"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!

"Национална съпротива" готви "Да изчистим боклука на София
Обновена: 7 юни 2017 17:22 | 7 юни 2017 17:00, Камелия Цветанова
153
"София прайд" до кметицата: Осигурете сигурността ни!
Снимка: Булфото, архив

Организационният комитет на "София Прайд" призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова да вземе мерки за безопасността на участниците в шествието.

Повод за притесненията на организацията е организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие "Да изчистим боклука на София".

Още по темата

"Съгласно Конституцията и редица международни спогодби, по които българската държава е страна, законни са само мирните събирания на гражданите, каквото е "София Прайд". От друга страна, организаторите на успоредно провеждащото се мероприятие "Да изчистим боклука на София", открито признават, че са излъгали в уведомителното си писмо до Столична община, за да прикрият действителните си намерения да попречат на участниците в София Прайд да упражнят правото си на мирно събиране", посочват от организационния комитет на "София прайд".

Според тях доказателства, че организираното от "Национална съпротива" масово мероприятие има действителната цел да попречи на провеждането на юбилейния десети "София Прайд" и съмненията дали то може да бъде определено като мирно, са изпратени в отворено писмо до Йорданка Фандъкова, кметът на Столична община и Емилия Русинова, градският прокурор на София.

Групата на либералите и демократите (АЛДЕ) в Европейския парламент също разпространи позиция, в която призовава за охрана от страна на властите за София Прайд 2017.

Председателят на парламентарната група на АЛДЕ Ги Верхофстат призовава българските власти и кмета на София да направят необходимото за охрана на участниците в парада. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
3
 
! Отговори
Интересно ми е преди 6 години
Колко от манифестиращите ще са нашенчета и колко - привнесени от чужбина! Че може да се окаже, че гостите са повече от местните! Що да не изкарат една екскурзия за чужда сметка!
91
0
 
5
 
! Отговори
Сър Джон преди 6 години
Какъв е този шум, Джеймс? - Гей парад, милорд! - И какво искат? - Еднополова любов, милорд! - Някой забранява ли им? - ...Не, милорд! - Е, тогава защо вдигат този шум? - Еми, ***, милорд!
90
1
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
Какъв прайд бе, кви лъвове?Стадо маймуни.
89
0
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Ще ме извиняват ЛГБТИ ама от 30 години ние пеем същото - да ни осигурят безопасност , ама няма кой да ни чуе те защо да са по-специални нали за равенство се борят?
88
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и дядо ми на село вика осигурете сигурността ми ама чувай дедовия, грабеж след грабеж. То са е видело шв има пак дескриминация - за едни охрана за други не.
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TI LI NQMA DA SE PREDADESCH A? BOI DO NASIRANE ZA VAS
86
0
 
11
 
! Отговори
Не са дискриминирани преди 6 години
Какви са тези демонстрации? Или ЕС ще ни глоби?
85
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за гейове може за глухонеми неможе(стана ясно че глухонемият език няма се признае от заседанието днес) така стана и с хората на село те също остават без защита от убийци изнасилвачи НО ЗА ГЕЙОВЕ ПРИВИЛЕГИИ ОХРАНА ПРАВА .
84
2
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Ненужни на обществото елементи.Каква закрила, на кое.....?
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре да ви осигурят по един по-голям отзад.После после по-голям отпред за да сте задоволени напълно.....
82
34
 
1
 
! Отговори
ГЕЙ ОБЩНОСТ преди 6 години
НЯМА да се предадем толкова лесно. За 2018 сме планирали 4 големи парада в градовете София, Пловдив, Русе и Благоевград.Подготвили сме и специална детска програма, която ще представим на първо време в 14 детски градини в столицата.Все пак столичните деца са доста по-будни и проевропейски настроени от връстниците си в провинцията.Те са нашата млада смяна. На тях разчитаме след време да защитят правата ни и когато станат политици да приемат нужните закони.
81
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е че в България не се спазват правата на хомосексуалистите и са подложени на подигравки и обиди. И властта, обявила се за проевропейска уж, не прави нищо за да ги защити.
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MAAVI PRAIDSKA OT PARADA V ADA NALI SI ZNAETE MQSTOTO
79
2
 
18
 
! Отговори
Някой вече предложи преди 6 години
За да няма разправии, защо не си направят празника на летище "Враждебна"?Там да шестват, да обикалят, да скандират, да се радват, каквото щат да правят.
78
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другата година ще организираме парад и в други големи градове на България.
77
2
 
31
 
! Отговори
мултикулти утопия преди 6 години
Миналата година хиляди полицаи бяха командировани в София, за да охраняват скъпоценните гейове, докато старците по селата биваха брутално грабени, убивани и изнасилвани...Факт!!!
76
1
 
14
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Така,както се съберат на прайда-директно към арабските страни!Там ще си паднат на мястото!Там да си прайдат!
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като минат край вас им обърнете гръб бе. Другата година няма да ги има
74
0
 
2
 
! Отговори
до italy преди 6 години
много им е!
73
0
 
22
 
! Отговори
безпартиен преди 6 години
Що не си направим прайд за нормални?Може и на следващия ден,седмица!Тези са горди,че са гейове и лесбийки.Защо ние да не се гордеем,че сме нормални?