Полицаите готови за протест. МВР шефът май ще отстъпи

Договорили се за скок на заплатите, но не е ясно с колко и откога
35
Полицаите готови за протест. МВР шефът май ще отстъпи
Снимка: Булфото, архив

Синдикалните организации на МВР продължават да са в протестна готовност, но постигнаха договореност с ръководството на министерството по основните си исканията. Това стана ясно на брифинг, след срещата на Съвета за социално партньорство към ведомството, съобщи БТА.

Още по темата

Синдикалистите искат увеличение на заплатите с 15% от 1 юли и промени в Закона за МВР.

Заместник-министърът на МВР Стефан Балабанов коментира, че съгласие е постигнато по три теми - необходимост от повишение на заплатите служителите в сектор "Сигурност", спешни изменения в Закона за МВР и изработването на изцяло нов закон.

Той допълни, че следващата седмица на заседание на съвета, ще бъдат поканени финансовият министър Владислав Горанов и шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Те трябва да представят възможностите на държавата от кога и с колко да се увеличат заплатите на служителите в сектора.

Балабанов каза още, че до края на годината всички служители на МВР трябва да получат ново облекло, като половината вече е разпратено по дирекциите.

Заместник-министърът заяви, че ще направи всичко възможно полицаите да получат това, което искат и да няма протести, защото всеки изгубен час в протести означава още едно извършено престъпление.

Шефът на Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ Валентин Попов коментира, че докато текат нормални преговори и има около какво да се стигне до конесус, няма как да се говори за протести.

Той обаче уточни, че ако някои от синдикатите или всички решат, че формата на преговорите е вече изчерпан, то протестни действия ще бъдат предприети.

Попов каза още, че СФСМВР настоява за увеличение на заплатите между 15 и 20 процента, като са били обсъждани и други предложения. По думите му е много възможно да има протести, ако това искане не бъде изпълнено, но зависи от множество фактори.

Шефът на синдикатите се извини, че правителството не е получило 100 дни толеранс, но не е имало друга възможност.

Той допълни, че сега предстои да се преговаря откога, как и с колко ще се увеличат заплатите на полицаите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
32 преди 6 години
Вярвай ми не хлопат,а за разлика от теб казват истината.Нека народът ни да знае според управниците кои професии са ценени и кои не.А и тази истина лъсна благодарение на синдикалният ви началник.Стачката ви май свърши преди да е започнала!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32- НА ТЕБ СЪС СИГУРНОСТ ТИ ХЛОПАТ ЧИСЛАТА ПО ГЛАВАТА И ТИ КАЗВАТ "ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА НА ВРЕМЕ"- ЗАПЛАТИТЕ СА 500/800 ЛВ- ВСИЧКО КОЕТО СИ ИЗТРОПАЛ СА МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ.
31
1
 
1
 
! Отговори
истината в числа преди 6 години
Шефът на синдиката им призна,че за да им увеличат заплатите с 15% ще са необходими 300 милиона лева.Следователно досега за заплати на МВР са дадени 2 милиарда .И тъй като в системата на МВР работят 70000 служители това означава,че досегашната годишна брутна заплата на един служител е 28571лв-към 2400лв/месец.След увеличението ще стане около 2750.За данъци не говоря,защото не знам дали държавните служители сега плащат такива.Такива са числата няма да ги коментирам.Всеки да разсъждава сам.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Около 25% от настоящите полицаи и военни получават пенсия и заплата-учудващо но,това би трябвало да накара останалите да се замислят,защо е така?Дали,ако бяха толкова кадърни,можещи и знаещи,щеше да се стигне до този парадокс?Друг е въпросът защо се стигна до тук,но там да питат Боко и най-вече Цецо-многоапартаментчика,които направиха думата полицай-*** дума!
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли и пак ли на полицаите ? Полици без шапки, правещи се на нещо големо, спират където си искат - законите за тех не важат, карат без винетки и гражданска , че и родата им , бачкат си частпрома и рекетуват, с нелегалните емигранти за заедно и хоп за постигнати високи разелтати в .... "работата" - увеличение на заплатките, че и с 15%. А какво разкриват ? Имат ли доверие и подкрепа у народу?
28
4
 
