Митрополит Киприан с призив: Да пазим най-скъпия дар – живота

Старозагорският владика с призив за борба с инцидентите на пътя
Обновена: 27 май 2017 18:26 | 27 май 2017 18:24, Красимир Ангелов
5
Митрополит Киприан с призив: Да пазим най-скъпия дар – живота
Снимка: Булфото

Старозагорският митрополит Киприан излезе с открит призив към миряните по повод поредния черен инцидент на пътя, отнел живота на две 18-годишни момчета край Стара Загора. Единият от загиналите е юношеският национал по футбол Мартин Ковачев, който играеше в Берое, а другият е единайсетокласникът от езиковата гимназия в града Константин Коев.

Още по темата
"Старозагорската епархийска църква, ведно със цялата старозагорска общественост, дълбоко скърби за загубата на двамата младежи, станали поредните жертви на недъзите на нашето съвремие. Ние поднасяме нашите искрени съболезнования към близките на Мартин Ковачев и Константин Коев и горещо молителстваме пред Престола на Сърцеведеца Господ Иисус Христос да упокои душите на своите чеда, отишли си от този свят твърде рано", се чете в посланието на старозагорския владика.

"Но нека и в скръбта си извадим поука! Използвайки този пореден нелеп инцидент, станал причина за смъртта на двама души, които въпреки своята младост и богати дарования, не бяха пощадени от войната на пътя, да преосмислим живота си, да преподредим приоритетите си и да направим времето, в което живеем по –безопасно за самите нас и за другите около нас", пише митрополит Киприан.

В своята позиция той призовава цялото общество да издигне отговорно глас в борба с трагедиите на пътя. "Нека ценим и ревниво да пазим най-скъпия дар, с който Бог ни сподобява – живота! Нека бъдем разумни и да не подлагаме на излишни рискове здравето и живота, както своите, така и на нашите ближни!", допълва владиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тази тиара,ми прилича на Снежанка.Можеше малко по-добре да я оформят отпред.
2
0
 
6
 
! Отговори
Бай Ганя с дисагите. преди 6 години
Когато нещо не се назовава с истинските му имена то води до обратния ефект. Пазим отче пазим, ако не пазехме днес щеше да има 200-300 загинали само от мене. Айде стига клишета и повтаряния на едно и също да си правим PR Или кажете нещо смислено или си ходете заклеймете технологиите сатанизирайте някои ценности свършете нещо полезно де
1
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
И кои са тези недъзи, светиня ви! Кои са! Станете и го посочете, какво се криете като мишки! Едните бранят някакви ценности, не известни какви, другите се борят с недъзи, пок неясни какви...