Лекарският съюз прогнозира хаос заради липса на пари

Или бързи мерки, или колапс на сектора, предупредиха от там
15
Лекарският съюз прогнозира хаос заради липса на пари
Снимка: архив, БулФото

Лекарският съюз прогнозира предстоящ хаос в системата поради недофинансиране.

"Болничните бюджети за периода април - юни са по-ниски от тези за януари - март, а ръководството на Българския лекарски съюз е разтревожено от създалата се ситуация в системата на здравеопазването", се казва в становище на организацията, изпратено до медиите.

Още по темата

Според съсловната организация, ако не се предприемат бързи мерки за балансиране на системата, секторът ще изпадне в колапс.

В БЛС са постъпили сигнали от болници за намалени бюджети, както и за намален брой на регулативни стандарти в извънболничната помощ.

"Поредният пример за неадекватно поведение от страна на НЗОК е създалата се ситуация с надхвърлените медицински дейности в болница "Пирогов", лечебни заведения във Варна, Пловдив, Плевен, в по-голямата част от областните и във всички общински болници, която потвърждава опасенията на БЛС за предстоящ хаос в здравната система, поради недофинансиране", се допълва в становището.

Неизпълнението на ангажимента на НЗОК да заплати в пълен обем оказаната медицинска дейност е неизпълнение на договорено задължение, водещо след себе си законови последствия, посочват от съсловната организация. БЛС е изпратил писма до всички отговорни институции, в които настоява за цялостно заплащане на реално оказаната медицинска услуга от лечебните заведения, както и за актуализация на бюджета на НЗОК за 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
така искам преди 6 години
Искам здравните осигуровки които плащам да са лично мои а не на СОЛИДАРЕН принцип и да ги ползват братята роми както е в цял свят
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уж няма лекари и сестри, а все повече пари потъват в здравните услуги, а качеството им лошо и по лошо. Вижте с какви коли се движат и как живеят много от лекарите!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата маса "здравни заведения" у нас, наричани "болници", наподобяват социални домове, в смисъл, че там се подвизават индивиди, определящи се като "здравни работници", които си получават помощите (заплатите), без да могат да свършат работа по предназначение. Последният случай на отчаяна саморазправа, къде Дулово, е красноречив свеж пример за невъзможност.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторите да престанат да реват Който не му харесва да хвърля мантата и на село с мотиката На болниците се определя лимит Лекарите си получават заплати независимо дали през годината ще лекуват 10 или 100 пациенти Като прибавиш и "благодарности и дарения" за 5-6 часа работа и това им е много Колко получава един счетоводител икономист или инженер Да не говорим за основното производство и услугите
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаосът е планиран за всички области на живота в БГ от специалистите на АОНСУ още преди 1989г,организиран,реализиран,отчетен и платен! Въпрос на време е да се признае , че БГ е в поредната национална катастрофа под ръководството на клана "Кобурготски-Живков"!
4
4
 
5
 
! Отговори
Стига ве преди 6 години
Липса на пари, а лекарите от държавни болници с имоти за 1 милион. Всеки втори със частни клиники. Кражби от болници, пациенти, апаратури.Отвратен съм от БГ лекарите. Такава мафия, простотия, агресия, няма никъде по света. На Запад като кажеш лекар, изпитваш уважение. В БГ отвращение. Всички читави лекари починаха, или са над 70 г. В БГ останаха некадърниците и простаците.
3
6
 
3
 
! Отговори
МЕД МАфия КРАДЕ преди 6 години
МЕД МАФИЯТА цака трови и облъчва милиони с камери убиици всички са БОЛНИ чекат ЛЕЧЕНИЕ От МЕд мафията..над 5 000 000 000 годишно повече се крадат от народа за тн"Здраве"..НЕма от къде да с е крадат милиарди за да пълните гушите на нарко мафията ..Отравят милиони БЪлгари с химически хлор токсични оръжия добавяни НАГЛО в питейната вода.ДОЗИТЕ СА УБИИСТВЕНИ..Милиони се разболяват принудително за да купуват все по скъпи отрови маскирани като лекарства/дрога/
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато държавните институции и бангладежците не почнат да си плащат здравните вноски,колапса в здравеопазването е неизбежен!! :-)!
1
2
 
8
 
! Отговори
АМИ ТАКА СИ Е... преди 6 години
ПРИ ТОЛКОВА МНОГО БОЛНИЦИ .....И ПРИ ТОЛКОВА МАЛКО "ДЪРЖАВНИ ПАРИ" -------вие какво очаквате...??!!!ПРИКАЗКИТЕ ОТ РАЯ НА "ШЕХЕРАЗАДА" ЛИ..??!!!