Опасността от терористичен акт у нас - все по-голяма

Пламен Кръстев: Председателството ни на Съвета на ЕС е рисков фактор
Обновена: 23 май 2017 22:11 | 23 май 2017 22:08, Красимир Ангелов
36
Опасността от терористичен акт у нас - все по-голяма
Снимка: Bulgaria ON AIR

Националната сигурност на страната ни е защитена само на думи. Наши експерти непрестанно твърдят, че опасност от терористични атаки за България няма. Имайки предвид обаче, че през 2018 година във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС, страната ни ще бъде център на събитията, възможността да станем жертва на терористичен акт се увеличава десетократно. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Пламен Кръстев, зам.-председател на Национална асоциация "Сигурност".

"Терористичните структури са много мобилни. В момента, в който столиците се обезпечат с повече сигурност, терористите избират да атакуват други градове. По време на председателството на България на ЕС, присъствието на видни личности ще събуди интереса на всяка една терористична групировка, която иска нейното име да бъде чуто нейното име", допълни Пламен Кръстев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи още, че е необходимо да бъдат взети превантивни мерки за повишаване нивото на сигурност в държавата, а също така, че терористичните актове най-лесно биват разкривани още по време на тяхната подготовка.

"Не смятам, че трябва да разчитаме на някой друг. Трябва да разчитаме на собствените си сили и средства и да придобиваме позиции, които да ни носят необходимата информация", категоричен бе зам.-председателят на Национална асоциация "Сигурност" в студиото на "Денят ON AIR".

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
У нас има повече потенциални терористи ,отколкото навсякъде другаде,достатъчно е да се загледа човек примерно в този сайт.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
още един атент и у нас безработни няма да има. а истината е че ние им продавахме на идил РПГ ,бомби , крадени джипове и пикапи , а те пращаха нафта с камиони цистерни
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой им пробута на Bulgaria On Air този самозванец, не знам. Но са им набутали един уникален баклук. Всички които го познават знаят какъв специалист е, никакъв. Журналистите от тази медия да се интересуват поне малко, преди да канят в ефир, какво всъщност представлява госта. Иначе ще стават за смях.
23
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 6 години
За тази опастност се говори само при случай навън.Щом мине чудото за три дни_край.Има ли засилено наблюдение в моловете,баловете,концерти.?Бях на концерта на Василис Карас вАрена_нямаше един полицай или охранител.А народа като пощурял се разхождаше и купуваше пуканки и бира.Сигурно един тон бира изпиха младежите.Кой го допусна това.Ние сме безотговорни,прости и зли .Няма кой да се занимава с нас.
22
0
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Едни пари му се привеждат... Че опасност има, спор няма. Но и кой ще гушне парата има значение.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този "умник" откри Америка!!! Естествено, че при такива събития, особено когато идват VIP от ЕС има опасност. След като се случи такъв акт се появяват всякакъв вид "специалисти" като този неизвестен мухъл.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой го пробута този кривогледия да дава акъл не знам. От къде го изкопаха? Естествено е, без да си специалист, да се предположи, че при такъв форум у нас опасността се увеличава.
19
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека казва много точно нещата и много логично. Предположенията му са напълно основателни и аргументирани. Най-лошото нещо на българина е, че веднага почва да се бъзика със всичко и да осмива всяко мнение на който и да е. Тука във форума само писаници на разни патриотари.
18
3
 
9
 
! Отговори
Военен министър преди 6 години
Само да попитам - ама напълно сериозно - според вас - колко самолета и колко танка трябва да има България за да се зашитим от терористични атаки ?
17
0
 
5
 
! Отговори
Do 22 Makedonets преди 6 години
И не ми говори кой ни знае че вас не ви признава никой за държава
16
3
 
4
 
! Отговори
Do 22 Makedonets преди 6 години
Българин тихо че още малко остана и ще си върнем земята на която викаш родина
15
15
 
3
 
! Отговори
MAKEDONETS преди 6 години
ALOO VAS BILGATITE KOY VI ZNAE.4E VI IMA.TUKA STAVA VIPROS ZA PARI.SPETE SPOKOYNO.4E MI TRIGNALI DA MISLIAT.MISLENETO NE E ZA VAS...
14
4
 
2
 
! Отговори
Ah преди 6 години
Nap pochna terora s e-maili...
13
0
 
15
 
! Отговори
като се наспи преди 6 години
Като станем председатели на ЕС ще стане голямо чудо - ще станем известни и видните личности ще си счупят краката да идват насам само като ни видят колко сме "умни". Дори може би ще са съгласни да платят откуп само да им се размине идването до важната ни псевдодържава, ето най после нещо от което може да се облажат политиците ни защото си знаем че тях това ги вълнува - откъде може да изскокнат пари за свиване.
12
1
 
12
 
! Отговори
НЯМА преди 6 години
Мисля че този човек Пламен Кръстев е объркан или работи заедно с ИДИЛ , терористите не търсят мишени между Политиците .Те избиват Деца .Няма как Политик да стане Мишена заради Охраната .
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го видях този Кръстев се смях с глас!! Той е толкива специалист колкото аз китайски император. Него отдавна го разкараха от тази асоциация по една основна причина, няма качества и интелект а иска да я оглавява. Това е един под//лец какъвто рядко се ражда. Не работи от години в системата на МВР, от къде има тази информация? Предполага.Всеки може да предполага в тези времена на ислямски терор. Който му е дал трибуна е направил голяма грешка.Да каже кога ще стане у нас за да го признаем.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България продава директно и индиректно оръжие и амфетамини за ИДИЛ, а ББ, ЦЦ и футболния бос правят милиарди от това в офшорки. ИДИЛ не са толкова улави да удрят по своите доставчици.
9
1
 
15
 
! Отговори
от преди 6 години
Асоциация Несигурност експерти няма ли ?
8
3
 
13
 
! Отговори
Неа до 5 преди 6 години
В днешно време всеки може да направи Асоциация и да я кръсти Сигурност . Да не говорим че сме заляти от експерти . Куцо кьораво и сакато се изказват за щяло и нещяло . Добре че ние сме по критични иначе да бяхме я овапцали вече ...
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си представям какво е на изхода на метростанция Сердика откъм Пиротска целодненвно покрай джамията и колко народ се прекачва там в час пик и не ми се мисли. Полицаи и за цвят няма. Не са решили, не са направили мазало. Чукам на дърво....