За радост на малките – Баба Меца вози безплатно

150 деца от институции и от училища ще отпътуват за Банкя
2
За радост на малките – Баба Меца вози безплатно
Снимка: БДЖ

Първоюнско безплатно приключение за деца организира БДЖ.

В 10:45 ч. от Първи коловоз на Централна гара София над 150 деца от институции и от столични училища ще отпътуват с Детския влак за Банкя, теглен от любимия на малки и големи парен локомотив - Баба Меца, съобщиха от БДЖ.

Благотворителната разходка с влак се провежда за 14-та поредна година, но за първи път, ученици от столични училища, които искат да бъдат приятели на "различните" деца се включват в пътуването.

Така децата в неравностойно положение от институциите  ще могат да се запознаят и да играят с малчугани, които не са здрави като тях.

Деветокласничката Сузана Петрова, от Второ СУ "Емилиян Станев" в столицата, която е председател на ученическия парламент в своето училище и член на УС на неправителствената организация "Съюз на учениците в България", събра съмишленици от училища в цяла София, за които интеграцията между децата е кауза.

След пристигането на гарата в Банкя в 11:10 ч. всички пътуващи ще се радват на гостоприемството на общината, която е подготвила програма за гостите от Детския влак. 

На 1 юни всички деца в България пътуват безплатно с БДЖ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИНТЕРЕСНО, ЧЕ ОТСКОРО ЗАПОЧНАХА ДА НАРИЧАТ ДОМОВЕТЕ ЗА СИРАЦИ "ИНСТИТУЦИИ"Много странно звучи : "Той расъл в институция"
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са открили Free energy, сигурно замислят скок на цената на учебниците.