1
 
! Отговори
sektor b преди 6 години
tia ushevci smotani nikakvi pensii na kup i nikakvo uveli4enie na zaplatite da napuskat glupacite malko li vzimat rushveti aide metla za boklucite pazesti kradcite
27
1
 
7
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
26 знам *** си навит без армия и полиция и да те плющят на всяко кюше кой те хване, тип бантустан в ЮАР.
26
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 6 години
ей таз Менда ли е мента ли е, тя е препъни камъка, таз бърка компотите с компютрите, обзи ден разправя че армията щяла да купува пидводнижи и вертолети пък реално са кораби и самолети. Ясно ви е колко е в час и че сектор сигурност и е през оная....
25
7
 
8
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 6 години
Зам .МВР най важното което да направи в скоро време е да се поучи от опита на МВР на Румъния който оптимизира админи страцията и освободи 10000 души .Да не се забравя че всеки преди да протестира да си спомни че е постъпил по собствено желание .Предварително се е запознал с условията на професията .
24
8
 
12
 
! Отговори
до ченге преди 6 години
Ушевите с дебелите тумбаци искат по големи заплати!За банички ли...с боза ли?На 100 метра бягане падат като меки круши по пистата!Засрамете се!В всяка банда има ченге да ги пази!Всичко се знае!
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА какво да мрънкат И на МЕНЕ ми не стигат ПАРИТЕ АМА работя повече.
22
8
 
15
 
! Отговори
До ченге преди 6 години
Ако се чустващ знаещ и можещ,а същевремено ниско залатен какъв ти е проблема да си смениш работата?Ако истински работехте щахте да имате уважението и подръжката на народа....за съжаление го нямате.
21
1
 
2
 
! Отговори
Ssdpal преди 6 години
Mvr pravi zaslon na offshornite koncesionerski monarhicheski mafii i na partizanite v ns i ms v rbg...samo bg armia sluji na bg narod suveren...zatui vsichki kazarmi i zastavi sa v ruini...velikolepen bg vek...
20
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ТО СВОБОДНИ МЕСТА ИМА И НА СЕЛО И В ПЪТИЩАРИТЕ И МИНЬОРИТЕ И ПРИ УЧИТЕЛИТЕ. И В УСЛУГИТЕ. А *** И ТАМ ПАРИТЕ НЕ СТИГАТ. НО ПРОТЕСТИ НЯМА.
19
16
 
20
 
! Отговори
Ченге преди 6 години
Има много свободни места за редови полицаи .Заповядайте при нас на работа .ще ви вземат веднага .Желаещи ?!?;?!Айде бе отворковци ..
18
8
 
15
 
! Отговори
ушева държава преди 6 години
боце ще клекне и ще ги вземе от данъкоплатеца за даде на ушев
17
24
 
18
 
! Отговори
Klichko преди 6 години
Какво ревете само във форумите!!!!Вървете работете в полицията,нали сте много знаещи и можещи.Повечето от вас сигурно ги е страх и от тъмното,а тука сте големи мъже.Видял съм много такива отворковци като вас за 14 години,затова като направят 2-3 годинки и се чудят на къде да хванат пътя.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според парламента да вземаш МРЗ от 460 лева е ок, даже не си беден. Значи нашите полицаи да им връчат по една МРЗ и ще са си ок, според парламента. Даже няма да са бедни. Не е като да са на линията на бедност от 280 лева...
15
13
 
25
 
! Отговори
Кротко,че.... преди 6 години
Как точно ще протестират- ще пият кафе, вода и ще пушат пред Дирекциите ? Те и сега само това правят! Друго им е забранено от Закона! На работа , полицаи, че има и Бюра по труда . И ще ядете дървото за 460 лв на месец , ама в цеха на някой грък...
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво обещават срещу тия 15%?