Средната заплата – "зеле със свинско", но кое е повече?

Менда Стоянова: Сега всеки може да си намери работа у нас!
50
Средната заплата – "зеле със свинско", но кое е повече?
Снимка: архив, БулФото

"Средната работна заплата е като зеле със свинско, зависи кое е повече. Бюджетът обаче работи със средни цифри, които касаят всички". Така шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова коментира темата с ръста на доходите пред bTV.

Още по темата

Бюджетът предвижда ръст на средната работна заплата и доходите въобще и е нормално минималната работна заплата да расте по същия начин, каза още председателят на бюджетната комисия.

Според Стоянова няма причина минималната заплата да не стане 610 лв. до 2020 г., както предвижда правителството.

По думите й в тригодишната бюджетна прогноза, приета от кабинета, е заложено в следващите 3 г. да има по около 10% ръст на минималното възнаграждение.

"Пари за всички едновременно няма и няма как да има", категорична беше тя.

"Преди това трябва някой да ги изработи и то с висока добавена стойност, не с минималната си работна заплата", отбеляза Менда Стоянова.

Тя смята, че в момента всеки може да си намери работа в България.

Стоянова допълни, че по Черноморието се търсят начини да се привлекат украинци и молдовци, за да работят през летния сезон, а в Пловдив има много инвеститори и липсва конкретна работна ръка.

Председателят на бюджетната комисия посочи, че хазната на държавата е пълна. За първото тримесечие преизпълнението на приходите е с над 650 млн. лева. Във фискалния резерв в момента има около 12,5 млрд. лева.

"Това, че има пари в резерва, е добре, означава, че държавата е финансово стабилна", каза Стоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мента е много зле! Веднъж я слушах с доклад в НС, ами едно число не прочете както трябва.
20
3
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Батко Буби, то ли си? Късно си станал днес. Прекалил си с телешките филета снощи. Я изпий едно кафе и се обади на някоя телевизия, например в НОВА, да им кажеш, че българина се замогна, забогатя. Но не забравяй да кажеш, кой точно българин. Този който краде и ти снася за да оцелее, за да получава твоята закрила. И тези на които подхвърляш по някой лев да ти целуват шлифера в медиите. Еееех, Бочко, ще доживея ли да те видя пукнал, да се слея с Народното празненство и веселие, че те няма най-после
19
2
 
21
 
! Отговори
НИКИ преди 6 години
НЕ СЕ НАУЧИХА ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА БРЪЩОЛЕВАТ КАКВОТО СЕ СЕТЯТ ВСЕ ЕДНО СА НА СОФРАТА....КАТО ГИ СЛУШАШ, КАКВО ДА ОЧАКВАШ.... НАПРАВО НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ КОЛКО Е ДЕГРАДИЛО ОБЩЕСТВОТО...УЖАС!
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мендоооо,Мендооооо....,МенТо !
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучета, матрял, овчари, зелета със свинско, пържолки явно това е речника на управляващите. Hие във селската бакалница ли се намираме ?
16
6
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
А ти знаеш ли тея лекари колко са получавали под масата?Отделно те са си избрали да работят за подигравателно малко пари - свободна воля. Да бяха емигрирали например!
15
1
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Нема да ви работим! Вървете си! Германия не е далече!
14
0
 
0
 
! Отговори
Krim na to преди 6 години
Bravo, mnogo humanno e za bratiata ot ex udeeseser i bege...ot siv v eu i pak v siv...:-)
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Град София - СтолицаА ти знаеш ли, драги, какви пенсии получават в момента лекарите, например редовите.
12
1
 
26
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Повече е киселото зеле, *** па*ча нагла !!!
11
0
 
8
 
! Отговори
40 000 iagneta преди 6 години
Ami to i prez sultansko vreme 500 godini e bilo taka, g-ja Mendo - rabota e imalo za vseki pri sultana oste ot rajdaneto i do jivot....Taka e i v republika Turkiye i dnes...hem sa s silna ikonomika, silni nezavisimi liri...ne sa varzani na sala za marka, euro...hem i bg uchilista, ucheni, maistori, poeti, pisateli, targovci, proizvoditeli, fabrikadjii sme si imali, fabriki s detski gradini...goveda, sirene, mliako, maslo, kozi, kravi, shileta, cherkvi....bg autonomna ikonomika...bg kultura.:-)
10
2
 
16
 
! Отговори
46 год... Строител преди 6 години
до 2020, 610 лв и 10ст ако я направят средната заплата, ще се вьрна на работа в Бьлгария!
9
4
 
38
 
! Отговори
Дедо ви Тошо преди 6 години
Не, не всички могат да намерят работа, около 2-3% от хората могат да намерят работа. Oстаналите намират експлоатация и съвременно робство. Така e, когато по върховете на държавата се разхождат всякакви индивиди нямащи грам идея как да изградят зряло общество и само говорят за евро-фондове.Всички сте за затвора.
8
18
 
13
 
! Отговори
Град София - Столица преди 6 години
Провинционалистите сами си го направиха да мизерстват, щото се навиват да работят на трицифрена заплатка, на минимално осигуряване (после се чудят що вземат и минимална пенсия), мизерни условия на работа, извършват нискоквалифициран труд и нямат желание да се развиват. Единственото, което ги интересува е да има ракия и кИфтета на масата, как да скатаят от работа, как да краднат нафта и каквото може да се крадне! Селска история!
7
2
 
30
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 6 години
На Мендата и е лесно да говори. Детето ми изпита на собствен гръб "лесното" намиране на работа. Обикновено конкурсите са за места, където е най-гадно. Има институции, в които се назначават хора, но няма обявени конкурси.
6
3
 
32
 
! Отговори
The big щепсел преди 6 години
Просто не работете за малко пари!Нека да ходят като спукани гуми.На тези, дето искат работна ръка отвън... и на тях и на евтината им ръка, можем да им стъжним живота!
5
3
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
това си е самата истина. тия дето знаем какво е средно аритметично ядем свинското, а тия дето като четете си мърдате устните ядете зелето, средно ядем свинско със зеле.
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недей даа лъжиш има само за вас ?!?! Щото ви търпим . Но за всичко си има граници???
3
3
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Борисов, ти ли си?
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, така е! Борисов и Компания ядат свинско, ние ядем зеле, значи средно става свинско със зеле! Така изчисляват и средната заплата!