Кого защитава БХК? Всички българи или "дегенерати"?

Расате и Лилов в спор за финансирането на организацията
26 май 2017 13:30,
104

Българският хелзинкски комитет трябва да бъде изведен от необходимост в момента, в който правата на всички граждани в България бъдат защитени от съдебната система. Тази позиция защити пред Bulgaria ON AIR активистът за човешки права Виктор Лилов.
Още по темата

"БХК има определени приоритети и е свързан със защита от дискриминация. Много често обект на дискриминация са хора от малцинствата. БХК оказва правна помощ по стратегически дела, често свързани с деца. Ако искаме да сме съвременна държава, не можем да разделяме гражданите по етнос", обясни той.

Бившият председател на БНС Боян Расате е категоричен, че няма никакъв смисъл от дейността на БХК. По думите му много хора, които наистина са пострадали и са потърсили помощ от БХК, не са получили такава.
 
"БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Помощ получават предимно дегенерати. Има подвеждане на обществото, че в България има проблем със сексуалните малцинства и интеграцията на малцинствата", коментира Расате.

Расате обвини БХК във финансиране от чужбина и в престъпление срещу българското общество. Той настоя, че БХК не може да изземва функцията на държавните органи и разследващата журналистика.

Книгоиздателят Виктор Лилове отговори, че не вижда проблем във финансирането на организацията. подчерта, че БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани и напусна ядосан студиото на телевизията.

Светла Баева, която е директор на програма "Кампании и комуникации", обясни, че видеото, в което БХК призовава за самозакриването, си е отговор към най-яростните критици на организацията.

"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции и показват какво се случва реално на терен", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на фондация "GLAS" Симеон Василев добави, че ако организации като БХК бъдат закрити, това ще означа, че обществото не е демократично или БХК е постигнал всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари