Фобиите на Лозан Панов – таксита ли са НСО?

Шефът на ВКС го убиват всеки месец, заяви експерт по сигурността
7 юни 2017 09:30,
20
Фобиите на Лозан Панов – таксита ли са НСО?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Много станаха фобиите при Лозан Панов за убийството, осакатяването и преследването му. Не може един човек да го убиват всеки месец, посочи експертът по сигурност Николай Марков в "България сутрин" по повод инцидента с шефа на ВКС, който алармира, че е возен от кола на НСО с развити болтове на задна гума.

Марков не отрече наличието на съмнително стечение на обстоятелствата, но отбеляза, че не може да се говори за пробив в НСО, тъй като Лозан Панов не е с назначена лична охрана.

Още по темата

"Проверката, която ще извърши НСО винаги означава едно голяма нищо. Колите на НСО не са таксиметрови автомобили. Те няма да бъдат оставени където и да било без контрол", обясни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според Марков е повече от видно, че шефът на ВКС дава политическа заявка в контекста на срещите си с премиера и президента, в които поиска съдебна реформа и промяна на Конституцията.

"Съдебната системата е една разпаднала се маса, ние нямаме съдебна система. Всичко е шуробаджанащина. Наслагани са едни хора, които се познават лично и са в семейни отношения", каза още Марков и подчерта, че държавата няма да се оправи, ако бъде сменен главният прокурор.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията призна, че се отнася с лека насмешка към всички тези заплахи за убийство. Той е на мнение, че контекстът са предстоящите избори за Висш съдебен съвет.

"Избираме ВСС по нови правила. В настоящия състав на ВСС Лозан Панов е в малцинството и се опитва да бъде критик на статуквото", посочи той.

За Безлов е странно Лозан Панов да търси президента и премиера като посредници за промени в Конституцията, тъй като тя може да бъде променена само от Велико Народно събрание.

"Прекалено е активен един председател на висш съд, който излиза от ролята на магистрат и влиза в ролята на политиците", отбеляза Тихомир Безлов.

Криминалният журналист от mediapool Борис Митов подчерта в своето включване по телефона, че в случая става дума за служебен автомобил на НСО, който не може да бъде оставен никъде безконтролно. По думите му инцидентът не може да бъде тълкуван по друг начин освен като предупреждение.

Митов не твърди, че развитите болтове на гумата са опит за атентат, но според него е твърде притеснително това да се случи с кола, която се ползва точно от председателя на ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До всеки който се опълчи срещу статуквото, респективно мафиотските образувания бива репреситан, мачкан, очернян или застрашават живота му- факт!А народа къде е?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАФИОТСКИ ЧЕНГЕСАРСКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ В БОКОВИЯ СЕ НЕ ФИ СТАН!
9
1
 
8
 
! Отговори
barkov преди 6 години
"Марков и подчерта, че държавата няма да се оправи, ако бъде сменен главният прокурор."Ами прав е другаря Марков, смяната на цацата е необходимо, но не достатъчно условие за да се оправи държавата. Но все от някъде трябва да се почне, нали другарю ?
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде в случая видяха фобии. Кога ще почнат да пишат без да се стремят да се ожълтят.
7
2
 
12
 
! Отговори
Grom преди 6 години
Погнаха го с агитационни "експертни" мнения и "репортажи". В противовес някакси започвам да му симпатизирам все повече и повече!
6
1
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
До Даниямирише от на прасчо кочинката.
5
3
 
14
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Яко страх ги тресе цацата и прасчо, щом толкова ниско са паднали. Нямат полезен ход - ако нещо се случи с Панов, цацата пръв ще си замине. А по коледа и прасчо - загуби ли контрол над съда му остават броени дни.
4
2
 
23
 
! Отговори
Тъпака преди 6 години
Кой е тоя, да дава оценка на магистрата? Нек'ва *** от НСО, бивше УБО с две мозъчни клетки общо-адна в гръбнака и една между ушите.Да ходи да ближе патлака на Цецо Шестака и да се мазни на Боко тиквеняка...
3
6
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя чиляк на какъв се прави ....кат стани поне сто кила тогаз да се обажда...българският народ вярва само на солидни охранени мъже ...това са древни проверени тестове за оцеляване....
2
18
 
9
 
! Отговори
marko преди 6 години
На мен онзи ден ми беше отвинтен единият болт на гумата, не съм знаел, че има опит за атентат и към мен! :-) Този вече взе а се изтърква!
1
4
 
35
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Веднага нападнаха Лозан Панов клакьорите на мафията. Защо не каже дали Бистришките тигри могат да ползват правителствен самолет...да , ама не...И как да не е очевиден опит за покушение--липсващи и развити болтове....Защо не попита "експерта" фобия ли е да няма желаещи за вещи лица по делата на Цветанов ---след *** на двете вещи лица? Тъжна етази държава в която мафията ограбва всички и убива нас и децата ни...