Експерти: Отчаянието обхваща обществото ни!

Двойното убийство е пореден пример за деградация на нравите
19 май 2017 10:37, Анисия Иванова
66

Вчерашното убийство е пореден пример за деградация на обществените нрави. Около тази теза се обединиха гостите в "България сутрин". Криминалният психолог проф. Калин Гайдаров и експертът по сигурност Николай Марков коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR двойното убийство в кв. "Витоша".

Актът на брутална агресия разтърси българското общество, което за пореден път се опитва да се обясни причините за подобно деяние.

Още по темата

Двама души бяха убити от 57-годишен мъж, а конфликтът между тях назрял заради финансови неуредици. Основната версия е, че жертвите са били инвеститори и са дължали надо 100 хил. на подизпълнителя.

"Обществото освен да увеличава специфичните изисквания, свързани с режима за притежаване и употреба на оръжия, трябва също така да се замисли по какъв начин функционира то като общество. По какъв начин институциите гарантират сигурността на обществото на гражданите и въобще как работят тези институции", коментира проф. Гайдаров.

У нас като че ли няма среда, даваща възможност за развитие на цивилизовани отношения между хората, добави той.

В България има много незаконно оръжие и повечето престъпления се извършват с него, допълни Марков. Според него българските граждани от много години се чувстват социално и правно изключени.

"Те не се чувстват защитени от механизмите, които би трябвало държавата да им гарантира. Към мен са се обръщали над 50 души, които са споделяли, че искат да извършат убийство. Когато проверя основанията им, мотивите в разговорите с тях трябва да ви кажа, че това не е емоционален акт, а това е знак на отчаяние в повечето случаи", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме мързеливи и *** като руснаците, социализЪма ни научи да не работим.Затова запдняка живее добре, защото работи добре, създава технологии, а ние и братята руснаци създаваме просстотии.
40
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакво отчаяние не ни обхаваща... ние сме отчаяни още от комунистическото време, още тогава смачкаха хората.Сега червени олигарси грабят, продажни съдии и прокурори ги оправдават.А и народа се научи на мързел през комунизма, научи се да краде всекидневно, да лъже и да се скатава.*** ни е народа и затова Държавата е зле, а обвиняваме роми и бежанци!
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАМЕРИХА СИ МАЙСТОРА ДРУГАРИТЕ РУСНАЦИ.
38
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е беден народа, а много обича да се оплаква!Всяко семейство има поне 2 коли, количките в магазина се пълнят догоре, по празници всеки е някъде на екскурзия, заведенията са пълни. Градския транспорт е с празни автобуси, защото всеки е с кола.... а иначе ревем, че нямаме пари ;)Тревните площи се ползват за паркинги... защото сме бедни ли?!
37
4
 
15
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Ти си типичен пример за човек, който има що годе нормално работа (например във теленор- които заедно със всички оператори са откровени престъпници)Най вероятно това че ти се налага да вършиш нередни неща и да ги приемаш за нормални те кара да търсиш някакви неподходящи показатели за стандарта ни.Жив и здрав, теб човек не ложе те убеди в реалното положение на държавата.
36
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е деградация а закономерност и следствие от управлението на банкянската Партия!
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 30Ти колко хора взимащи бързи кредити познаваш?Аз нито един, а нито аз, нито колегите ми или приятелите ми не сме богаташи.Бързите кредити ги ползват баламите, не бедните.
34
2
 
28
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
Пак ти казвам че ходенето по кръчмите не е показател. Нашият манталитет, балканският е такъв. Там забравяме за действителността. В Германия, Австрия Англия хората ходят по кръчми петък и събота. Повечето само в единият от двата дни! А стандарта им на живот е много по добър!
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 30Хах тоя пък.На кредит се пълнели заведенията.Егати вица.
32
11
 
6
 
! Отговори
Соцялно силен преди 6 години
До До социално силен 28Да бе, яко се стискат.През почивните дни не можеш да си намериш място по кръчмите.Всеки се хвали с нов телефон, снимки от екскурзиики за уикенда.Още малко и ще се почне ходенето по морето от бедния българин, който не може да си позволи да вдигне глава от работа.
31
7
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Запомни едно, ако фирмите със бързите кредити процъфтяват значи народа е много беден! Никой не си слага главата в торбата при техните безбожни лихви ако не е на ръба!
30
5
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Как пълни заведения и маркети?На кредит ги пълни, както на кредит пълним дупките в бюджета, и джобовете на определени фирми със обществени поръчки!
29
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати ръба на оцеляването.Пенсионерите дават последните си 20 000лв за хляб и разваляне на магии всеки ден.Я ми кажи как тази значително малка част, която живее добре пълни всички заведения, молове и хипермаркети в страната ежедневно и влачи пълни чанти и колички?
28
3
 
14
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Като се е повишил БВП за Q1, да не е настанил пенсионерите. Или да не им е платил безбожноци високите битови сметки?А знаеш ли че Франция е със дефицит за същото тримесечие? Да не са останали гладни французите? Какво изобщо съпоставят макроикономически показател със стандарта на живот?
27
4
 
26
 
! Отговори
До социално силен преди 6 години
Празниците, Велик ден и Коледа са единствените дни когато можеш да видиш това което си видял.А запитване ли се как се стискат след това хората за да преодолеят това" разхищение"?
26
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 23За първото тримесечие БВП е нараснал с 3,4%.Шльокавицата я пиеш ти.
25
4
 
29
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Никой не е казал че една значително малка част от народа живее що годе нормално!Въпросът е как живее останалата маса - на ръбът на оцеляването е отговора!
24
21
 
6
 
! Отговори
Соцялно силен преди 6 години
На тези, които са ми сложили минуси по-долу искам да им кажа, че миналата година на Великден в Кауфланд в Карлово чаках за количка, че от умиращия от глад беден народ не можах да се вредя.Тази година в родния ми град след Великден в Т-маркет хладилната витрина беше празна.Имаше едно кило кайма.Умиращия от глад народ беше изкупил всичкото агнешко, телешко, пилешко, свинско, сухи мезета, салати и т.н.
23
3
 
16
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Вчера си прекалил със Шльокавицата. Пий един айриан и си забий у това една кокалашка за да се освестиш.
22
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БВП расте, българина пазарува все повече и повече.Носи все по-скъпи дрехи.Кара все по-скъпи коли.Пътува в чужбина на екскурзии, около по-големите градове се оформят индустриални зони, безработицата намалява.Инфраструктурата се подобрява.И сега има опашки ама за билети за театър, а червените *** се пocиpaт от яд и обясняват колко сме зле.