Празник или протест? Полицаите на улицата на 5 юли

Служителите на МВР ще шестват с искане за по-високи заплати
19 юни 2017 12:37,
21
Празник или протест? Полицаите на улицата на 5 юли
Снимка: архив Булфото

Полицаите ще излязат на улицата на 5 юли, за да протестират срещу нежеланието на управляващите да увеличат заплатите им. Така недоволството на служителите в МВР ще съвпадне с професионалния им празник, който всяка година се отбелязва на 5 юли.

Още по темата

Датата съобщи зам.-шефът на синдикалната Федерация на служителите в МВР Генадий Тенев, съобщи БНР. 

По-рано стана ясно, че окончателното решение кога и къде ще са протестите ще бъде взето на заседание на ръководството на синдиката през уикенда.

По закон полицаите нямат право на ефективни стачни действия и най-вероятно ще се съберат на шествие в центъра на столицата.

Преди дни вътрешният министър Валентин Радев обяви, че не е чул съществени аргументи за  увеличение на заплатите на полицаите.

Ръководството на синдикатите пък покани Радев на преговори, за да изняснят позициите си.

Полицейският синдикат излезе с декларация, в която обяви, че министърът явно не се чувства обвързан с решенията и позициите, изразени от участниците в Съвета за социално партньорство за увеличаване на заплатите, за униформено облекло и нов закон за МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Куполен 110 преди 6 години
До ПолицайКато не се чувстваш вътрешно мотивиран , защо си постъпил в МВРПолицай не значи само служебна карта и пистолет!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес бг. старата снимка оставихте, но защо не оставихте и предишните коментари?
19
1
 
2
 
! Отговори
Полицай преди 6 години
Понеже чета всякакви глупости в нета свързани с полицията ще ви кажа следното....в момента съм на полицейска школа ще ставам полицай...след завършването ми ще взимам 700лв в София униформи няма във вещевата казаха че няма....всеки ден един полицейски служител търпи подигравки и неуважение от обществото....в София има 3000 полицаи а са нужни 10 000 за да си вършат работата....всеки ден полицай влиза в болницата поради трудова злополука...всеки ден се спасяват животи за които никой не говори...
18
2
 
1
 
! Отговори
Винкел преди 6 години
До До всичкиКойто полицай се чувства ниско заплатен, да заповяда да работи в Стомана-Перник.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за тях ли ще има увеличения? Другите по - маловажна работа вършим ? Или не искаме да ядем, ние и децата ни
16
0
 
6
 
! Отговори
Цъфнал трън преди 6 години
Май синдикатите плачат за истинска реформа. Изхвърлете чантаджиите от МВР и пари ще има за полицаите.
15
0
 
6
 
! Отговори
Политика преди 6 години
Съкрете 2/3 от администрацията на МВР и ще има пари за заплати на редовите полицаи.
14
0
 
7
 
! Отговори
До всички преди 6 години
До всички, които плюят по труда на полицаите! В големите градове постоянно са на сигнали! Работят на смени и в мизерни коли! Всеки ги плюе и хока. Това малко ли им е? Който иска да заповяда да "мързелува" щом така смята за 400-500 евро!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова е атрактивно да си полицай, особено на улицата, че има вакантни места, а никой неосъждан, грамотен и здрав не иска да работи това. Хайде всички умни, красиви и яки, не се срамувайте, отивайте да блъскате за без пари, или сте прекалено "интилигентни"?
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да уважаваш такива полицаи когато единствено заплатата всяка година им е в главите. Стачки , закани и все недоволни макар, че повечето си изкарват кой от чушчици, доматки, лозенца, наемчета, ливадки, и пр. Не , че не им стигат но все още и още. А резултатите какви са - пребориха ли битовата престъпност, ами селските и градски ***, наркото, другата престъпност. Отчитат дейност с актове и глоби. Да отчетат пред народа какво се свършили до сега за народа.
11
6
 
4
 
! Отговори
Каназирев преди 6 години
Интересно ще ми бъде тези харантутници и търтеи с какваобществена подкрепа ще излязат на улицата за да протестират . . .
10
2
 
2
 
! Отговори
пантата преди 6 години
Иван задай си въпроса защо не си мърдат пръста.Не ми се навлиза в подробности.Има си прости въпроси с прости отговори,задай си въпросите и ще ти стане ясно.
9
9
 
9
 
! Отговори
иван преди 6 години
Това е прекалено , ако не беше тел.112 те нямаше да си помръднат и пръста при повикване , работят само в големите градове , а в малките е такова седене и затлъстяване , че е срамно !
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли пъти трябва да се каже - през комунизма бяхме 9 млн народ, МВР беше 40 000 служители, сега сме 6 млн, МВР е 60 000........ Да се намали състава, съобразно населението и пари ще има за всичко. В училищата и болниците се плаща съобразно броя на учениците или болните, а в МВР как???
7
18
 
8
 
! Отговори
рантутници преди 6 години
Направете им 2000лв заплатите и да ратясат, на който му са малко парите да са маха да не са вързани там с въже.Ама то само некъдърници в мвр който има акъл си има бизнес си кърти пари не да чака да му вдигат заплатата.
6
1
 
32
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
Всяка година нов закон за МВР а бардака и хаоса в полицията става все по голям а пропастта между народ и полиция все по дълбока и широка.ДО КОГА?
5
12
 
17
 
! Отговори
ясно преди 6 години
Без реформи няма пари,на който не му харесва и не иска промени да напуска.
4
2
 
3
 
! Отговори
ха преди 6 години
До някойБлажени са вярващите ....
3
10
 
30
 
! Отговори
някой преди 6 години
Какъв по-съществен аргумент от този,че са им много ниски заплатите?За да няма корупция трябва достойно заплащане.Има приказка..тъкмо го научих да не яде и той взе,че умря...Борисов иска да научи цял един народ да не яде..главно пенсионерите,после полицаи,военни,учители,митница
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой по Герберастията долна !