На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?

Недоволни са от поведението на МВР шефа, искат скок на заплатите
136
На полицаите им писна, излизат на протест. Кога? Как?
Снимка: Булфото, архив

Полицаите сериозно се обидиха на МВР шефът Валентин Радев, който пък коментира, че не е доволен от разговорите им с ресорния зам.-министър в Съвета за социално партньорство, така че излизат на протест.

На свое заседание на 24-25 юни УС на СФСМВР ще обсъди и вземе решения за местата, формите и началната дата на активни протестни действия – в столицата и страната – срещу ниските трудови възнаграждения в системата на МВР.

Още по темата

Федерацията започва и разговори с други синдикални организации, както в системата на МВР, така и извън нея, за участие и подкрепа на тези протестни действия, съобщиха от най-големият полицейски профсъюз.

Синдикалистите смятат, че позицията на Радев за решенията от съвета, след който стана ясно, че ще има скок на заплатите, но не и от кога и с колко, е не само изненадваща, но и неприемлива.

Министърът отсече, че реално не е чул аргументи за увеличаване на възнагражденията на служителите на реда, но пък вчера се поправи и уточни, че ще се търси варианти за увеличение на парите на тези полицаи, които работят на улицата.

"Очевидно министър Радев приема Съвета за социално партньорство като експертна работна група, с чиито решения и позиции той не се чувства обвързан по никакъв начин. Нещо повече, министърът с лека ръка задраска постигнатия в Съвета консенсус по три изключително важни за служителите въпроса – увеличението на заплатите и обвързването им със социално измерим показател, решаването на проблема с компенсиране на служителите, неполучавали с години униформено облекло и необходимостта от нов закон за МВР", оплакват се от СФСМВР.

Освен това от организацията твърдят, че аргументите им по тези въпроси са внесени писмено в Съвета за социално партньорство.

От синдиката настояват за личното участие на Радев в заседанията на Съвета и предупреждават, че всеки опит  преговорите да се възложат на някой с по-нисък ранг, ще приемат единствено като опит за отлагане и протакане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
6
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До АнонименИ да зарежа жилище и семейство в Сливен за да ида другаде? И да плащам ипотека и наем?
43
5
 
24
 
! Отговори
Anonim преди 6 години
Когато видя как си попълват нормативите по физическа подготовка тогава.В малките населени места се става полицай само и единствено с рушвети от 5000 лв и нагоре,случайно назначени няма.В администрацията се търкалят разни лелки и тетки дето ако ги опнеш в частия сектор ще се гътнат на първата седмица.Уважението се печели не с чоплене на семки и взимане на рушвети.
42
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво викат рекетьорите и ортаци на престъпниците - че им били малко парите ли ?
41
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са полицаи, а еничери
40
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не са им ниски заплатите. Един редови полицай щата му е 860 лв, но с всички допълнителни начисления, бонуси и извънредни стига месечно 1 700 лв чисти. Това не са никак малко пари. Повечето хора блъскат цял месец по 12 часа 6 дни седмично за да вземат 650 лв.Отделно ранното пенсиониране и 20-те заплати. Хич не ги жаля.Отделен е впросът че не вършат нищо.
39
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз, искам да си вършат работата полицаите, но уви.......
38
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сравнете полицаите в Испания с нашите... нищо общо. Нищо!Нашите са като болни - подути, брадясали, намръщени.
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикветата си искат Бъчварова, да ги кърми.
36
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко беше прав служителите от МВР, които са на бюро да не се пенсионират рано, но веднага се вдигна вой, щото просстия българин е съгласен да храни млади пенсионери, които никога не са плащали данъци!
35
3
 
19
 
! Отговори
мислете полицай преди 6 години
Всеки опит за сериозни реформи и за нормализиране работата на полицията среща ожесточен отпор от синдикатите на МВР,те имат нужда от запазване на хаоса,корупцията,безделието в полицията,странно е че редовите полицай не разбират че ги използват и настройват народа срещу тях.На фона на тежкия живот в страната постоянно да искаш неща който не заслужаваш е кощунство.
34
7
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
До приоритетиНедей писа глупости, на хартия се води че има совобни места, ако нямаш твой човек в момента в Сливен неможе да станеш военен.
33
8
 
10
 
! Отговори
Четете Алеко преди 6 години
В "До Чикаго и назад" още преди 100 години Алеко се удивлява на спретнатия вид и желязно поведение на американските полицаи.Нашите са наследили крадлив и мързелив характер от Бай Тошовото време!Който не става за нищо, вземаха го за полицай, да бие хората.
32
3
 
13
 
! Отговори
тжбу7йй40983мд' преди 6 години
То и аз искам повишение на заплата, ама все от някъде трябва да дойдат тея пари... със събиране на повече данъци незнам зали е стане, то скоро само НОСЪРчета ще останат в България а те данъци не плащат, другия вариянт е Боко и Комунистите от другите групировки в парламента просто да започнат да крадът по малко. (но при тяхната алчност, дали е възможно)
31
4
 
20
 
! Отговори
приоритети преди 6 години
като са ниски заплати няма мераклии народе, трябва да се дигнат заплатитев МВР има свободни повече от 1000 места , в армията има повече от 5600 свободни места, кой бяга от хубавото аз да питам ?
30
7
 
14
 
! Отговори
dl преди 6 години
Прави впечатление,че на първо място се поставя въпроса със заплатите и други социални придобивки.Нито дума как да се подобри работата им и отговорностите.Това си е направо рекет!Нито един гражданин не е доволен от работата на полицията.Цяла армия чиновници,администрация 50000 души.Ако бяха толкова уличните полицаи,би било добре.За кой ли път трябва да се каже,че е крайно време да започнат да си плащат осигуровките от джоба,както това важи за останалите работещи.Да се приложи и за администрацията
29
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милицията и полицията е от същите екземпляри, нали все са български мързели и туммбаци!
28
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е мислене, наследено от комунизма!Полицая е нагълл, дебелл и ***.Иска рушвети, пенсионира се рано, не плаща данъци, взема куфар с пари при пенсиониране...Но все реве за още !А много мраззи да работи.
27
2
 
3
 
! Отговори
Стоймен преди 6 години
Какво? Бихте дали от себе си. За да живеете добре, ????
26
9
 
9
 
! Отговори
До 19 щепсела преди 6 години
Бъркаш - точно полицаи са. Ако бяха милиционери щяха да си вършат работата. Може би не си бил роден и не знаеш, че милицията преди 1989-та си вършеше работата, макар че и тогава си имаха доста трески за дялане. Сега не трески, греди трябва да се дялат.
25
8
 
11
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
Ясно е, че заплатите за полицаите са смешни за труда, който се предполага, че трябва да извършват...лошото е, че не се вижда да вършат нещо :)