Прогнозата: Срядата топла, но дъждовна

Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса
16 май 2017 20:00, Красимир Ангелов
0
Прогнозата: Срядата топла, но дъждовна
Снимка: Reuters

Топла, но дъждовна ще бъде срядата, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над страната ще има разкъсана, над Северозападна България значителна облачност и там на много места ще има валежи и гръмотевична дейност. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса .

В сряда облачността ще е значителна, над западната половина от страната - купеста и купесто-дъждовна, и на места ще има краткотрайни превалявания, в западните райони временно интензивни, придружени с гръмотевици. Ще се усили вятърът от североизток до умерен, в източните райони и временно силен и с него ще започне да нахлува хладен въздух.

Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, над 2600 метра дори ще превали сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 19-20 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари