Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин

Нима искаме агресивни и склонни към насилие туристи?
8 юни 2017 17:15,
117
Парите vs. човечността: Дъщерите на камериерката към Рагин
Снимка: архив Булфото

"Господин Рагин, искаме ли в България агресивни и склонни към насилие туристи или можем да се доверим на по-голямата част от хората, че могат да си изградят собствено мнение и да решат къде да прекарат почивката си", питат в отворено писмо до Dnes.bg двете дъщери на жената, която пострада от шведски турист в Слънчев бряг.

Дъщерите на Деяна Петкова бяха провокирани от вчерашното му изказване, в което той настоя, че "бедна България не може да си позволи да изгуби шведския пазар".

Жените питат: "Нима бихме искали да бъдем страна, в която подобни престъпления биват омаловажавани или искаме да бъдем страна, в която законите важат за всички, включително и за туристите".

Още по темата

"Според нас една такава страна ще бъде много по-атрактивна и привлекателна, което би донесло на България повече туристи и пари", посочват дъщерите на жената.

"Но за Вас много по-маловажни са физическите и психически страдания и нараненото достойнство на майка ни, предизвикани както от това престъпление, както и от Вашето изказване, отколкото опасенията Ви за финансовите загуби, които ще претърпи българският туризъм от "чувствителните скандинавци", обръщат се към подалия оставка от поста председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"За Вас тя може да е само "ритнатата камериерка", но за нас е майка", посочват те.

"Накрая Ви пожелаваме, господин Рагин, никога да не попадате в подобна ситуация, защото може би тогава бихте съжалили за направеното от Вас изказване", завършват отвореното си писмо двете жени.

Шведът Ралф Георг Сундберг, който на 3 юни изрита 65-годишната камериерка в хотел в Слънчев бряг, днес беше оставен в ареста от Районния съд в Несебър.

Пред съда той обясни, че е бил пиян и не помни нищо от инцидента.

Прокуратурата обаче поиска най-тежката мярка - задържане под стража, като посочи, че действията му са дръзко и брутално незачитане на правовия ред и законите в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Съществото Рагин обича само парите, България и българите са непознати понятия за него. Същото се отнася и за паричните му другарчета, които ,,не приемат" лицемерната му оставка.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До reklamenвярно,бе,кажи името на хотела и ресторанта на този. поне в ресторанта му да не стъпваме. и хотела му без перснонал да остане,защото може би и там ритат в главата....макар,че той ще си внесе тъмнокожи работници от вън.
84
0
 
2
 
! Отговори
reklamen преди 6 години
Рекламирай му хотела и ресторанта и е готов.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко сме горди. Вече ми омръзна от фалшив морал и достойнство. В една бяла държава това няма как да се случи. Но цялата тази истерия ми идва в повече. Голямата истина е, че българските работодатели имат отвратително отношение към своите служители. Българските институции се горят с обикновения човек. Една шепа хора по недостоен начин стигнали до властта ограбват този беден народ. Медии, които нагло ни лъжат. Стига превземки Тази женица вероятно ежедневно е унижавана, ако не физически, то психич
82
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като Рагин са всичката политическа пап.лач,управляваща и унищожаваща БГ след 1989г,ръководена от Кобурготски и Т.Живков!В живота им има само алчност за власт- заради парите и пари-заради властта!Абсолютно безсрамие е да слагат портретите на Ботев и Левски в кабинетите си!Мислите,думите и действията им са като на "кир Михалаки" на Ботев:"Пари,пари,пари..."За пари съставиха,организираха и реализираха плана "РАН-ЪТ" и вече 28г унищожават българската икономика и народ!Останахме под 5 млн!БАСТА!
81
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въчпеки, че шведската общественост е за наказание в пълен размер за тоя, убеден съм, че сега шведските дипломати тихомълком оказват натиск на отвсякъдеподатливия ни Винету. Който пък, тихомълком оказва натиск над отвсякъдекорумпираните ни магистрати, полиция и прокуратура... Тоя ще се отърве с малко медиен шум. Гарантирано от ГЕРБ. До сега ВСИЧКИ така се отървават.
80
0
 
5
 
! Отговори
ганчо преди 6 години
тва е то и ний сме дали нещо на света,кво добро да научи шведа в българия все пак е достатъчно интелигентен за да се държи в бандитска българия като типичен българин
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръзна гадино, десет шведи да те ритат у кратуната, педерасд долен.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ШВЕД
77
0
 
25
 
! Отговори
Просто накажете преди 6 години
Накажете Рагин като не отивате в хотела и ресторанта му в София. Така правят достойни нации като гърци и поляци! А нашите политици да изключат офертата на Грипен от Швеция!
76
0
 
