаха с аргумента, че пари за връщане на казармата няма.

Още по темата

Днес обаче, като министър на отбраната, Красимир Каракачанов отново поставя въпроса на дневен ред: "Господин Каракачанов заявява, че от позицията на министър на отбраната ще работи активно за проучването, за планирането и за отговора на въпроса как, кога и при какви условия можем да възстановим наборната военна служба", обяви Михов.

По думите му при разглеждане на това предложение е необходима обща консенсусна позиция.

"Със сърцето си съм категорично за връщането на наботната служба в България. С разума обаче имам доста колебания, коментира пред националната телевизия бившият депутат Росен Петров.

"Армията в България винаги е била културен институт, казармата винаги е възпитавала патриотизъм. Но не мисля, че държавата е в състояние да си позволи наборна служба, тъй като е свързано с доста средства", допълни още Петров.

Той коментира, че по-разумно би било да се въведе военно обучение на доброволен принцип за период от няколко месеца, за да може по демократичен път да бъде даден избор на обществото.

Журналистът Владислав Пунчев подчерта, че младите хора несъмнено се нуждаят от елементарна военна подготовка. По думите му при изменена среда за сигурност познанията за действия и аварии биха намалили броя на потенциалните жертви, а това определено е в интерес на националната сигурност на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
1
 
5
 
! Отговори
син на мутра преди 6 години
Ако Каракачана не се откаже от шизофреничните си идеи за налудничави казарми някои хора се организираме да го пратим в ЗВЕЗДЕНБУРГ Нали знаеш Кара-параноико какво означава това ??? Ще те очистим
331
2
 
8
 
! Отговори
Момче на 17 ПРОТИВ преди 6 години
Друг проблем с казармата е че колкото и хора да ходят в казарма ако не са обучени добре ще бъдат разбити дори и от по-малка но с по модерно оборудване армия,а това няма как да стане за няколо месеца,а никой няма да жертва година от живота си в която може да учи висше за тази простотия наречена казарма.А и от къде пари също и повечето сгради са унишожени или разкрадени така че и за нови згради ще трябва пари.Единственото което ще постигнат е окончателното изгонване на младите.Казармата е модерно робство.Ако искат повече млади да стават войниц вкарването на сила не е решението.Решението е по-вис
330
2
 
6
 
! Отговори
Момче на 17 ПРОТИВ преди 6 години
В този и много други сайтове виждам коментари от сорта на "гейовете в казармата" или "казармата те прави мъж"' и се питам.Какво лошо има,ако човек е гей?Човек се ражда така,а не си го избира.А и какво общо има казармата със сексуалноста.Доколкото си спомням казармата е да обучава хора да се бият при случай на война,а не да прави хората мъже.А и като се замислиш много е мъжествено да вкараш група мъже заедно за месеци.Тъй като никъде не се споменава че жени ще трябва също да влязат ще предположа че няма да трябва.Което значи че има дискриминация спрямо мъжете.Друг проблем с казармата е че колк
329
0
 
0
 
! Отговори
az преди 6 години
До АнонименДа ама Израел е заобиколен от държави който изкат да изчезне.
328
0
 
5
 
! Отговори
маскарад преди 6 години
Това са пълни глупости. Първо, няма материална база, отдавна е разкрадена или разпродадена. Второ, няма бойна техника на която да се обучават. Може би на 4-те танка или на 3-те изтребителя. Трето, няма сержантски състав. Тези училища отдавна са затворени. Има 2-3 висши военни училища ама без сержанти и старшини не става. Те са гръбнакът на взвода, ротата, полка , дивизиона и т.н.Та едно е да искаш, друго да можеш и трето да го направиш.
327
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм в казармата 2 години,нищо не правех,просто чаках да минат 2 те години,да се уволня и да следвам.Следването ми беше много по трудно от казармата,а не знам защо се брой казармата за трудов стаж.Две години загубено време-това беше казармата.Нагледах се и се отвратих на простащината и некомпетентността на офицерите и старшините ни.Доколко струваха "военните спецове" на Варшавският договор най добре показа Матиас Руст-19 годишният германец който кацна на Червеният площад.
326
3
 
4
 
! Отговори
toni преди 6 години
Ние сме правова държава и не сме при социализма да е задължителна службата в армията.Защо се връщаме все назад като няма и желаещи за платена служба.
325
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ако ще е като войската до 1944г. категорично да, ако ще е продължение на войската от 1944г. досега, категорично не. За тези които са служили е ясно защо. Сега сме в положение както след Ньойския диктат, плюс, че от 1944г. и досега постоянно се подтиска националния светоглед.
324
0
 
10
 
! Отговори
шкембе войвода преди 6 години
а "патриоти" като Волен които не са ходили в казарма и не са полагали клетва и не са целували българското знаме КВО ПРАВИМ???
323
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
балканските държави требе да са на сухо, че много се палят.
322
7
 
4
 
! Отговори
nikonik преди 6 години
Всички тука плюят по казармата, но в Норвегия, Австрия, Швейцария, Гърция, Латвия, Израел и Република Кореа има задължителна служба! КНДР и Турция ги числя към "дивашките" държави, но и те имат, добрата Украйна и "лошата" Русия и те така. Принципно съм "за" , но задължително вън от НАТО !!!!!
321
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 348 -можеш да прилагаш меки длани на оная ми работа на хора които сме служили служили в черните полкове в триъгълника на смърта.Ти какъв и къде си служил "патриоте"-писар в щаба?
320
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 340 лъжеш при това зле -- син на 4ервен генерал _= *** некъдърник просто не служеха в армията ТАКА си бе с 4ервените *** Тип Станишев
319
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 345 тогава към теб се прилага описаното в 344
318
0
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Като се знае как са лансирани тези ДС агенти, как са подпомагани за образование, за постове, за всякакви облаги, как са внедрявани/пишат легендирани/ в началото на демокрацията в политически структури, как в последствие са ръководени вече за Частно - Лични Облаги се чудя, какво става у нас в България?????????? Какво доверие може да се има на един такъв човек?
317
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелия войвода няма нито 1 ден трудов стаж.Нито ден!Той е роден политик и разбира от всичко!Видял е той казарма през крив макарон.
316
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служил съм 2г.и 3м в бойно поделение в Ямбол но никога няма да тръгна за тази България и за тези политици в атака.Каракачана 140 оки да ме кара да тръгвам под куршумите заради мустака на Симеонов и кривата усмивка на Цвъки-никога.Толкова за патриотизма
315
0
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Анонимен 324 бесим те на първия дирек взимаме ти имуштеството и пръскаме цеф,ката на рускинята за която си женен Обикновено така се прави с предателите После отиваме да гърмим зелени розови или каквито там трябва 4ове4ета
314
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е че сме ги преживели няколко национални катаствофи, не сме изчезнали.Лошо ако не сме си направили поука от това.
313
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам всеки грамотен младеж да напусне България. Това ще е единствения ефект от напъните на руския агент. За липсата на умни хора, за липсата на работна ръка благодарете на плеядата национални предатели и слуги на русия, които най-съзнателно моделираха състоянието на страната. Благодарете и на 70% от населението на България, което има руско самосъзнание и е готово на всякакви гнусни предателства.