Празник или протест? Полицаите на улицата на 5 юли

Служителите на МВР ще шестват с искане за по-високи заплати
19 юни 2017 12:37,
21
Празник или протест? Полицаите на улицата на 5 юли
Снимка: архив Булфото

Полицаите ще излязат на улицата на 5 юли, за да протестират срещу нежеланието на управляващите да увеличат заплатите им. Така недоволството на служителите в МВР ще съвпадне с професионалния им празник, който всяка година се отбелязва на 5 юли.

Още по темата

Датата съобщи зам.-шефът на синдикалната Федерация на служителите в МВР Генадий Тенев, съобщи БНР. 

По-рано стана ясно, че окончателното решение кога и къде ще са протестите ще бъде взето на заседание на ръководството на синдиката през уикенда.

По закон полицаите нямат право на ефективни стачни действия и най-вероятно ще се съберат на шествие в центъра на столицата.

Преди дни вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не е чул съществени аргументи за  увеличение на заплатите на полицаите.

Ръководството на синдикатите пък покани Радев на преговори, за да изняснят позициите си.

Полицейският синдикат излезе с декларация, в която обяви, че министърът явно не се чувства обвързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за социално партньорство за увеличаване на заплатите, за униформено облекло и нов закон за МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
9
 
36
 
! Отговори
Българина преди 6 години
С 500 евро нито граница се пази нито обшествен ред. Тук и кучетата емигрират от бедност. 500 евро се изкарва във всяка друга държава за една седмица