14
 
! Отговори
ПАК ВИ КАЗВАМ: преди 6 години
ПУСНАТ ЛИ ГО ТОЯ МЕРЗАВЕЦ-ШВЕДА.....НА СЪДИЯТА ЩЕ МУ СТРОШИМЕ И ДВАТА КРАКА!!!ЩЕ МУ ОТКРИЕМ ИМЕТО!!!!НЕМА КЪДЕ ДА ИЗБЕГА.......!!!!
75
0
 
20
 
! Отговори
камериер преди 6 години
Ми те вносните шведи същите като местните, ве! Те трябва да се пазят като зеницата на окото и тук имат само права! И Хелзинският без да го питате ще ви каже същото! А народ, който има робска психика си заслужава и шведите, и ритниците, и управниците, и свин-и като рагин и сие. Само дето напоследък нещо народът взе да си променя психиката и да се присеща, че точно тук Аспарух е избрал да си побие конската опашка и да остави горди потомци, които решат ли, могат да сложат боклуц-ите на мястото им!
74
0
 
24
 
! Отговори
До 79 и 82: преди 6 години
Другарю Рагин, минаха времената, когато можеше да се манипулира населението. Сега има Интернет и всеки що годе грамотен има възможност за информация.Та, относно въпроса Ви - правим това, което е по закон - ни повече, ни по-малко.А, относно мнението на шведите също има много информация - престъплението е широко описано в шведската преса и онлайн издания, както и в британските медии. Мнението на всички шведи и британци е за най-тежко и сурово наказание. Вдясно от статията има линк на BGONAIR.
73
0
 
6
 
! Отговори
Робска душо... преди 6 години
..... А, НИЕ СМЕ в ЛЮЛКАТА НА БАЛКАНТЕ.....!!!
72
14
 
1
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
Швеция е люлката на германските народи... седнал си да им даваш акъл.
71
1
 
2
 
! Отговори
Много просто: преди 6 години
АРБАЙТ--МАХТ ФРАЙ!!ТРУДА --ТЕ ПРАВИ СВОБОДЕН И ДОБЪР!!!ТРУДА --Е ПЕСЕН!!!!!!ЕТО --ТАКА СЕ ПРАВИ НАЦИЯ И ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
70
1
 
9
 
! Отговори
КАК КАКВО БЕ ЛИВАДО преди 6 години
....ДА РАБОТИ И ДА ОБЕЗЩЕТИ ----- ЖЕНАТА , ИМЕТО НА ХОТЕЛА И... БЪЛГАРИЯ!!!МАЛКО ЛИ КЛОЗЕТИ, РАБОТНИ ПОМЕЩЕНИЯ И КАНАЛИ ИМА ЗА ЧИСТЕНЕ....??!!!!ТОВА ДА СЕ ПРИЛАГА --ЗА ВСЕКИ ПРОВИНИЛ СЕ ПИЯНИЦА ....И ПРЕСТЪПНИК В БЪЛГАРИЯ!СТИГА МИЛОЗЛИВИ И *** СЪЧУВСТВИЯ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
69
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кво да направиме СЪС шведския турист. а?1. да го осъдиме на смърт ли - не е такова провинението, не сме сталинисти.2. да го държиме в наш затвор и да го храниме ли?(и ние да плащаме ли)3. няма тежка телесна повреда - шведите да си го вразумяват, това си е проблем на шведското общество. Батков на времето каза - шведите, това са диви племена. да си се оправят.
68
1
 
13
 
! Отговори
КАКВО ИСКАТЕ ОТ ТОЯ преди 6 години
..НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ Е СТАР ВЪЗПИТАНИК НА "БАЛКАНТУРИСТ"------НАУЧЕН Е ДА БЪДЕ "СОЦ-РОБ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД"......НА ТАТО И СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА!!!ЗА НЕГО ---ХОРАТА/като камериерката/ НЕ СА ВАЖНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВАЖНИ СА ПАРИТЕ И ВАЛУТАТА ПОЛУЧЕНИ ПО "ВТОРО НАПРАВЛЕНИЕ"------СИРЕЧ ОТ БОГАТИЯ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ЗАПАД--ЗА ДЪРЖАВАТА И ЦК/БКП....!!ТАКА СЕ ПЕЧЕЛЕШЕ ---ЗЛАТОТО и ВАЛУТАТА ЗА БКП И КПСС!!!!ТОВА Е --"КОМУНИСТИЧЕСКОТО МИСЛЕНЕ" .....НИЩО НОВО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
67
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зяйте срещу Рагин. Човека е от същото тесто като вас(нас).Просто се опитва да си вразуми.