Кого защитава БХК? Всички българи или "дегенерати"?

Расате и Лилов в спор за финансирането на организацията
26 май 2017 13:30,
104

Българският хелзинкски комитет трябва да бъде изведен от необходимост в момента, в който правата на всички граждани в България бъдат защитени от съдебната система. Тази позиция защити пред Bulgaria ON AIR активистът за човешки права Виктор Лилов.
Още по темата

"БХК има определени приоритети и е свързан със защита от дискриминация. Много често обект на дискриминация са хора от малцинствата. БХК оказва правна помощ по стратегически дела, често свързани с деца. Ако искаме да сме съвременна държава, не можем да разделяме гражданите по етнос", обясни той.

Бившият председател на БНС Боян Расате е категоричен, че няма никакъв смисъл от дейността на БХК. По думите му много хора, които наистина са пострадали и са потърсили помощ от БХК, не са получили такава.
 
"БХК защитава неправилно и едностранно определени елементи от нашето общество. Помощ получават предимно дегенерати. Има подвеждане на обществото, че в България има проблем със сексуалните малцинства и интеграцията на малцинствата", коментира Расате.

Расате обвини БХК във финансиране от чужбина и в престъпление срещу българското общество. Той настоя, че БХК не може да изземва функцията на държавните органи и разследващата журналистика.

Книгоиздателят Виктор Лилове отговори, че не вижда проблем във финансирането на организацията. подчерта, че БХК гарантира равнопоставеността на всички граждани и напусна ядосан студиото на телевизията.

Светла Баева, която е директор на програма "Кампании и комуникации", обясни, че видеото, в което БХК призовава за самозакриването, си е отговор към най-яростните критици на организацията.

"Ние сме от малкото организации, които влизат в затворени институции и показват какво се случва реално на терен", отбеляза тя.

Изпълнителният директор на фондация "GLAS" Симеон Василев добави, че ако организации като БХК бъдат закрити, това ще означа, че обществото не е демократично или БХК е постигнал всичко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 91Да знаеш да съществува някаква неправителствена организация, наречена "Русия за България", която да раздава милиони и да защищава арменци,гърци и руснаци / каквито малцинствено в България също има / ?М?
59
12
 
1
 
! Отговори
До 91 преди 6 години
До БългаринПредполагам, според теб...НЕпредатели са само българите, които обичат силно Русия, мразят САЩ, Сорос...и са против Европа??!!!
58
1
 
39
 
! Отговори
Българин преди 6 години
БХК антибългарска институция, работи срещу българския народ и интереси. Служителите и са национални предатели и трябва да бъдат съдени като такива
57
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Що за въпрос?Шведите разбира се,те са европейско богатство.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо Сорос дали няма скоро да иде да се изповяда на Господ? Какво ли ще му каже.... Как ще оправдае милионите си жертви?
55
9
 
1
 
! Отговори
realist преди 6 години
До Анонимен 83 ; vednash vsi4ki baiganiovci da sa na edno mnenie - samo kato pro4etesh i shte razberesh kolko ste mrasni i dolni g i a y r i - romite li vi obediniavat -nema li neshto po vazno naprimer balgarskia prosperitet na bednia i zalak narod ( pleme) rasate e RASIST podklazda rasova nenavist sreshto polovin balgaria romi 1200000- tyrci 1500000 ,amenci ,makedonci i taka natatak . ne ni e nyzno razdelenie aaaaaaaaaaaaa OBEDINENIE ????????????????
54
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 82В Германия всякакво обсъждане на Холокоста е забранено със закон, под влиянието на еврейски лобита. Ти си направи сметка дали по този начин може да се стигне до каквато и да било истина и до колко това е демокрация.
53
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж всички българи да са съгласни с нещо, браво. Вън антибългарската организация БХК, ако имахме Национална Сигурност отдавна да са изгонени.
52
2
 
30
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Антибългарска организация, финансирана от саудитска арабия и турция, това е бхк. Опитайте се да разрушите една джамия и ще видите кой първо ще скочи да ви съди - бхк.
51
2
 
43
 
! Отговори
до бхк преди 6 години
Къде сте ? Имам базука, калашка и мноооого петронки за вас. Не ви харесвам. Защитавате само избрани хора почти винаги от малцинствата, с престъпно поведение, неплащащи данъци ток вода и живеещи на чужда земя, а имащи претенции. Защо не защитавате нас от тях? ЗАЩО ?
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До байхейсНо това не пречи след Втората световна война да бъдат подложени на жестоки преследвания и наказания всички французи, срещу които евреин повдигне обвинение в смисъл, че този французин с нещо е навредил на евреин по време на окупацията.
49
4
 
1
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
В заключение, и като резюме на последните ми коментари в които давам примери за етнически малцинства в Германия и окупираните територии от нея (има още много), искам да поясня че ги давам не за да оправдая по някакъв начин нацистите че не са закачали малцинствата, а точно обратното: Като доказателство, че дори в България ако познавате видни личности от малцинствен произход (като Иво Папазов) които не са били закачани, това не означава че в България няма дискриминация.
48
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 68Прочее, като стана въпрос за евреи, имало е и много евреи дето не са ги закачали, примерно Вернер Голдберг, войник-манекен от Вермахта, посочен във вестник със снимка като пример за идеалния германски войник (каква ирония).Докато не са го разбрали че е евреин. Е, после го уволняват от Вермахта, но са му направили добро защото не са го пратили на източния фронт да се бие срещу Сталин.Кой знае, ако го бяха пратили може би щеше да бъде убит там?
47
0
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 68Абе тук много експерти в този форум бе, отде толкоз експерти?Експерт до експерта!Джанго Райнхарт първо не е евреин, после не е сътрудничил никога на Гестапо, не са го закачали само заради таланта му! И като имаш предвид че е джазов музикант, и като имаш предвид че нацистите заклеймяват джазовата музика, щур късмет е имал че и косъм не е паднал от главата му. Даже е бил заловен при опит за бягство от Франция, но един офицер от Луфтвафе - Дитрих Шулц-Кьон го пуска.
46
2
 
52
 
! Отговори
Крезимор преди 6 години
БХК е антибългарска и всяко тяхно действие го е показвало досега! Как един път не чух да са защитили българин, нападнат от мургавелковци? Винаги защитават тези, които имат цвят на кожата, различен от белия, дори да са извършили най-бруталното престъпление.Тези не заслужават да извършват каквато и да е дейност на територията на страната! Техните действия са насочени към разединение, а не към единение!
45
1
 
13
 
! Отговори
крали марков преди 6 години
До Сър ПичукНяма такова нещо,нацията изобщо не е разединена!Просто ние българите сме големи индивидуалисти,това е всичко!
44
2
 
21
 
! Отговори
Роско Плевела преди 6 години
Някой може ли да обясни какво означава, "евроатлантически ценности?
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом еБХК рИвът, значи нещата отиват на добре.Кееф!
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прозападните хранилки реват - ревете ваща верица
41
2
 
23
 
! Отговори
Муцинkaта преди 6 години
Е, тая година гей-парада няма да съвпада с Черешова Задушница, но заслугата НЕ е на SofiaPride, а на възмутените граждани, които в НИКАКЪВ случай нямаше да допуснат за трети път да се гаврят с този ден за помен на покойните!!!Впрочем, какво търси В.Л. в студиото след като не е от БХК? Хората се интересуват от финансирането на комитета и КОЙ определя приоритетите му, а той твърди, че не знае! Остава логиката - който плаща, той поръча музиката!!!