Цялата родна полиция ще пази... абитуриентите

Столичната община: Без силна музика на "Св. Александър Невски"
18 май 2017 13:00, Анисия Иванова
4
Цялата родна полиция ще пази... абитуриентите
Архив: Булфото

Целият наличен униформен и оперативен състав на Столична дирекция на вътрешните работи ще бъде ангажиран за сигурността на абитуриентските балове. Това стана ясно на брифинг за мерките за охрана на обществения ред и организацията на движение по време на баловете.

"Пътна полиция" ще подпомага движението на колоните с абитуриенти и ще създава ред, за да не се създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия, заяви комисар Тенчо Тенев, началник на отдел "Пътна полиция" в СДВР. По думите му най-много училища в столицата ще празнуват на 24 май – общо 34.

"Ще има засилено полицейско присъствие в районите на училищата и заведенията, където ще се провеждат баловете. При необходимост ще се регулират възлови кръстовища, където ще преминават автомобилите с абитуриенти. В същото време пътните полицаи ще работят и с мобилните видео системи и ще заснемат нарушенията, които извършват водачите, превозващи абитуриенти", поясни комисар Тенев.

От СДВР препоръчват да родителите на упражняват строг контрол и да не предоставят на абитуриентите автомобилите си, защото съществува реална опасност някои от тях да си позволят да шофират след употреба на алкохол.

Началникът на "Пътна полиция" обясни, че основните нарушения, които са били констатирани през миналата година, са свързани с показването на абитуриентите от прозорците от автомобилите. Това нарушение се нарича неправилен превоз на пътници и за него отговорност носят както абитуриентите, така и водачът на автомобила.

Комисар Борислав Муеров, началник на отдел "Охранителна полиция" в СДВР, подчерта, че според заявките 124 училища в София ще имат абитуриентски балове, а столицата ще бъде разделена на 4 оперативни района.

"Първият оперативен район ще бъде около храм-паметника "Св. Александър Невски" и прилежащата територия. Там ще бъдат екипи на "Пътна полиция", моторизирано звено "Сигма" и "Оперативно обезпечаване". Вторият оперативен район ще включва маршрутите на придвижване, съгласно заявеното от училищните ръководства за периода от 23 до 30 май. Най-голямо натоварване ще има от 23 до 28 май”, поясни комисар Муеров.

По думите му третият и четвъртият оперативен район са територията около училищата и заведенията.

"Като основни маршрути по съпровод на абитуриенти ще бъдат булевардите "Тодор Александров", "Сливница", "Цариградско шосе", "България", "Княгиня Мария Луиза", "Илиянско шосе", "Цар Борис III", "Александър Малинов", "Владимир Вазов" и "Ломско шосе", изброи комисар Муеров.

На територията на столицата ще бъдат създадени и мобилни групи, които да следят за употреба на пиротехнически изделия.

Директорът на дирекция "Сигурност" към Столичната община Кристина Лазарова категорично заяви, че няма да се допусне силна музика в района около храм-паметника "Св. Александър Невски".

Имаме разговори с ръководството на храма, Светия Синод и църквата "Света София", че в този район не е допустимо да има силна музика, която да нарушава възможността на гражданите да използват храма, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и от какво ще ги пази? като се налочат,да не им прилошава? като висят през прозорците и таваните на колите,да не настинат? да не им изпадат силиконите от разголените рокли ? нас никой не ни пазеше,отивахме да се забавляваме. не се колехме,не преобръщахе коли.
3
0
 
3
 
! Отговори
ПАК преди 6 години
Вместо да ги пазят тях, по-добре да пазят нас, че онези са безмозъчни маймуни с бутилка Джони в едната ръка и пистолет в другата ...
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и правителствения самолет да се ангажира с пилота тиква в това дело .... а мицифайките пролетно захлебване :)
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще пази таратанци. Истината е че ще хиенстват и рушветчийстват,друго немогат. А и не минава ден, без да се спомене че без *** сме загубени,,а реално е точно обратното.